Márka
Ár
Címke
Elérhetőség
Forgalmazó
Hőmérséklet szabályozó
Az aszalógép kedvelt segítőtárs élelmiszerek egészséges, ízletes és hosszútávú tárolására. Az aszalógépben száríthatunk gyümölcsöt, húst, gombát és rengeteg egyéb élelmiszert is a hasznos összetevők megőrzésével, ráadásul szárított formában az élelmiszer tovább eltartható. Hogyan válasszunk minőségi gyümölcsaszalót?
Hogyan működik a gyümölcsaszaló?
A gyümölcsaszaló egy különálló elektronikus eszköz, mely forró levegő segítségével lassan és alaposan szárítja ki az élelmiszert.
Élelmiszert forró levegő segítségével szárítani akár légkeveréses sütőben vagy beépített sütőben is lehet. Az aszalógép használata azonban sokkal kényelmesebb.
Hogyan válasszunk gyümölcsaszalót?
A gyümölcsaszaló kiválasztásakor tartsa szem előtt az emeletek számát, a berendezés teljesítményét és a kiegészítő funkciókat.
Az aszalógép alakja és a szárító emeletek száma
- Kerek gyümölcsaszaló – általában ez a legolcsóbb típus, előnye, hogy lehetséges hozzá utólag további szárítótálcákat venni, hátránya, hogy a motor az alsó részen található, ezáltal nem szárít egyenletesen, így szárítás során a tálcákat át kell pakolni
- Négyszögletes aszalógép – előnye, hogy egyenletesen szárít és a kihúzható tálcáknak köszönhetően könnyen ellenőrizhető a szárítás folyamata, nem kell szárítás közben a tálcákat átpakolni, hátránya a magasabb ár
→ A tálcák száma a kerek és a szögletes szárítók esetében is 4 – 12 db.
→ A tálcák átmérője általában 23 – 44 cm.
A gyümölcsaszaló anyaga
A gyümölcsaszaló általában az alábbi két kivitelben készül:
- Műanyag gyümölcsaszaló – általában kerek, előnye az alacsony ár és a könnyű karbantartás, hátránya a rövid élettartam
- Rozsdamentes acél gyümölcsaszaló – általában négyszögletes, előnye a fokozott tartósság és a hosszú élettartam, hátránya magasabb beszerzési ára
A gyümölcsaszalók teljesítménye és bemeneti teljesítménye
A gyümölcsaszalók teljesítménye W-ban (Watt) kerül megadásra. A teljesítmény befolyásolja a szárítás idejét. A piacon kapható gyümölcsaszalók teljesítménye általában 250 – 850 W.
→ Az eszköz bemeneti teljesítménye befolyásolja az áramfogyasztást. A piacon általában 220 – 1000 W bemeneti teljesítményű gyümölcsaszalók kaphatók. Normál használatra ajánlott. min. 500 W bemeneti teljesítményű készüléket vásárolni.
→ A gyümölcsaszalók zajszintje általában 20 – 60 dB.
Praktikus funkciók és kiegészítők szárítókhoz
- Forgótálca – a kerek aszalógépek esetében, segíti az egyenletes szárítást
- Programok száma – a piacon kapható gyümölcsaszalók 1 – 8 programmal rendelkeznek, melyek szükség szerint állíthatók
- Időzítő – a szárítás idejének beállítására szolgál
- Hőmérséklet szabályozás – a szárítás hőmérséklete szükség szerint szabályozható
- Automatikus kikapcsolás – a szárítás befejeztével vagy a készülék túlmelegedése után az aszalógép automatikusan kikapcsol
- Infravörös sugárzás – moderní szárítási módszer infravörös sugárzás segítségével, a drágább modellekre jellemző
- Speciális tálca – fűszernövények, lédús élelmiszerek stb. szárítására speciálisan kialakított tálca
- Üvegtégelyek és flakonok – melyek segítségével a gyümölcsaszalóban joghurt is készíthető
Szükség esetén gyümölcsaszaló kiegészítők, póttálcák, üvegtégelyek és egyéb tartozékok gazdag választékából válogathat. Ha kifejezetten joghurtot szeretne készíteni, vessen egy pillantást a joghurtkészítőkre!
