Rosteto Gliorex - 10 g
Partnerünk által szállítva
Termékek partnerünktől: TvFit.cz
Leírás
Leírás:
A Gliorex egy segédnövény-készítmény, amely fehéres színű, nedvesíthető por formájában, enyhén gombaszagú. A Clonostachys és Trichoderma nemzetségek gombáinak konídiumait és egy inert töltőanyagot tartalmaz. Vízben nem oldódik, és vízzel szuszpenziót képez. A Gliorex a talajban természetesen előforduló gombák spóráit tartalmazza, amelyek képesek a növény számára lebontani a talajban lévő szerves maradványokat, és ezáltal növelik a tápanyagok felvételét a talajból. Növelik a kelő növények számát, növelve a növénynövekedés dinamikáját. A Gliorex a téli időszakban egyes gombák inaktív stádiumait is képes lebontani.
- Használható fokhagyma vagy hagymák pácolásához.
Felhasználás:
- A Gliorexet talajban történő alkalmazásra szánják. Nem a növények föld feletti részeinek permetezésére szolgál.
Tárolás:
- A terméket azonnali felhasználásra szánják. Legfeljebb 14 hónapig tárolható az eredeti, sértetlen csomagolásban, száraz, sötét helyen, legfeljebb 8 C hőmérsékleten (szobahőmérsékleten is lehetséges a tárolás, de csak legfeljebb 3 hónapig). Védje a nedvességtől és a napfénytől.
Alkalmazás és adagolás:
- Vetőmag, palántanevelés – 1 kg vetőmagra 1–4 g termékkel keverjük össze.
- Aljnövények – vetés, ültetés előtt 20 g termék 100 l aljnövényzetre vetett dózisban bekeverve.
- Öntözés – 2–4 g termék 1m2 -enként
- Talaj – 5–10 cm mélységig történő bedolgozás ásványi műtrágyával vagy őrölt mészkővel együtt, 20–40 g termék/100 m2 adagban.
fokhagyma, díszhagymák - ültetés előtti kezelés
a) Készítsen 10 g Gliorex szuszpenziót 200 ml vízben (ez elegendő 1 kg fokhagyma kezeléséhez), és öntse ezt 1 kg gerezdre egy PE-zsákban vagy tartályban, majd 1 órán keresztül többször jól rázza össze, hogy minden gerezd teljesen átnedvesedjen, majd ürítse ki a tartalmat, és hagyja száradni a következő napig.
b) Javasoljuk, hogy az ágyás felületét közvetlenül a csírázás után kezeljük Gliorex szuszpenzióval (2–4 g/10 l/10 m2 -re).
- A fokhagymacsemeték előveteményezése nagyon pozitív hatással volt a fokhagyma egészségére, a terméshozamra és a betakarított fokhagyma minőségére.
# fokhagyma, hagymák, savanyítás