Hűtőszekrény

A hűtőszekrény kiválasztása során elsősorban az áramfogyasztásra és a készülék műszaki paramétereire koncentráljon. A hűtő térfogata és zajszintje sem elhanyagolható. Elmondjuk, hogy milyen hűtő fajták léteznek, és mire érdemes figyelni a keresés során.

Mutass többet

Hűtőszekrény típusok

A hűtő kiválasztása során a legfontosabb a hűtőszekrény típusa. Minden háztartásnak eltérő igényei vannak, ezt szem előtt kell tartani a keresés alkalmával. Többféle hűtő-típus létezik:

 • Szabadonálló hűtőszekrény – Szabadonálló hűtő alsó vagy felső fagyasztóval
 • Beépített hűtőszekrény – konyhaszekrénybe illesztett kombinált hűtő és fagyasztó
 • Kombinált hűtőszekrény –hűtőszekrény alsó vagy felső mélyhűtővel
 • Monoklimatikus hűtőszekrény – hűtő fagyasztó nélkül
 • Amerikai hűtőszekrény – kétajtós tágas hűtőszekrény nagy hűtő és fagyasztó felülettel nagycsaládok számára
 • Mini hűtőszekrény – lakókocsiba, hétvégi házba alkalmas kis hűtő
 • Retro hűtőszekrény – stílusos hűtőszekrény retro kivitelben
Információ:

Tudja, hogy a hűtőszekrényhez kiterjesztett garanciát is vásárolhat? A normál, általában 2 éves garancia lejárta után sem kell, hogy fájjon a feje az esetleges javítások miatt.

A hűtőszekrény nettó űrtartalma

A hűtő és a fagyasztó nettó térfogata az egyik legfontosabb paraméter a választás során. Egy embernek általában 75 l térfogatú hűtő- és 30 l fagyasztó felületre van szüksége. Nem elhanyagolható a polcok és a fiókok elhelyezése sem, ezek ugyanis meghatározzák az elrendezést, tehát a ténylegesen kihasznált űrtartalmat. A hűtőgyártó cégek 3 értéket tüntetnek fel a termékek vonatkozásában:

 • Teljes űrtartalom – a hűtő és a fagyasztó teljes nettó térfogata, ez az érték nagycsaládok esetében 350 – 400 l
 • Hűtőszekrény űrtartalma – a hűtőtér űrtartalma, ideálisan 250 l egy család számára
 • Fagyasztó űrtartalma – a fagyasztó térfogata, általában 100 l egy négytagú család esetében
TIPP!

A hűtőszekrény térfogatát úgy válassza ki, hogy a készülék kihasználtsága ideális esetben 70 – 75 % legyen. Túltöltés esetén nem hűt rendesen, ha pedig nincs kellőképpen megtöltve, túlhűti az élelmiszert.

A hűtőszekrény fogyasztása

A hűtőkön energiacímke található, amin fel van tüntetve a készülék éves fogyasztása. Az energiateljesítmény az egyik legfontosabb paraméter, mivel a hűtőszekrény napi 24 órában, egész héten üzemel, és az összes háztartási eszköz közül messze a hűtő fogyaszt a legtöbbet.

Energiaosztály Napi működési költség * Éves működési költség *
A 61,50 Ft 22 440 Ft
A+ 55,50 Ft 20 250 Ft
A++ 45 Ft 16 425 Ft
A+++ 33 Ft 12 045 Ft

*A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek

A hűtőszekrény zajszintje

Bár a hűtőt nem tartjuk egy kifejezetten zajos készüléknek, nem árt elgondolkodni azon, hogy a hűtőgép állandóan üzemel, tehát ha egy kis konyhafülkébe keresünk hűtőt, érdemes szem előtt tartani ezt a paramétert, és megnézni az energiacímkén a zajszintet, ami mindig dB-ben (decibel) kerül megadásra.

 • 35 dB-ig – általában nagyon csendes hűtő (suttogási szint), nyitott konyhába alkalmas
 • 40 dB körül – normál hűtő, észlelés szintjén, de nem zavaró
 • 40 dB felett – zajos hűtő, inkább különálló konyhákba
 • 50 dB – nagyon zajos hűtő (hangos beszéd szint)
TIPP!

