Szeretné, ha tisztább lenne otthonában a levegő? Ez könnyen megoldható egy praktikus légtisztítóval, melynek köszönhetően egészségesebb lesz a levegő a helyiségben, ezáltal például az asztmások sokkal könnyebben lélegeznek. Hogyan válasszunk légtisztítót, és milyen paraméterekre érdemes figyelni a keresés során?

Mutass többet

A légtisztító fontos paraméterei

A megfelelő légtisztító kiválasztása során érdemes néhány fontos tulajdonságot szem előtt tartani:

A légtisztító szűrője

A felhasznált szűrő befolyásolja a teljesítményt és a szűrés módját. A piacon az alábbi szűrő fajták a leggyakoribbak:

 • HEPA szűrő – ez a legelterjedtebb, felfogja a baktériumokat, az atkákat, a penészt, a porszemcséket, a füstöt és a szagokat; előnye a csaknem 100% -os hatékonyság, hátránya magasabb zajszintje, valamint hogy rendszeresen cserélni kell
 • Aktívszén szűrő - elsősorban szagok eltávolítására alkalmas, dohányzó helyiségekbe ajánlott, hátránya, hogy nem fogja fel a pollent, a porszemcséket és részecskéket, valamint hogy rendszeresen cserélni kell
 • Vízszűrő – vízen keresztül szűri meg a levegőt, nem kell cserélni a szűrőt, párásítóként is használható, az atkákat felfogja, a szagokat nem
 • Elektrosztatikus szűrő – magas, kb. 99 %-os hatékonyság jellemzi, a szűrő mosható, halk üzemelés, a szagokon kívül mindent felfog
 • Antibakteriális szűrő – fokozottan hatékony szűrő fertőtlenítő hatással
 • UV lámpa – a lámpa a légtisztítóban található, felfogja a baktériumokat, atkákat, penészt és vírusokat

Ionizátor – a légtisztító hatékonyságát növelő praktikus kiegészítő, anionokat állít elő, melyek megkötik a levegőben a szennyező részecskéket

Információ:

Mielőtt megvásárolná a készüléket, nézze meg a légtisztító kiegészítőknél, hogy kapható-e hozzá pót szűrő vagy inhalátor.

A légtisztító levegőteljesítménye

→ A levegőteljesítmény az egyik kulcsfontosságú paraméter a megfelelő készülék kiválasztása során, és a helyiség méretével áll összefüggésben, ahova a légtisztítót tervezzük.

→ A levegőteljesítményt m³-ben tüntetik fel. Azt mutatja, hogy hány köbméter levegőt képes megszűrni a légtisztító 1 óra alatt.

A légtisztítás maximális minőségének érdekében a légtisztító:

 • 2 x tisztítsa át 1 óra alatt a levegőt a helyiségben
 • asztmások esetében min. 4 × 1 óra alatt

Hogyan számoljuk ki a légtisztító szükséges teljesítményét?

A légtisztító szükséges teljesítménye egy egyszerű egyenlet segítségével kiszámítható:

A helyiség szélessége × a helyiség hossza × a helyiség magassága × 2 (allergiások esetében × 4)

A légtisztító levegőteljesítménye:

A helyiség mérete Levegőteljesítmény
60 m³ 120 – 240 m³
90 m³ 180 – 360 m³
120 m³ 240 – 480 m³

→ Ha a légtisztítót több helyiségben is szeretné használni, a teljesítményt mindig a legnagyobb szoba alapján válassza. A készülékek általában több fokozatra állíthatók, ennek segítségével a teljesítmény szükség szerint szabályozható.

→ A piacon általában 20 – 350 m³ levegőteljesítményű légtisztítókkal találkozik.

Információ:

A légtisztítókat gyakran kombinálják párásítóval. Ha pedig túl nedves a levegő a helyiségben, szerezzen be nagy teljesítményű párátlanítót!


A légtisztító zajszintje

Az alapján válasszon zajos vagy kevésbé zajos légtisztítót, hogy milyen típusú helyiségbe szánja. A zajszint a használt szűrő-típustól függ.

 • A hálószobába vagy relaxációs helyiségbe szánt légtisztítók zajszintje 40 dB-ig ajánlott
 • Irodába és forgalmasabb helyiségekbe akár 50 dB-es készülék is elhelyezhető

Fogyasztás

A légtisztító fogyasztása a készülék teljesítményének és bemeneti teljesítményének függvényében változik. W (Wattban) szokták megadni.

A légtisztítók fogyasztása 5 – 100 W között mozog.


A légtisztítók kiegészítő funkciói

A légtisztítók többnyire más praktikus funkciókkal is büszkélkednek, melyek megkönnyítik a kezelést és növelik a készülék minőségét:

 • Időzítő – a készülék az előre meghatározott időben be- és kikapcsol
 • Távirányító – megkönnyíti a készülék használatát
 • Ionizáló funkció – növeli a készülék hatékonyságát
 • Levegőminőség érzékelő – nyomon követi a szennyezés mértékét és jelez
 • Kijelző – könnyű és áttekinthető kezelést biztosít
 • Szűrőcsere jelző – jelez, ha ki kell cserélni a szűrőt
TIPP!

Ha bizonytalan a megfelelő légtisztító kiválasztását illetően, olvassa el a Hogyan válasszunk légtisztítót, párásítót vagy párátlanítót cikkünket.

