illy Szemes kávé Dark, 250 g

illy Szemes kávé Dark, 250 g

Száma: 495891
A hosszú pörkölésű Illy márkájú kávé erősebb ízű eszpresszó készítésére alkalmas, valamint intenzívebb csokoládés aromával büszkélkedhet. Az eredmény így finom és krémes eszpresszó, amely mindenkinek alkalmas, aki szereti a minőségi kávét. További információ
3 690 Ft
14,76 Ft/g
Forgalmazó: MALL

Raktáron 5-nél több db

2024.4.23 személyes átvétellel várhatóan
 
2024.4.23 házhoz szállítással várhatóan
 
Száma: 495891

Leírás

logó

Illy Szemes kávé Dark, 250 g

  • A csomagolás 250 g szemes kávét tartalmaz.
  • Kávé specialitások készítésére alkalmas.
  • Kevesebb, mint 1,5% koffeintartalom.
  • Hosszú pörkölésű erősebb íz csokoládé és karamell tónusokkal.
Az Illy márkáról:

Az Illy-t 1933-ban alapították az olaszországi Triesztben. A kezdetektől a legfinomabb termékeket kínálja, és arra törekszik, hogy szinonimája legyen a kávékultúrának és a kávé tökéletességének. Az Illy alapvető értékei a kiválóság és az etika iránti szenvedély. A tökéletesség iránti szenvedély a szépség szeretetében és a jól elvégzett munka tiszteletében nyilvánul meg. Az etika alatt értéket értünk a fenntartható növekedés, átláthatóság és az emberi fejlődés révén fokozatosan felépülő jelentéseként.

Mi az eszpresszó?

Az eszpresszó úgy határozható meg, mint egy csésze kávé (legfeljebb 30 ml), amelyet speciális módszerrel készítenek, és amelynek egyetlen összetevője a frissen őrölt kávészemekből származó örölt kávé és a víz.

Az eszpresszót elegáns porcelánpoharakban tálalják, a hab (2–4 mm) mogyoró színűtől a sötétbarnán át egészen a fekete tónusokig hat, enyhe foltokkal kiegészített, a keverés után legfeljebb 2 percig marad meg.

Az illy eszpresszó illata erőteljes és intenzív, belső energia és nyugalom érzését kelti a vendégekben, amely hosszú időn át kitart.

Íze kiegyensúlyozott, és a kellemes érzés még tíz percig megmarad az ivás után.

Az Illy eszpresszó sosem vizes, olyan, mint egy bársonyos krém. Alacsony koffeintartalmának köszönhetően napi néhány csésze illyt fogyaszthatsz naponta.

Az Illy kávéról:
banner

A kávé két fajtára osztható: arabica és robusta. Különböznek a termesztés igényességében (az arabicát magasabb tengerszint feletti magasságban termesztik), és talán a legjelentősebb különbség a koffeintartalom – az arabica a robusta-val ellentétben egyharmadnyi koffeint tartalmaz. Mindegyikük néhány további fajtát foglal magába, amelyek azon tájak alapján elnevezettek, ahonnan származnak. A jó eszpresszó fő jellemzője kiegyensúlyozott íz. Az illy eszpresszó ízének sikere a a savasság és a keserűség közti összhang. Egyfajta kávé felhasználásával azonban ezt a harmóniát nem lehet elérni. Az Illy tehát az Arabica kilenc kiváló minőségű változatának keveréke.

Betakarítás – egy ágon különböző érési fokú kávébabok találhatóak. Így ha gépek végzik a betakarítást, az érett kávébabok közé nem érett kávébabok is kevedredhetnek, amelyek elronthatják a kávé végső ízét. Ezért az illy előnyben részesíti a kézi betakarítást, és csak az érett kávébabot dolgozzák fel tovább.

Hámozás – folyamat, amely során minden kávébabból két kávészemet nyernek. Két metódust használnak. Száraz hántolás – a betakarított, egyéb szennyeződésektől már mentes kávébabot lapokra terítik és a napon hagyják, ahol néhány nap múlva a héjak felrepednek, majd egy speciális gépbe helyezik, ahol a kávébabot a felrepedt héjaktól megfosztják. Nedves hámozás – hosszabb és összetettebb folyamat, mint a száraz hámozás, a kávébabok egy gépezetbe kerülnek, amely megtöri a héjat a forgó korongok között.

Kiválasztás – a kávébab hámozása után ellenőrizni kell, hogy minden bab rendben van-e és megfelel-e a szükséges paramétereknek. Ezért elektronikusan szétválogatják őket egy speciális eszközben.

Pörkölés – egyedülálló aromáját, ízét és színét adja a kávénak, és döntő jelentőségű folyamat a kávéfőzés során. Hatalmas hengerekben történik, és a hőmérséklet nem haladhatja meg a 230 °C-ot. Hűtés – a kávé pörkölésekor a kávébabok öngyulladásának problémája jelentkezik. A kávé hűtésére kétféle módszert használnak – vízhűtés és léghűtés. A vízhűtés sokkal gyorsabb, de tudatosítani kell, hogy a kávé higroszkópos, azaz nagy mennyiségű vizet szív fel és nedvessé válik. Az illy ezért levegővel hűti a kávéját, amely megőrzi annak súlyát és aromáját.

Csomagolás – A csomagolásnak garantálnia kell a kávé védelmét az oxigén és a nedvesség ellen, amelyek penészt okozhatnak. Az illy egy olyan „presurization” módszerre összpontosít, amely biztonsági kupakkal ellátott fémtartályokat használ. A csomagoláshoz a fém dobozba sűrített gáz kerül, amely inert a kávékeverékhez. A kávé sok hónapon keresztül megőrzi gazdag aromáját és ízét! Az egyedi hűtési ś csomagolási metódusnak hála az illy kávék nedvességtartalma kevesebb, mint 1 % (5× kevesebb, mint másoknál).

* Törekszünk arra, hogy termékeink elérhetőségére és a várható szállítási időre vonatkozóan mindig a legfrissebb és legbiztosabb információkat közöljük, de ezen információk az ÁSZF 4.9. pontja alapján csak tájékoztató jellegűek. A rendelés véglegesítését követően e-mailben és sms-ben tájékoztatjuk a termék várható átvételi idejéről.