World's Best Lavender 12,7 kg csomósodó alom levendula illattal
12 490 Ft

Kukoricacsutkából készült macsakalom. 100 %-ban ökológiai, vegyi anyagok hozzáadása nélkül készült. A Lavender 12,7 kg csomósodó alom levendula illattal pormentes, és alig érezhető a levegőben. Rendkívül gazdaságos. Gyorsan csomósodik, és azáltal megakadályozza a szagot terjedését.

World's Best Original 12,7 kg csomósodó alom természetes
11 990 Ft

Kukoricából készült alom. 100% -ban ökológiai anyagból készült, vegyi anyagok hozzáadása nélkül. Pormentességének hála érzékeny macskák számára is alkalmas. World's Best Original 12,7 kg csomósodó alom természetes rendkívüli nedvszívő képességgel rendelkezik és megakadályozza a szagok terjedését. Könnyen karbantartható.

JRS Cats Best ÖkoPlus 40 l

JRS Cats Best ÖkoPlus 40 l

Értékelés: 4,8
10 990 Ft

Csomósodó macskaalom Cats Best ÖkoPlus komposztálható és 100% természetes alom az állatoknak. Az alom egyszerűen likvidálható a wc-ben.

Duvo+ Szilikagél macskaalom 16l
9 352 Ft

100% természetes szilikagél alomtálcába. Ez a pormentes alom azonnal felszívja a folyékony hulladékot, megakadályozva a baktériumok szaporodását. Az alom pillanatok alatt száraz, neutralizálja a szagokat. Nem tapad a tappancsokhoz, tisztán tartja a háztartást. Nem mérgező, bizto…

World's Best Original 6,35 kg csomósodó természetes alom
8 490 Ft

Csomósodó alom természetes kukoricacsutkából, ami hatékonyan akadályozza meg a szagok terjedését. 100 % ökologikus. Köszönhetően annak, hogy nem tartalmaz illatosítás és kémiai adalékanyagokat, érzékeny macskák számára is alkalmas. A World's Best Original 6,35 kg csomósodó természetes alom minimálisan porol és nem terheli a lakás levegőjét.

World's Best Lavender 6,35 kg csomósodó alom levendula illattal
7 990 Ft

Csomósodó macskaalom, amely magába zárja a folyadékot és megakadályozza a szagok terjedését. Kukoricacsutkából készült. 100%-ban ökológiai anyag. A World's Best Lavender 6,35 kg csomósodó alom levendula illattal rendkívül gazdaságos, ennek megfelelően sokáig kitart. Kiváló nedvszívó képességű.

Tommi Catwill Szilikát 6,8kg

Tommi Catwill Szilikát 6,8kg

Értékelés: 4,6
6 290 Ft

Tommi Catwill szilikát macskaalom hatékonyan nyeli el a kellemetlen szagokat, később sem engedi távozni azokat. Képes a baktériumok szaporodását azonnal megakadályozni, így az alomtálca sokáig száraz és tiszta marad. Emiatt használata gazdaságos, higiénikusságát pedig egészségügyi bizonyítvány is igazolja.

Huhubamboo Alom Huhu szilikon 18L
6 090 Ft

Erősen nedvszívó alom macska WC-be, amely kiválóan elnyeli a szagokat és bezáródik a granulátumban úgy, hogy ne szabaduljon a környezetbe.

JRS Cats Best Universal 40 l

JRS Cats Best Universal 40 l

Értékelés: 4,7
5 990 Ft

JRS Cats Best Universal macskaalom minden cicatartó számára megkönnyíti a lakás higiéniájának fenntartását. Hatékonyan, és gyorsan felszívja a a nedvességet, így segít megakadályozni a baktériumok elszaporodását, és magában tartja a kellemetlen szagokat. Kellemes tapintásának köszönhetően a cicusok is imádni fogják. Praktikus 40 l-es kiszerelésének köszönhetően hosszú ideig elég.