A hűtőszekrény zajszintjét az elhelyezés is befolyásolja. A hűtő zaját például egy szőnyeg csökkentheti. A lábakat is rendesen be kell állítani, ez is befolyásolja a zajszintet.


Hűtőszekrény No Frost és Low Frost jegesedésgátló technológiával

Egyes hűtők speciális jegesedésgátló technológiával rendelkeznek, ezáltal egyáltalán nem vagy csak ritkábban kell a hűtőt leolvasztani. Leggyakrabban a No Frost és a Low Frost kifejezésekkel találkozhat, de mit is jelentenek ezek?

 • Low Frost – ezeket a hűtőket időnként le kell olvasztani, ritkábban azonban, mint a rendes hűtőgépet
 • No Frost – sem a hűtő, sem a fagyasztó részt nem kell leolvasztani
 • Total No Frost – a fagyasztóval kombinált hűtőt nem kell leolvasztani
A hűtőszekrények egyéb hasznos technológiái és funkciói
 • Szuper hűtés/fagyasztás – a hűtő rövidtávon maximális teljesítmény nyújtva gyorsan lehűti és lefagyasztja az élelmiszert
 • Antibakteriális szűrő/bevonat – megelőzi a baktérium és szagképződést, frissen tartja az elélmiszert
 • Cserélhető oldalú ajtónyitás – a pántok egyszerű rögzítésével az ajtó mindkét irányba nyitható
 • Jégkészítő – általában az amerikai hűtőkre jellemző
 • Vízadagoló – elsősorban az amerikai hűtőkre jellemző
 • Nulla fokos zóna – a legalacsonyabb hőmérsékletű fiók a hűtőben zöldség és gyümölcs tárolására
 • Ionizátor – csökkenti a baktériumok szaporodási képességét, hosszabb ideig tartja frissen az élelmiszert
 • Kettős hűtés (Twin Cooling) – Kettős hűtés, a hűtő- és a fagyasztórekesz hűtése külön történik
 • MultiAirFlow – egyenletesen keringeti a hűtőben a levegőt
 • Fresh Zone – 0 - 3 ˚C zóna, ahol az élelmiszer tovább friss marad
TIPP!

Tudja már, hogy milyen hűtőszekrényt szeretne? A hűtőszekrényt házhoz szállítjuk, bekötjük, és elszállítjuk a régi készüléket.

Amica Hűtőszekrény VJ 851.4 AW
18x

Amica Hűtőszekrény VJ 851.4 AW

72 990 Ft

Szabadon álló hűtőszekrény mechanikus termosztátvezérléssel, amely az F energiaosztályba tartozik. Az Amica VJ 851.4 AW monoklimatikus hűtőszekrény három polccal és halogén izzóval van felszerelve.

Forgalmazó: MALL
Amica KGCR 387100 L hűtőszekrény
28x

Amica KGCR 387100 L hűtőszekrény

211 990 Ft
Ingyen szállítás
Újdonság

Szabadon álló kombinált hűtőszekrény eredeti világoskék színben E energiaosztályban, 244 literes térfogattal. Az Amica KGCR 387100 L hűtőszekrény automatikus leolvasztó hűtőrésszel energiatakarékos LED világítással, üvegpolcokkal és palacktartókkal is fel van szerelve.

Forgalmazó: MALL
Amica VJ 1442 R hűtőszekrény
1x

Amica VJ 1442 R hűtőszekrény

160 990 Ft
Ingyen szállítás

F energiaosztályba tartozó szabadonálló monoklimatikus hűtőszekrény piros színben, 229 l térfogattal, mechanikus vezérléssel és energiatakarékos LED világítással. Az Amica VJ 1442 R automatikus leolvasztással rendelkezik, 5 polccal és 1 fiókkal a zöldségek számára.

