TROPICAL pH Teszt 4.5-9.5 pH mérésére édesvízi és tengeri vízben 4,5-től 9,5 pH-ig

TROPICAL pH Teszt 4.5-9.5 pH mérésére édesvízi és tengeri vízben 4,5-től 9,5 pH-ig

Száma: 100037309886
Közvetlenül partnerünktől
A TROPICAL pH TEST 4.5–9.5 az édesvízi és tengeri víz pH-értékének a mérésére szolgál 4,5–9,5 pH érték tartományban 0,5 értékű pontossággal. Mi a pH? A víz vegyhatása a hidrogénionok [H+] koncentrációját méri. A víz vegyhatását pH értékben lehet kifejezni, amely… További információ
4 357 Ft
Piaci ár ÁFA-val együtt

Partnerünk által szállítva

2021.11.02 Standard szállítással várhatóan
 

Száma: 100037309886

Leírás

A TROPICAL pH TEST 4.5–9.5 az édesvízi és tengeri víz pH-értékének a mérésére szolgál 4,5–9,5 pH érték tartományban 0,5 értékű pontossággal.

Mi a pH? A víz vegyhatása a hidrogénionok [H+] koncentrációját méri. A víz vegyhatását pH értékben lehet kifejezni, amely 0–14-ig terjedő skálán mérhető. A pH szint alapján lehet meghatározni, hogy a víz savas (H<7), semleges (pH=7), vagy lúgos (pH>7).

Miért szükséges ellenőrizni a víz pH-értékét? A víz pH-értéke az egyik legfontosabb paraméter a halak egészsége és túlélése szempontjából és a növények számára is nagy jelentőséggel bír. A legtöbb akváriumban tartott halfajta 6,5–7,5 pH-értéknél érzi jól magát. Előfordulnak azonban olyan fajták is, amelyek ennél alacsonyabb vagy magasabb pH-értékű közeget igényelnek ahhoz, hogy egészségesek maradjanak és sikeresen szaporodjanak. Ilyen halak tartása megfelelő vízfajtát és ennek rendszeres ellenőrzését igényli, vagyis a következőket kell figyelni: pH-érték, általános és karbonát keménység – ezek mérését a TROPICAL pH TEST 6.0 7.8, a TROPICAL pH TEST 4.5–9.5 és a TROPICAL GH/KH TEST teszi lehetővé. A következő esetekben is alapvető fontosságú a pH-szint ellenőrizése: újonnan létesített akváriumok esetében, mielőtt betelepítené a halakat; meghatározó (30–40%) vízcserét követően; növények beültetésekor, melyek tápsót és széndioxidot (CO2) igényelnek; valamint az akvárium vizének időszakos ellenőrzése során. FIGYELMEZETÉS! A pH-érték 7 fölé emelkedésével egyidejűleg a vízben jelen levő ammónium ionok (NH4+) részben a halak számára mérgező ammóniává (NH3) alakulnak át. A pH érték tervezett megnövelése előtt tanácsos ellenőrizni a vízben levő ammóniumionok koncentrációját. Amennyiben ez jelentős, részleges vízcserére van szükség.

Hogyan reagálnak a halak a nem megfelelő pH-szintre? Túlzott nyálkatermelés, letargia, ijedtség, fokozott hajlam a betegségekre – ezek az általános tünetek olyan halak esetében, melyeket hosszabb ideig nem a számukra megfelelő pH-szintű vízben tartanak. A pH-szintet fokozatosan szabályozni kell részleges vízcserével, amelyhez a halak igényeinek megfelelő pH értékű vizet kell használni. A pH-szint hirtelen megváltozása acidosis-t vagy alkalosis-t okozhat a halaknál. Ilyenkor a halak körbe-körbe cikáznak, megpróbálnak kiugrani az akváriumból valamint légzési nehézségek tapasztalhatóak náluk. Acidosis vagy alkalosis esetén azonnali részleges vízcsere szükséges (kb.: 30%) semleges közeli pH-értékű vízre. Ezután a halfaj igényeinek megfelelően fokozatosan kell beállítani a pH értéket. Az acidosis és az alkalosis jelentős kopoltyú és bőrsérülést eredményez, nagyon kicsi esély marad a beteg halak megmentésére.

Mikor csökken a pH-szint? " Tőzegen át történő vízszűrés közben, mivel a tőzeg huminsavat bocsát ki. " Akváriumban helyezett gyökér, kókuszdió héj, égerfatoboz, tölgyfa levelek segítségével. " Szerves hulladék biológiai bomlásának eredményeként. " Növények széndioxidos műtrágyázásakor (CO2). " Szándékos vízsavasítással, melyhez Tropical Aquacid pH Minus-t használtak.

Mikor nő a pH-szint? " Ha díszítésként mészkövet vagy kagylót tesz az akváriumba. " Ha korall- vagy mészkőzúzalékot használ altalajnak. " Jól megvilágított akváriumban intenzív növényi fotoszintézis során. " pH érték szándékos megemelésekor olyan anyagokkal, mint a Tropical Aqua-Alkal pH Plus.

A pH-szint beállítása: A víz pH-szint beállításához megfelelő készítmények használatát javasoljuk, mint pl. Tropical Aquacid pH Minus vagy a Tropical Aqua-Alkal pH Plus.

Javaslatok:

  1. Öblítse át a fiolát 3-szor az akvárium vizével.
  2. Öntsön 5 ml tesztelni kívánt vizet a fiolába.
  3. Adjon hozzá 4 csepp reagenst és keverje össze.
  4. Hasonlítsa össze a vizsgált víz színét a csatolt színskálával. A leolvasást természetes fény mellett, felülről vizsgálva kell elvégezni.
  5. A teszt befejeztével alaposan öblítse át a fiolát folyó vízben.

FIGYELEM! Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Gyermekektől elzárva tartandó. Hőtől, forró felületektől, szikrától, nyílt lángtól és más gyújtóforrástól távol tartandó. Tilos a dohányzás.

* Törekszünk arra, hogy termékeink elérhetőségére és a várható szállítási időre vonatkozóan mindig a legfrissebb és legbiztosabb információkat közöljük, de ezen információk az ÁSZF 4.9. pontja alapján csak tájékoztató jellegűek. A rendelés véglegesítését követően e-mailben és sms-ben tájékoztatjuk a termék várható átvételi idejéről.