Asan Pure 45 l

Asan Pure 45 l

Értékelés: 4,1
5 990 Ft

Az Asan alom remek választás a rövid szőrü macskáknak és a vadászgörényeknek. A kiváló nedvszívó képessége biztosítja a termék hosszú használhatóságát. Az alom teljesen környezetbarát és nem tartalmaz allergént, színezéket és illatanyagot. A termék 100%-ban biológiailag lebomló anyagból készült.

Duvo+ BIO szagsemlegesítő 750g
5 870 Ft

Duvo+ szagsemlegesítő alkalmas rágcsáló illetve macska alomba a kellemetlen szagok megszüntetésére. Megsemlegesíti a kellemetlen szagokat, tiszta és friss környezetet biztosítva. Használati útmutató: Minden egyes alom csere esetén, öntse a szagsemlegesítőt egyenesen a macska WC…

Duvo+ Illatkoncentrátum alomba 750g - virág illat
5 417 Ft

Illatkoncentrátum alomba virág illattal. Semlegesíti a szagokat és hosszabbítja az alom élettartamát. Használati útmutató: Minden egyes alom csere esetén, öntse az illatkoncentrátumot egyenesen a macska WC aljára, majd fedje le az alommal. Ne nyelje le! Használat után jól zárja…

Duvo+ Illatkoncentrátum alomba 750g - fenyő
5 417 Ft

Illatkoncentrátum alomba fenyő illattal. Semlegesíti a szagokat és hosszabbítja az alom élettartamát. Használati útmutató: Minden egyes alom csere esetén, öntse az illatkoncentrátumot egyenesen a macska WC aljára, majd fedje le az alommal. Ne nyelje le! Használat után jól zárja…

Akinu HAPPY CAT Sandy macskaalom, 2 x 7,2 l
5 390 Ft

Akinu HAPPY CAT Sandy szilikát macskaalom a tökéletes higiéniáért! Praktikus 2 × 7,2 l-es kiszerelés. A prémium minőségű Akinu alom hozzájárul otthona tisztán tartásához, és kedvence komfortérzetének megtartásához.

CAT STEP Crystal Blue szilikátalom, 6,68 kg
5 990 Ft 5 390 Ft

Szilikagél alom macskatoalettbe. Nem parfümözött keverék, érzékeny macskáknak is alkalmas. Mérgező anyagok és káros vegyszerek nélkül. Azonnal elnyeli a kellemetlen szagokat és a nedvességet. A Cat Step Crystal Blue szilikátalom 6,68 kg kristályos állagú, fokozott nedvszívó-képességgel. Nem igényel törődést, 4 hétig kitart.

Karlie macskaalom BABY POWDER illattal 15 kg
6 090 Ft 5 290 Ft

Akció

macskaalom púder illattal rendelkezik Megbízhatóan rögzíti az összes folyadékot és szagot. Karlie macskaalom BABY POWDER illattal 15 kg, amelyet minden macska tulajdonos ki fog használni

JRS Cat's Best Öko Plus 20 l

JRS Cat's Best Öko Plus 20 l

Értékelés: 4,7
5 290 Ft

JRS Cat's Best Öko Plus macskaalom megkönnyíti kedvence gondozását, hatékonysága messze felülmúlja a hagyományos termékekét. Magas nedszívó képességének köszönhetően saját súlyának 700%-át képes beszívni, így sokkal gazdaságosabb mint más macskaalmok. Környezetkímélő, mesterséges összetevőket nem tartalmaz, komposztálható, de a WC-n keresztül is lehúzható.

Akinu HAPPY CAT White macskaalom 4 x 3,6l
4 490 Ft

Akinu HAPPY CAT White szilikát macskaalom a tökéletes higiéniáért! Praktikus 4×3,6 l-es kiszerelésben kapható. Rendkívül hatékonyan távolítja el a szagokat, így kedvence valóban komfortosan érezheti magát. Prémium minőségű, megbízható macskaalom.

Duvo+ Ultra kompakt macskaalom 6l
4 110 Ft

Utolsó darab ezen az áron!

Erősen nedvszívó, csomósodó alom macskáknak. Nem tapad a tappancsokhoz, tisztán tartja a háztartást.

