Márka
Címke
Elérhetőség
Forgalmazó
Programok száma
Az aszalógép kedvelt segítőtárs élelmiszerek egészséges, ízletes és hosszútávú tárolására. Az aszalógépben száríthatunk gyümölcsöt, húst, gombát és rengeteg egyéb élelmiszert is a hasznos összetevők megőrzésével, ráadásul szárított formában az élelmiszer tovább eltartható. Hogyan válasszunk minőségi gyümölcsaszalót?
Hogyan működik a gyümölcsaszaló?
A gyümölcsaszaló egy különálló elektronikus eszköz, mely forró levegő segítségével lassan és alaposan szárítja ki az élelmiszert.
Élelmiszert forró levegő segítségével szárítani akár légkeveréses sütőben vagy beépített sütőben is lehet. Az aszalógép használata azonban sokkal kényelmesebb.
Hogyan válasszunk gyümölcsaszalót?
A gyümölcsaszaló kiválasztásakor tartsa szem előtt az emeletek számát, a berendezés teljesítményét és a kiegészítő funkciókat.
Az aszalógép alakja és a szárító emeletek száma
- Kerek gyümölcsaszaló – általában ez a legolcsóbb típus, előnye, hogy lehetséges hozzá utólag további szárítótálcákat venni, hátránya, hogy a motor az alsó részen található, ezáltal nem szárít egyenletesen, így szárítás során a tálcákat át kell pakolni
- Négyszögletes aszalógép – előnye, hogy egyenletesen szárít és a kihúzható tálcáknak köszönhetően könnyen ellenőrizhető a szárítás folyamata, nem kell szárítás közben a tálcákat átpakolni, hátránya a magasabb ár
→ A tálcák száma a kerek és a szögletes szárítók esetében is 4 – 12 db.
→ A tálcák átmérője általában 23 – 44 cm.
A gyümölcsaszaló anyaga
A gyümölcsaszaló általában az alábbi két kivitelben készül:
- Műanyag gyümölcsaszaló – általában kerek, előnye az alacsony ár és a könnyű karbantartás, hátránya a rövid élettartam
- Rozsdamentes acél gyümölcsaszaló – általában négyszögletes, előnye a fokozott tartósság és a hosszú élettartam, hátránya magasabb beszerzési ára
A gyümölcsaszalók teljesítménye és bemeneti teljesítménye
A gyümölcsaszalók teljesítménye W-ban (Watt) kerül megadásra. A teljesítmény befolyásolja a szárítás idejét. A piacon kapható gyümölcsaszalók teljesítménye általában 250 – 850 W.
→ Az eszköz bemeneti teljesítménye befolyásolja az áramfogyasztást. A piacon általában 220 – 1000 W bemeneti teljesítményű gyümölcsaszalók kaphatók. Normál használatra ajánlott. min. 500 W bemeneti teljesítményű készüléket vásárolni.
→ A gyümölcsaszalók zajszintje általában 20 – 60 dB.
Praktikus funkciók és kiegészítők szárítókhoz
- Forgótálca – a kerek aszalógépek esetében, segíti az egyenletes szárítást
- Programok száma – a piacon kapható gyümölcsaszalók 1 – 8 programmal rendelkeznek, melyek szükség szerint állíthatók
- Időzítő – a szárítás idejének beállítására szolgál
- Hőmérséklet szabályozás – a szárítás hőmérséklete szükség szerint szabályozható
- Automatikus kikapcsolás – a szárítás befejeztével vagy a készülék túlmelegedése után az aszalógép automatikusan kikapcsol
- Infravörös sugárzás – moderní szárítási módszer infravörös sugárzás segítségével, a drágább modellekre jellemző
- Speciális tálca – fűszernövények, lédús élelmiszerek stb. szárítására speciálisan kialakított tálca
- Üvegtégelyek és flakonok – melyek segítségével a gyümölcsaszalóban joghurt is készíthető
Szükség esetén gyümölcsaszaló kiegészítők, póttálcák, üvegtégelyek és egyéb tartozékok gazdag választékából válogathat. Ha kifejezetten joghurtot szeretne készíteni, vessen egy pillantást a joghurtkészítőkre!
- ×CímkeAkció!
Szárítson és tartósítson profi módon gyümölcsöket, zöldségeket, gyógy- és fűszernövényeket a Steba ED 5 aszaló használatával. Az 5 egymásba rakható tálcán nagy mennyiségű gyümölcs elfér. Az elektronikus hőmérséklet-szabályozásnak (40–70°C) és időzítésnek köszönhetően optimális aszalás érhető el. A digitláis kijelző és kezelőgombok segítségével egyszerűen beállítható.
Átvehető akár: 2024.4.4
Gyümölcsaszalók
Minőségi és praktikus gyümölcsaszalót keres? Hogyan szárítsunk helyesen élelmiszert? Adunk néhány tanácsot!
Hogyan szárítsunk gyümölcsöt?
- A szárítandó gyümölcs nem lehet rohadt vagy penészes, a penész később akár tovább is terjedhet.
- A gyümölcsöt ajánlott vékonyan felszeletelni, hogy a darabok ne essenek le a szárítótálcák lyukain át.
- Fontos továbbá a szárítási hőmérséklet helyes beállítása (általában 42 ° C), hogy a gyümölcsben megmaradjanak a hasznos tápanyagok.
- Szárítás után a gyümölcsöt száraz, légmentesen lezárt edényben tároljuk, hogy elkerüljük a nedvesedést és a bepenészedést.
Kerek és négyszögletes gyümölcsaszalókkal szárítótálcák és minőségi kiegészítők széles választékával várjuk olyan márkáktól, mint a Concept, a SENCOR, a G21, az ETA, a ROHNSON, a GUZZANTI stb.