Akkus fúró-csavarozó

Mindenkinek időnként szüksége van otthon valamit felfúrni, összeállítani vagy megjavítani. Ezért egyetlen háztartásból sem hiányozhat egy olyan alapszerszám, mint az akkus fúró vagy csavarozó. Hogy melyiket válasszuk, az attól függ, hogy mit várunk el a szerszámtól.

Mutass többet

Mi a különbség az akkus fúró és az akkus csavarozó között?

Akkus fúró

Milyen anyagba fúrhatunk vele:

 • fa
 • műanyag
 • fém és hasonló anyagok

Nem igazán alkalmas:

 • rendszeres falba fúrásra (alacsony teljesítmény)
 • gyakori csavarozásra (nagy tömeg és méret)

Akkus csavarozó

Mire alkalmas:

 • csavarozásra

Nem alkalmas:

 • falba és más kemény felületekbe való fúrásra (alacsony teljesítmény)

Mire figyeljünk az akkus fúró vagy csavarozó kiválasztása során?

A megszívlelendő legfontosabb szempontok a választás során: a szerkezet kivitelezésének minősége, motor típus, teljesítmény, akkumulátor, fordulatszám, töltés, ütés, tokmány, felszerelés és az ár.

1. Szerkezet

A fúrógép minőségi kidolgozása, ergonomikus formája és a tömege fontosabb, mint ahogy azt gondolnánk. Nem okoz örömet egy kiváló teljesítményű akkus fúró vagy csavarozó , ha nehéz a vele manipulálni.

→ Összpontosítson a kézbeillő, formatervezett termékekre, melyek ütéscsillapító anyagból készülnek (a testrészen kemény műanyag, a markolatnál puhább anyag). Természetesen a súly is fontos tényező, minél könnyebb, annál jobb. Az akkus fúrók átlagos és optimális súlya 1,7 kg , akkus csavarozóké 1 kg .

2. A motor típusa

Az akkus fúrókat és csavarozókat motorjuk alapján két típusra oszthatjuk:

 • Hagyományos villanymotor - nagyon elterjedt motorfajta, a legtöbb olcsó készülékben ez található, a feszültség kialakulását a szénkefék biztosítják, ezeket időnként cserélni kell
 • Szénkefe nélküli motorok – modern technológia, általában a közepes és a magasabb árkategóriákra jellemző, nincs szükség szénkefére, ez csökkenti a költségeket és minimalizálja a meghibásodásokat
 • A hagyományos villanymotor előnyei és hátrányai

+ alacsonyabb beszerzési ár - régebbi típusú motor
+ legelterjedtebb motorfajta - hajlamos a meghibásodásra
- cserélni kell a szénkeféket
 • A szénkefe nélküli motor előnyei és hátrányai

+ modern technólogia - magasabb ár
+ jobb minőség, fokozottabb tartósság, hosszabb üzemidő - több elektronika a motorban
+ nem kell cserélni a szénkeféket
+ alacsonyabb működési költség
+ kisebb fogyasztás

3. Akkumulátor, feszültség és kapacitás

Az akkumulátor az akkus szerszámok nélkülözhetetlen része, az akkus fúró vagy csavarhúzó teljesítményéért felel. Főként pont az akkumulátor kidolgozása tükröződik a termék árában.

Fontos paraméterei az akkumulátor típusa, kapacitása és feszültsége.

 • Az Ni-Cd akkumulátor előnyei és hátrányai

+ olcsóbb - régebbi akkumulátor típus
- kis teljesítmény és kapacitás
- rövid élettartam
 • Az Ni-Mh akkumulátor előnyei és hátrányai

+ ez a legelterjedtebb - kis feszültség
+ A Ni - Cd akkuhoz képest kétszeres teljesítmény
 • Az Li-Ion akkumulátor előnyei és hátrányai

+ modern funkcionális típus - magasabb ár
+ minőség
+ alacsony súly
+ nagy teljesítmény
+ nagy kapacitás
 • Feszültség

A feszültség mértékegysége a V (volt). A feszültségszint növekedése összefüggésben áll a fúró teljesítményével. Minél magasabb a feszültség, annál magasabb a termék ára. Normál otthoni használatra elég kb. 15 volt feszültség.