Akár profi baromfikereskedő, akár csak meg szeretné kopasztani baromfiját, ez a csirke kopasztó pontosan az, amire szüksége van.
Átmenetileg nem vásárolható
Élelmiszer szárító gomba gyógynövények gyümölcs 10 rács Profi Line Hendi 229026
Átvehető akár: 2024.4.25 - 2024.4.29
Átvehető akár: 2024.4.25 - 2024.4.29
jégkészítő, GH7801, 2 féle kocka, 1,2 L, automatikus kikapcsolás, 230 V
Átvehető akár: 2024.4.24
Professzionális ipari szárítógép fűszernövények gyümölcsök gombák számára 57L 1000W 230V
Átvehető akár: 2024.4.25 - 2024.4.29
Tartós és egészséges rágcsálnivalók otthon! Élelmiszeripari minőségi rozsdamentes acél elemek. Túlmelegedés elleni védelem és időzítő funkció (30 perctől 48 óráig). Kényelmes tisztítás, akár mosogatógépben is.
Átmenetileg nem vásárolható
PROFI LINE 650W szárítógép gyümölcs zöldségekhez fűszernövényekhez hús halhoz
Átvehető akár: 2024.4.29 - 2024.5.2
Átvehető akár: 2024.4.29 - 2024.5.2
Gyümölcs aszaló infravörös sugárzással. A Concept SO4000 INFRA 5 előre beállítható programja alkalmas gyümölcsök, zöldségek, húsok szárítására, joghurt készítésére és sterilizálásra, mely gyönyörűen kitisztítja az aszalógépet. Az infravörös sugárzás ugyanolyan természetes módon szárítja az élelmiszereket, mint a napfény csupán UV sugárzás nélkül. A kézi program választásával beállíthatod az időt és a hőmérsékletet.
Átvehető akár: 2024.4.23
Élelmiszer szárító zöldségekhez Gyümölcs Gomba Fűszernövények Hal 7 rács 500 W 230 V – Hendi 229064
Átvehető akár: 2024.4.25 - 2024.4.29
Professzionális ipari szárító élelmiszer fűszernövények gyümölcsgomba 10 rács 630W 230V
Átmenetileg nem vásárolható
Tulajdonságok:Profi gyümölcs és zöldség aszaló gépKészítsen ropogós textúrájú, házilag szárított gyümölcsöket, zöldségeketAkár szárított…
Átvehető akár: 2024.4.30 - 2024.5.3
Ez a 10 tálcás aszalógép nagyszerű kiegészítője lehet konyhájának.
Átmenetileg nem vásárolható
Professzionális nagy kapacitású élelmiszer szárító. Concept SO3000 PROFI meglep a gyorsaságával, a élelmiszer 30 % gyorsabban megszárad, mint más szárítókban. A legfőbb előnye a rozsdamentes acéllemez nagyobb ellenállással a műanyag lemezzel szemben. A szárítás hőmérsékletét és idejét beállíthatod az áttekinthető LED kijelzőn, a hőmérséklet szabályozható 35 °C – 70 °C között.
Átvehető akár: 2024.4.23
Gyümölcsaszalók
Minőségi és praktikus gyümölcsaszalót keres? Hogyan szárítsunk helyesen élelmiszert? Adunk néhány tanácsot!
Hogyan szárítsunk gyümölcsöt?
- A szárítandó gyümölcs nem lehet rohadt vagy penészes, a penész később akár tovább is terjedhet.
- A gyümölcsöt ajánlott vékonyan felszeletelni, hogy a darabok ne essenek le a szárítótálcák lyukain át.
- Fontos továbbá a szárítási hőmérséklet helyes beállítása (általában 42 ° C), hogy a gyümölcsben megmaradjanak a hasznos tápanyagok.
- Szárítás után a gyümölcsöt száraz, légmentesen lezárt edényben tároljuk, hogy elkerüljük a nedvesedést és a bepenészedést.
Kerek és négyszögletes gyümölcsaszalókkal szárítótálcák és minőségi kiegészítők széles választékával várjuk olyan márkáktól, mint a Concept, a SENCOR, a G21, az ETA, a ROHNSON, a GUZZANTI stb.