Forgalmazó: MALL
Gorenje Amerikai hűtőszekrény NRS918DMB
2x

Gorenje Amerikai hűtőszekrény NRS918DMB

442 990 Ft

Amerikai hűtőszekrény D energiaosztályban és fekete rozsdamentes acél kivitelben, 519 l teljes űrtartalommal, elektronikus vezérléssel és energiatakarékos LED világítással. A Gorenje NRS918DMB NoFrost Plus fagymentes technológiával, inverteres kompresszorral és Twist jégkészítővel rendelkezik.

Forgalmazó: MALL
Electrolux Szabadonálló kombinált hűtőszekrény LTB1AF28W0
8x

Electrolux Szabadonálló kombinált hűtőszekrény LTB1AF28W0

135 999 Ft
Újdonság

Szabadonálló kombinált hűtőszekrény F energiaosztályban 244 l teljes űrtartalommal, elektronikus vezérléssel és energiatakarékos LED megvilágítással. Az Electrolux LTB1AF28W0 LowFrost rendszerrel rendelkezik a fagyképződés ellen, valamint átlátszó fiókkal rendelkezik a zöldségek és a nagyobb élelmiszerek tárolására.

Forgalmazó: MALL
HAIER A3FE835CGJE
10x

HAIER A3FE835CGJE

296 990 Ft
Utolsó darab!

Szabadonálló kombinált hűtőszekrény D energiaosztályban, 348 l űrtartalommal. A Haier A3FE835CGJE érintésvezérelt belső LED kijelzővel ellátott, a Multi Air Flow rendszernek hála vezérelt légáramlást biztosít. A hűtőszekrény teljesen automatikus Total No Frost kiolvasztással rendelkezik.

Forgalmazó: MALL
Amica hűtőszekrény fagyasztóval VD 1442 AR
38x

Amica hűtőszekrény fagyasztóval VD 1442 AR

167 990 Ft
Ingyen szállítás
Utolsó darab!

Amica VD 1442 AR kombinált hűtőszekrény piros kivitelben és E energiaosztályban, 144 cm magassággal és 206 literes teljes térfogattal. Áramszünet esetén 12 órán át fagyasztott állapotban tartja az élelmiszereket. A hűtőszekrény automatikus leolvasztás funkcióval van felszerelve, amelynek zajszintje mindössze 40 dB.

Forgalmazó: MALL
CANDY amerikai hűtőszekrény CHSBSV 5172XN
6x

CANDY amerikai hűtőszekrény CHSBSV 5172XN

279 990 Ft
Újdonság

Az F energiaosztályú amerikai hűtőszekrény, rozsdamentes cél kialakításban 442 l össztérfogattal, elektronikus vezérléssel és energiatakarékos LED világítással. A Candy CHSBSV 5172XN No Frost fagymentes technológiával rendelkezik a hűtőszekrényben és a fagyasztóban, valamint érintőképernyővel az ajtón.

Forgalmazó: MALL
Hisense amerikai hűtőszekrény RS677N4ACF
8x

Hisense amerikai hűtőszekrény RS677N4ACF

298 990 Ft

Az F energiaosztályú amerikai hűtőszekrény, nemesacél kialakításban 519 l össztérfogattal, elektronikus vezérléssel és energiatakarékos LED világítással. A Hisense RS677N4ACF LED kijelzővel, digitális hőmérséklet kijelzéssel és NoFrost Plus fagymentes technológiával rendelkezik.

Forgalmazó: MALL
Amica hűtőszekrény fagyasztóval VC 1802 AFW
53x

Amica hűtőszekrény fagyasztóval VC 1802 AFW

193 990 Ft

Szabadon álló kombinált hűtőszekrény E energetikai osztályba tartozik és 250 literes űrtartalommal rendelkezik. Az Amica VC 1802 AFW kétajtós hűtőszekrény optimális és állandó hőmérsékletet biztosít az élelmiszerek számára a No Frost rendszernek köszönhetően, ami azt jelenti, hogy többé nem kell a fagyással foglalkoznod. További nagy előnye a speciális VitControl Plus rekesz, amely lehetővé teszi a páratartalom beállítását.