 • Kapacitás

Az akkumulátor kapacitását Ah-val (amperóra) jelöljük. Minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál hosszabb a fúró üzemideje.

 • 1,3 - 1,5 Ah kapacitás elegendő otthoni használatra
 • 1,5 - 3 Ah kapacitás alkalmas rendszeres hobbi felhasználásra
 • 3 Ah kapacitás felett ideális professzionális felhasználásra
TIPP!

Érdemes legalább két akkumulátort venni. A plusz akku egyes típusoknál a csomagolás része. Ezáltal egyfolytában dolgozhat anélkül, hogy várni kellene az akku feltöltésére.

4. Akkumulátor töltő

Akkumulátor töltőre mindenképpen szüksége lesz. Ezzel tudja feltölteni a lemerült akkumulátort. Az esetek nagytöbbségében a fúróhoz akku töltő is van a csomagban.

Kétfajta akku töltő létezik:

 • Hagyományos töltő - egy átlagos akkumulátort 3 – 5 óra alatt tölt fel.
 • Gyorstöltő – rendkívül gyorsan, gyakran akár kevesebb, mint 1 óra alatt képesek feltölteni az akkumulátort.

5. Fordulatszám és forgatónyomaték

Ha szeret pontos munkát végezni, értékelni fogja ha a fordulatszám változtatható.

 • Egysebességes akkus fúrók - ennél a típusnál nincs lehetősége a fordulatszám megváltoztatására. Ez általában 500 fordulat / perc.
 • Kétsebességes akkus fúrók – kétfokozatú fordulatszám szabályozást kínál, az alacsonyabb csavarozáshoz, a magasabb fúráshoz alkalmas, ez kb. 1600 ford / perc.
 • Többsebességes akkus fúrók – a profi eszközökre általában több sebesség jellemző, hiszen a különböző feladatok elvégzéséhez finomabb szabályozás szükséges.
 • Forgatónyomaték

A forgatónyomaték helyes beállításával tökéletesen szabályozható az akkus fúró ereje. Általában több fokozat közül választhat. Itt is érvényes, hogy csavarozáshoz elég az alacsonyabb sebesség, míg fúráshoz a nyomaték növelhető.

6. Tokmányok

A tokmány a fúrógép testének azon része, amibe az e célra tervezett fúrószárakat, biteket és egyéb kiegészítőket helyezzük.

Ez a két leggyakoribb tokmány típus:

 • Gyorshatású tokmány – egyszerű, elterjedt módszer a szükséges kiegészítők rögzítéséhez, kézzel, finom csavarásokkal hozzuk mozgásba a tokmányt
 • Tokmány orsózárral – az ilyen típusú tokmány speciális orsó segítségével szorítható össze kikapcsolt állapotban

7. Ütvefúró

Az ütvefúró a nagyobb teljesítményű, drágább típusú akkus fúrókra jellemző. Falba fúrás során veszi hasznát, ám nem pótolja teljes mértékben a hagyományos elektromos fúrógépet. Fémbe ill. fába fúrásra alkalmatlan.

8. Kiegészítők

Egyes akkumulátoros fúró olyan kiegészítő funkciókkal rendelkeznek, melyek leegyszerűsítik és kellemesebbé teszik a munkát. Íme pár tipp, melyek megkönnyítik a választást.

