Minőségi Gyümölcsaszalók

Az aszalógép kedvelt segítőtárs élelmiszerek egészséges, ízletes és hosszútávú tárolására. Az aszalógépben száríthatunk gyümölcsöt, húst, gombát és rengeteg egyéb élelmiszert is a hasznos összetevők megőrzésével, ráadásul szárított formában az élelmiszer tovább eltartható. Hogyan válasszunk minőségi gyümölcsaszalót?

Mutass többet

Hogyan működik a gyümölcsaszaló?

A gyümölcsaszaló egy különálló elektronikus eszköz, mely forró levegő segítségével lassan és alaposan szárítja ki az élelmiszert.

Információ:

Élelmiszert forró levegő segítségével szárítani akár légkeveréses sütőben vagy beépített sütőben is lehet. Az aszalógép használata azonban sokkal kényelmesebb.

Hogyan válasszunk gyümölcsaszalót?

A gyümölcsaszaló kiválasztásakor tartsa szem előtt az emeletek számát, a berendezés teljesítményét és a kiegészítő funkciókat.

Az aszalógép alakja és a szárító emeletek száma

  • Kerek gyümölcsaszaló – általában ez a legolcsóbb típus, előnye, hogy lehetséges hozzá utólag további szárítótálcákat venni, hátránya, hogy a motor az alsó részen található, ezáltal nem szárít egyenletesen, így szárítás során a tálcákat át kell pakolni
  • Négyszögletes aszalógép – előnye, hogy egyenletesen szárít és a kihúzható tálcáknak köszönhetően könnyen ellenőrizhető a szárítás folyamata, nem kell szárítás közben a tálcákat átpakolni, hátránya a magasabb ár

A tálcák száma a kerek és a szögletes szárítók esetében is 4 – 12 db.

A tálcák átmérője általában 23 – 44 cm.

A gyümölcsaszaló anyaga

A gyümölcsaszaló általában az alábbi két kivitelben készül:

  • Műanyag gyümölcsaszaló – általában kerek, előnye az alacsony ár és a könnyű karbantartás, hátránya a rövid élettartam
  • Rozsdamentes acél gyümölcsaszaló – általában négyszögletes, előnye a fokozott tartósság és a hosszú élettartam, hátránya magasabb beszerzési ára

A gyümölcsaszalók teljesítménye és bemeneti teljesítménye

A gyümölcsaszalók teljesítménye W-ban (Watt) kerül megadásra. A teljesítmény befolyásolja a szárítás idejét. A piacon kapható gyümölcsaszalók teljesítménye általában 250 – 850 W.

→ Az eszköz bemeneti teljesítménye befolyásolja az áramfogyasztást. A piacon általában 220 – 1000 W bemeneti teljesítményű gyümölcsaszalók kaphatók. Normál használatra ajánlott. min. 500 W bemeneti teljesítményű készüléket vásárolni.

→ A gyümölcsaszalók zajszintje általában 20 – 60 dB.


Praktikus funkciók és kiegészítők szárítókhoz

  • Forgótálca – a kerek aszalógépek esetében, segíti az egyenletes szárítást
  • Programok száma – a piacon kapható gyümölcsaszalók 1 – 8 programmal rendelkeznek, melyek szükség szerint állíthatók
  • Időzítő – a szárítás idejének beállítására szolgál
  • Hőmérséklet szabályozás – a szárítás hőmérséklete szükség szerint szabályozható
  • Automatikus kikapcsolás – a szárítás befejeztével vagy a készülék túlmelegedése után az aszalógép automatikusan kikapcsol
  • Infravörös sugárzás – moderní szárítási módszer infravörös sugárzás segítségével, a drágább modellekre jellemző
  • Speciális tálca – fűszernövények, lédús élelmiszerek stb. szárítására speciálisan kialakított tálca
  • Üvegtégelyek és flakonok – melyek segítségével a gyümölcsaszalóban joghurt is készíthető
TIPP!