Forgalmazó: MALL

Hűtőszekrény

Hűtőszekrényt keres, és tanácstalanul áll a választék előtt? Nem tudja, hogy milyen márkát válasszon és milyen modern funkcióval büszkélkedjen a választott készülék? Segítünk eligazodni a hűtőszekrény-piacon.

Régóta a Samsung hűtőszekrények az egyik legmegbízhatóbbak a piacon. A Samsung általában évente előáll valami új technológiával, mint például a hűtőszekrény belsejének optimális hőmérsékletéért felelős Triple Cooling™ vagy Twin Cooling Plus™ rendszer.

Az Electrolux hűtői hosszútávon nagy népszerűségnek örvendenek. SpacePlus® technológiával rendelkeznek, melynek köszönhetően több hely lesz a hűtőszekrényben, és jegesedésgátló TwinTech® technológia jellemzi őket, ami tovább frissen tartja az élelmiszert.

A Whirlpool készülékek esetében már hagyománynak számít a 6. érzék funkció, mint ahogy a Fresh/Freeze Lock technológia is, ami folyamatosan ellenőrzi a hőmérsékletet a készülék belsejében, és maximálisan frissen tartja az élelmiszert. Egyes készülékeken 6. érzék FreshControl funkciót talál, ami lehetővé teszi, hogy a hűtő saját maga szabályozza a belső hőmérsékletet és nedvességtartalmat. Ennek köszönhetően az élelmiszer akár 4x hosszabb ideig is friss marad.

A Gorenje hűtők vonzó dizájnjuk és megfizethető áruk miatt népszerűek. Természetesen ezek a készülékek is rendelkeznek különböző funkciókkal, mint például a SuperCool, ami a gyorshűtésért vagy a FastFreeze, ami a gyorsfagyasztásért felel. A Gorenje hűtők népszerűségének további oka a retro dizájnú hűtőgép-kínálatukban rejlik.

A Bosch hűtőszekrények nem veszítenek népszerűségükből. Új FreshSense rendszerrel bírnak, hogy a hűtő- és a fagyasztórekeszben is állandó hőmérsékletet biztosítson. A hűtő érzékelői figyelik a környezet hőmérsékletét, és ez alapján állítja be a hűtő és a fagyasztó belsejében az optimális hőmérsékletet. A Bosch VitaFresh fiókoknak köszönhetően az élelmiszer tovább friss marad.

Drága vagy olcsó hűtőszekrény vegyünk?

Ez itt a kérdés. A drágább készülékek belső térkialakítása általában hatékonyabb, ráadásul számos olyan rendszerrel rendelkeznek, amik tovább frissen tartják az élelmiszert. Ezek a készülékek többnyire a jobb A+++ energiaosztályba tartoznak, ezáltal kevesebb áramot fogyasztanak, így az évek során az alacsonyabb villanyszámlával megtérül a nagyobb anyagi befektetés.

Az alacsonyabb energiaosztályú hűtők (A, A+ a A++) fogyasztása magasabb, ezzel szemben alacsonyabb a beszerzési áruk. Ha “átmeneti megoldásként” akar hűtőgépet venni például a hétvégi házba, mindenképpen az olcsóbb modelleket ajánljuk, mert időnkénti használat mellett az áramfogyasztás tekintetében valószínűleg nem térülne meg a készülék magasabb ára. A Mall.hu-n olcsó és kedvezményes, akciós hűtőszekrények széles választéka várja!

Az amerikai hűtő előnyei, miért vásároljunk amerikai hűtőszekrényt?

Az amerikai hűtőgép kétajtós. Az egyik fele egy hatalmas hűtő, a másik pedig egy óriási fagyasztó. Léteznek 4 ajtós hűtőszekrények is. Az amerikai hűtő ideális nagy családok számára, 6 embernek elegendő élelmiszer tárolására alkalmas. Sajnos a fogyasztása és a zajszintje is magasabb (általában 40 dB felett). Az amerikai hűtő ajtáján elöl többnyire víz- és jégadagoló található. Sőt a jobb készülékek házi minibárral is büszkélkednek.