 • Táska – lehetővé teszi, hogy minden szükséges dolog egy helyen legyen
 • TLED megvilágítás – a fúrófejnél, elég fényt biztosít
 • THurok felakasztáshoz - elsősorban olyan munka közben fogja értékelni, melynek során gyakran cseréli az eszközöket

9. Ár

 • 7.000 - 35.000 Ft árfekvésű eszköz időnkénti egyszerű otthoni munkálatokra alkalmas, általában kisebb és nagyobb súly teljesítmény jellemzi, a feszültség értéke 12 - 14 V
 • 35.000 – 90.000 Ft között olyan akkus fúrót vásárolhat, amit rendszeresen használhat, kisebb tömeg, nagyobb teljesítmény jellemzi, a feszültség értéke 14 - 18 V
 • 90.000 – 140.000 Ft-ért mindennapos használatra tervezett profi szerszámot vehet, a legjobb minőségű akkumulátorokkal, gyorstöltő funkcióval, ütvefúróval, több fokozatra állítható fordulatszámmal, a feszültség értéke 16 - 18 V
TIPP!

Ha még mindig nem tud dönteni, hogy milyen akkus fúrót és csavarozót válasszon, nézze meg a “Hogyan válasszunk akkus fúrót és akkus csavarhúzót” útmutatónkat, ami segít az eszközökkel kapcsolatos részletekbe menő kérdések megválaszolásában.

BOSCH Professional Akkumulátoros fúrócsavarozó GSR 12V-30, 2 akkumulátor (0.601.9G9.001)
25x

BOSCH Professional Akkumulátoros fúrócsavarozó GSR 12V-30, 2 akkumulátor (0.601.9G9.001)

66 990 Ft
Ingyen szállítás
Utolsó darab ezen az áron!

Megállíthatatlan segítség dupla tartalék energiaellátással és gazdag kiegészítőkkel hobbid és DIY projektjeid számára. BOSCH Professional Akkumulátoros GSR 12V-30 akkus fúró / csavarozó modern szénmentes motorral, hosszú élettartammal és kiváló eredményekkel rendelkezik. Töltési állapotjelző a munka jobb elrendezéséhez.

Forgalmazó: MALL
BOSCH Professional Akkus kombinált csavarhúzó GSB 120-LI, 2 akkumulátor + tartozékok (0.601.9G8.102)
8x

BOSCH Professional Akkus kombinált csavarhúzó GSB 120-LI, 2 akkumulátor + tartozékok (0.601.9G8.102)

53 990 Ft
Ingyen szállítás

Egyedülálló kombinált vezeték nélküli csavarhúzó Electronic Cell Protection funkcióval a nagyobb ellenálláságért és a hosszabb akkumulátor élettartamért. A BOSCH Professional GSB 120-LI, ami akár 22 500 ütés/percre képes és lehetővé teszi a fába, acélba és falba való fúrást. Sok kiegészítővel

Forgalmazó: MALL
-15%
Scheppach Akkus csavarhúzó BID60-20LI
15x

Scheppach Akkus csavarhúzó BID60-20LI

57 990 Ft
48 990 Ft
Ingyen szállítás
Akció

Akkus csavarhúzó ütvecsavarozás lehetőségével és 2 különböző sebességfokozat közti választással. Maximum 1800 ford/percre képes. Gyorskioldó tokmány 13 mm. LED világítással a munkaterület állandó láthatóságáért. Az akkumulátor feszültsége 20 V. A Scheppach Akkus csavarhúzó BID60–20LI egy bőröndben található tartozékokkal együtt.

Forgalmazó: MALL
-6%
Einhell TE-CI 18 Li Expert - Solo akkumulátoros ütvecsavarozó (4510023)
37x

Einhell TE-CI 18 Li Expert - Solo akkumulátoros ütvecsavarozó (4510023)

37 990 Ft
35 490 Ft
Ingyen szállítás

Az Einhell TE-CI 18 Li Expert Solo akkumulátoros ütvecsavarozó ** nem hiányozhat egyetlen barkácsfelszerelésből sem. Tökéletesen alkalmas képek, polcok, karnisok felfüggesztéséhez, bútorok összeszereléséhez. Ergonomikus kialakítású, puha fogantyúval a biztonságos használatért. Az **akkumulátor NEM tartozék!