Biokat's macskaalom classic 18 l
4 890 Ft 3 990 Ft

Csomósodó macskaalom 3 féle granulátum nagysággal, nagy területű pórusokkal. Hatékony nedvszívó és szag semlegesítő. Gimpet macskaalom classic 18 l megfelelő macskatálcán való használatra.

Biokat's Macskaalom classic fresh 18 l
4 890 Ft 3 890 Ft

Illatosított csomósodó macskaalom 3 féle granulátum nagysággal, nagy területű pórusokkal. Hatékony nedvszívó és szag semlegesítő. Gimpet macskaalom classic fresh 18 l megfelelő macskatálcán való használatra.

Macskaalom

A macskaalom a macska-WC része. A macskák számára természetes, hogy ömlesztett anyagba végzik a dolgukat, majd el tudják ásni az ürüléket. A macskák ugyanis nagyon tiszta, eredendően Afrikából származó állatok, ahol szükségleteik elvégzéséhez mindenütt találnak homokot. A macskaalom gyártók számolnak a macskák ösztöneivel. Vessen egy pillantást, hogy milyen alomfajták léteznek.

Macskaalom fajták:

  • Fapelletek – ökológikus alom jó nedvszívó képességgel, előnye, hogy nagyobb méretének köszönhetően a macska nem hordja szét a talpán a lakásban, egyes macskáknak (kölyökcicáknak, idős macskáknak) azonban nyomhatja a tappancsát, gyakrabban kell tisztítani a szag miatt
  • Bentonit csomósodó alom – előnye, hogy egyszerűen karbantartható és jó nedvszívó, többféle durvasági fok létezik (a finom homoktól a nagyobb szemcsékig), melyek ideálisak a macskák számára, elnyeli a szagokat, vizelés során az alom összecsomósodik, a csomókat könnyen ki lehet dobni, hátránya, hogy nagyon porszerű, a kaparás során a macska belélegezheti, nem önthető a vécébe
  • Szilikon alom – ez a legkeresettebb, tovább tart, mint a többi fajta alom, remekül elnyeli a szagokat, a vizeletet teljesen magába szívja, elég az ürüléket eltakarítani, hátránya, hogy gyakran a macska talpára ragadva széthordódik a lakásban, egyes macskákat zavar a más almokat meghaladó keménysége
  • Újrahasznosított anyagokból készült alom – többnyire újrahasznosított pelenkából készülnek, előnye magas nedvszívó képessége és alacsony ára, hátránya, hogy nem nyeli el kellőképpen a szagokat, ezért gyakrabban kell tisztítani és cserélni

Speciális macskaalom fajták:

  • Alom öntisztító macska wc-hez – a macska wc-be speciális alom kell, a tisztítás úgy történik, hogy wc-t csatlakoztatjuk a vízvezetékhez, ami a hulladékot valamint a használt almot maga fertőtleníti és átmossa, előnye, hogy karbantartásmentes, hátránya, hogy mind az alom, mind maga a vécé drágább
  • Alom beteg macskáknak – ha beteg a macskája, és vizeletmintára van szüksége, létezik egy speciális műanyag alom, amin átfolyik a vizelet, majd azt követően elkülöníthető, kizárólag ilyen esetekben használatos, normál alomnak alkalmatlan

Milyen gyakran kell a macska wc-ben az almot tisztítani?

A macskák számára természetes tisztaság szint megőrzése érdekében naponta távolítsuk el az ürüléket és ellenőrizzük a wc-t, hogy a macska egészségileg rendben van-e. A teljes alomcsere gyakorisága az adott alomfajtától függ, általában 2-4 hét. Alomcsere során a wc-t mossuk át meleg vízzel és egy kevés tisztítószerrel (ne vigyük túlzásba, a macskákat taszíthatja a tisztítószer szaga).

A Mall.hu-n gazdag macskaalom választékkal várjuk! Olyan minőségi és megbízható márkák közül választhat, mint a JRS, a Huhubamboo, a Magic, a Pet Chef, a Tommi, a Gimpet, a Cat’s Best és az Akinu stb.

Cicája hálás lesz a gondoskodásért!