Szükség esetén gyümölcsaszaló kiegészítők, póttálcák, üvegtégelyek és egyéb tartozékok gazdag választékából válogathat. Ha kifejezetten joghurtot szeretne készíteni, vessen egy pillantást a joghurtkészítőkre!

Paraméterek meghatározása
CONCEPT Szita gyógynövények szárítására SO1060/SO1071 CONCEPT Szita gyógynövények szárítására SO1060/SO1071
CONCEPT Szita gyógynövények szárítására SO1060/SO1071

Szita gyógynövények szárítására Concept SO1060/SO1071.

Átvehető akár: 2024.4.23

Partnerünktől: MALL
CONCEPT Digitális gyümölcsaszaló SO2000 CONCEPT Szita gyógynövények szárítására SO1060/SO1071
CONCEPT Digitális gyümölcsaszaló SO2000

Téglalap alakú ételszárító 6 rozsdamentes acél tálcával, 6 fűszertálcával és 2 RAW tálcával. A Concept SO2000 sima hőmérséklet-szabályozással, időzítővel, érintésvezérléssel és egyenletes szárítással tányérdobálás nélkül rendelkezik.

Átvehető akár: 2024.4.23

Partnerünktől: MALL
SENCOR SFX 21 tartalék szárító tálcák CONCEPT Szita gyógynövények szárítására SO1060/SO1071
SENCOR SFX 21 tartalék szárító tálcák

Sencor SFX 21 csere szárító tálcák SENCOR 2105WH gyümölcs szárítóhoz. A csomagban 3 db található.

Átmenetileg nem vásárolható

Partnerünktől: MALL
SENCOR Élelmiszerszárító SFD 6500WH G21 szárítótálca Breezer szárítóhoz, 6 darabos készlet
SENCOR Élelmiszerszárító SFD 6500WH

Élelmiszerszárító 5 automatikus programmal és 1,18 m2 szárítási felülettel. A SENCOR SFD 6500WH 35–70 °C közötti hőmérséklet-szabályozással, intuitív vezérléssel, háttérvilágítású LED kijelzővel és időzítővel rendelkezik. 6 szárító lap és 1 tálca.

Átvehető akár: 2024.4.23

Partnerünktől: MALL
SENCOR Csereszárító tálcák SFX 85 G21 szárítótálca Breezer szárítóhoz, 6 darabos készlet
SENCOR Csereszárító tálcák SFX 85

Csere szárítótálcák SENCOR SFX 85 a SENCOR SFD 851GR gyümölcsszárítóhoz. A csomagban 3 db található.

Átvehető akár: 2024.4.23

Partnerünktől: MALL
G21 szárítótálca Breezer szárítóhoz, 6 darabos készlet G21 szárítótálca Breezer szárítóhoz, 6 darabos készlet
G21 szárítótálca Breezer szárítóhoz, 6 darabos készlet

A G21 élelmiszer-dehidratálókban nem csak szeletelt ételeket kell szárítani.

Átvehető akár: 2024.5.2 - 2024.5.6

Partnerünktől: TvFit.cz
SENCOR Élelmiszerszárító SFD 3109BK SENCOR Élelmiszerszárító SFD 3109BK
SENCOR Élelmiszerszárító SFD 3109BK

Élelmiszerszárító 9 szárítólemezzel az alapfelszereltségben. A SENCOR SFD 3109BK 35–80 °C közötti hőmérséklet-szabályozással, az egyenletes szárítás érdekében beépített ventilátorral és a szárítási állapot azonnali vizuális ellenőrzéséhez átlátszó fedéllel rendelkezik. Hőbiztosíték túlmelegedés ellen

Átvehető akár: 2024.4.23

Partnerünktől: MALL
Rohnson Gyümölcs aszaló R-2911 SENCOR Élelmiszerszárító SFD 3109BK
Rohnson Gyümölcs aszaló R-2911

5 tálcás 24 cm átmérőjű élelmiszer szárító. A Rohnson R-2911 beépített ventilátorral és hőmérsékletbeállítással 40 és 70 °C között. Ideális gyümölcsök, zöldségek, fűszernövények, gombák és húsok szárításához. 