Forgalmazó: MALL
-22%
ASIST Akkus csavarhúzó 3,6 V Li-ion AE2S03DN-50
2x

ASIST Akkus csavarhúzó 3,6 V Li-ion AE2S03DN-50

12 490 Ft
9 690 Ft

Akkus csavarhúzó 3,6 V Li-Ion AE2S03DN-50 az Asist márkától. Alapjárati fordulatszám 0–200 ford / perc. Nyomaték 5 Nm. Töltési idő 3 – 5 óra. Akkumulátor kapacitása 1300 mAh. LED-lámpával felszerelve a sötétben történő munkavégzéshez Töltés állapotjelző. 48 darab bites tartót tartalmaz.

Forgalmazó: MALL
Makita Akkumulátoros csavarhúzó 18V DDF482RFJ

Makita Akkumulátoros csavarhúzó 18V DDF482RFJ

122 990 Ft
Ingyen szállítás
Utolsó darab ezen az áron!

Akkumulátoros csavarhúzó egyrészes gyorsbefogó tokmánnyal a szerszám azonnali kicserélésére. 3 Ah kapacitású Li-Ion akkumulátor biztosítja a 18 V feszültségű áramellátást. A töltési ideje 22 perc. 2 fokozat között választható sebesség. A Makita akkumulátoros csavarhúzó DDF482RFJ állítható bal és jobb irányú forgású. Beépített LED világítás.

Forgalmazó: MALL
Scheppach CSD4-4Li Akkus csavarozó (5909202900)
16x

Scheppach CSD4-4Li Akkus csavarozó (5909202900)

10 990 Ft

Akkumulátoros csavarhúzó a Scheppach-tól 4 V Li-Ion akkumulátorral. Kétállású állítható fogantyú. LED világítás a gyenge fényben végzett munkához. Töltés állapotjelző a tetején. Váltás bal és jobb működés között. A CSD4–4Li vezeték nélküli csavarhúzót (5909202900) kisebb fúrási és csavarozási műveletekhez tervezték otthon és műhelyben.

Forgalmazó: MALL
BOSCH Professional GSR 12V-15 FC Set
2x

BOSCH Professional GSR 12V-15 FC Set

82 990 Ft
81 990 Ft
Ingyen szállítás
Utolsó darab ezen az áron!

Bosch GSR 12V-15 FC Set Professional akkus csavarozó. Kompakt és flexibilis minden munkánál a 12V-os tartományban.

Forgalmazó: MALL
-16%
Fieldmann FDS 10101-A Akkumulátoros csavarhúzó
88x

Fieldmann FDS 10101-A Akkumulátoros csavarhúzó

5 990 Ft
4 990 Ft
Akció

Fieldmann FDS 10101-A Akkumulátoros csavarhúzó minden tekintetben egy felhasználóbarát szerszám. LED fényforrás világítja meg a munkaterületet, gyorstokmánya pedig az 50mm-es bitek egyszerű és gyors cseréjéről gondoskodik. Változtatható a forgásiránya, LED töltésjelzője pedig figyelmeztet az akkumulátor alacsony töltöttségének állapotáról.

Forgalmazó: MALL

Akkus fúrók és csavarozók

Tudja már, hogy milyen tulajdonságokat tart fontosnak a megvásárolandó akkus fúró és csavarozó vonatkozásában?

A Mall.hu-n akkus fúrók és csavarhúzók széles választékával várjuk! Olyan kedvelt márkák termékei közül választhat, mint az Einhell, a Bosch Professional, a Hecht, a Makita a Metabo, és a Fieldmann st.

A megfelelő szerszámmal olyan álmait is megvalósíthatja, amiről eddig csak álmodott!