Átvehető akár: 2024.4.23

Partnerünktől: MALL
CONCEPT SO2050 gyümölcsaszaló SENCOR Élelmiszerszárító SFD 3109BK
CONCEPT SO2050 gyümölcsaszaló

Az ételszárító akár 99 órára beállítható, időzítővel és túlmelegedés elleni biztosítékkal ellátott. A Concept SO2050 6 rozsdamentes acél lemezzel ellátott, amelyek mosogatógépben moshatóak, valamint apróságokra alkalmas kivehető tálcával kiegészített. A szárítás hőmérséklete 35 °C – 70 °C közt fokozatosan állítható.

Átvehető akár: 2024.4.23

Partnerünktől: MALL
MAXXO Roto dry+ ételszárító Vigan Gyümölcs aszaló ESP4DG
MAXXO Roto dry+ ételszárító

Ételszárító forgó rendszerrel, egyenletes szárítással és csendes üzemeléssel. A Maxxo Roto dry+ elektronikus szárítási hőmérséklet és időtartam beállítással, automatikus kikapcsolás funkcióval és átlátható kijelzővel rendelkezik. Az ételszárítót gyógynövények szárítására is használhatod a speciális tálcának köszönhetően.

Átmenetileg nem vásárolható

Partnerünktől: MALL
Vigan Gyümölcs aszaló ESP4DG Vigan Gyümölcs aszaló ESP4DG
Vigan Gyümölcs aszaló ESP4DG

Elegáns kialakítású, 400 W teljesítményű gyümölcs aszaló. A Vigan Mammoth ESP4DG LED kijelzővel és kényelmes érintőképernyős vezérlővel rendelkezik a fedélen. Hőmérséklet -beállítások 35 és 70 °C között, időzítő akár 24 órára, és 6 fém polc a gyors és hatékony szárításhoz.

Átvehető akár: 2024.4.23

Partnerünktől: MALL
GALLET Aszaló DES 121 Vigan Gyümölcs aszaló ESP4DG
GALLET Aszaló DES 121

Élelmiszer aszaló nemcsak gyümölcsök és zöldségek, hanem hús, halak, gyógynövények, gombák aszalásához is. A Gallet DES 121 gázos hőszabályozóval rendelkezik, hogy minden úgy száradjon meg, ahogy azt szeretnénk. Túlmelegedés elleni védelem. Egyszerű kezelhetőség és karbantartás. Az átlátszó szárító sziták lehetővé teszik a száradási folyamat ellenőrzését.

Átvehető akár: 2024.4.23

Partnerünktől: MALL

Gyümölcsaszalók

Minőségi és praktikus gyümölcsaszalót keres? Hogyan szárítsunk helyesen élelmiszert? Adunk néhány tanácsot!

Hogyan szárítsunk gyümölcsöt?

  • A szárítandó gyümölcs nem lehet rohadt vagy penészes, a penész később akár tovább is terjedhet.
  • A gyümölcsöt ajánlott vékonyan felszeletelni, hogy a darabok ne essenek le a szárítótálcák lyukain át.
  • Fontos továbbá a szárítási hőmérséklet helyes beállítása (általában 42 ° C), hogy a gyümölcsben megmaradjanak a hasznos tápanyagok.
  • Szárítás után a gyümölcsöt száraz, légmentesen lezárt edényben tároljuk, hogy elkerüljük a nedvesedést és a bepenészedést.

Kerek és négyszögletes gyümölcsaszalókkal szárítótálcák és minőségi kiegészítők széles választékával várjuk olyan márkáktól, mint a Concept, a SENCOR, a G21, az ETA, a ROHNSON, a GUZZANTI stb.