Paraméterek meghatározása
Akció
Rohnson Légtisztító R-9480 Tesla SMART Air Purifier Pro M
Rohnson Légtisztító R-9480

A 320 m3/óra szűrési sebességű légtisztító a szálló por 99,9%-át távolítja el, és az illékony szerves vegyületek 93,5%-át tisztítja meg. A Rohnson R-9480 6 fokozatú légtisztítással, UV-C sterilizáló lámpával és lézeres érzékelővel rendelkezik. Intelligens színes levegőminőség-jelző.

Átvehető akár: 2023.12.13

Partnerünktől: MALL
Skyshowtime ingyen
Tesla SMART Air Purifier Pro M Tesla SMART Air Purifier Pro M
Tesla SMART Air Purifier Pro M

A 210 m3/h kapacitású légtisztító legfeljebb 25 m2-es helyiségekben használható. A Tesla-Smart Air Purifier Pro M UV lámpával, HEPA szűrővel, mosható előszűrővel, valamint szén- és fotokatalitikus szűrővel van felszerelve. A negatív iongenerátor jelentősen javítja a levegő minőségét. 

Átvehető akár: 2023.12.13

Partnerünktől: MALL
Skyshowtime ingyen
Duux Sphere White Tesla SMART Air Purifier Pro M
Duux Sphere White

A Duux Sphere White személyes légtisztító ideális kisebb területekre, szobáról szobába utazhat veled. Illóolajokra alkalmas párologtatóként is szolgál. A beépített ionizáló felszabadítja a negatív ionokat a levegőbe, így felfogja és a HEPA szűrőbe szívja az apró szennyeződéseket, így biztosítva a tiszta levegőt.

Átvehető akár: 2023.12.13

Partnerünktől: MALL
Skyshowtime ingyen
Duux Sphere Black BXDH20E légtisztító páramentesítővel, BXDH20E légtisztító páramentesítővel
Duux Sphere Black

A Duux Sphere Black személyes légtisztító ideális kisebb területekre, szobáról szobába utazhat veled. Illóolajokra alkalmas párologtatóként is szolgál. A beépített ionizáló felszabadítja a negatív ionokat a levegőbe, így felfogja és a HEPA szűrőbe szívja az apró szennyeződéseket, így biztosítva a tiszta levegőt.

Átvehető akár: 2023.12.13

Partnerünktől: MALL
Pronett XJ4382 Aroma diffúzoros légpárásító H2O rózsaszín BXDH20E légtisztító páramentesítővel, BXDH20E légtisztító páramentesítővel
Pronett XJ4382 Aroma diffúzoros légpárásító H2O rózsaszín

Az aromadiffúzor ultrahang segítségével finom gőzt hoz létre. Ez a gőz fokozható különböző illóolajok hozzáadásával, hogy teljes kortyokban élvezhesse az aromaterápiát. Az aromaterápia kellemes fényhatásokkal – LED világítással – egészíthető ki.

Átvehető akár: 2023.12.12 - 2023.12.13

Partnerünktől: FREVER TRADE HU
Skyshowtime ingyen
Levoit Core 600S SMART légtisztító Pronett XJ4382 Aroma diffúzoros légpárásító H2O fehér
Levoit Core 600S SMART légtisztító

A 697 m3/h kapacitású légtisztító maximum 147 m2-es helyiségekben használható. A Levoit Core 600S SMART 3 rétegű szűréssel rendelkezik HEPA H13 szűrővel, szabadalmaztatott Vortexair technológiával, éjszakai üzemmóddal és QuietKEAP technológiával. Képernyőn, alkalmazáson vagy Alexa és a Google Assistant hangvezérlés segítségével vezérelhető

Átvehető akár: 2023.12.13

Partnerünktől: MALL
Skyshowtime ingyen
PHILIPS Dual Scan Series 4000i AC3858/51 légtisztító Pronett XJ4382 Aroma diffúzoros légpárásító H2O fehér
PHILIPS Dual Scan Series 4000i AC3858/51 légtisztító

A légtisztító eltávolítja a 0,003 μm-es részecskék 99,9%-át, és akár 73 m2-es helyiségekbe is alkalmas. A Philips Dual Scan Series 4000i AC3858 / 51 egyszerű levegőminőség-szabályozást kínál mobilalkalmazással és egyszerű négyszínű kijelzővel. A kijelző fénye automatikusan beállítható a környezethez a zavartalan alvás érdekében.

Átvehető akár: 2023.12.13

Partnerünktől: MALL
Pronett XJ4382 Aroma diffúzoros légpárásító H2O fehér Pronett XJ4382 Aroma diffúzoros légpárásító H2O fehér
Pronett XJ4382 Aroma diffúzoros légpárásító H2O fehér

Az aromadiffúzor ultrahang segítségével finom gőzt hoz létre. Ez a gőz fokozható különböző illóolajok hozzáadásával, hogy teljes kortyokban élvezhesse az aromaterápiát. Az aromaterápia kellemes fényhatásokkal – LED világítással – egészíthető ki.

Átvehető akár: 2023.12.12 - 2023.12.13

Partnerünktől: FREVER TRADE HU
Skyshowtime ingyen
Dyson Légtisztító Purifier Cool Formaldehyde (TP09) PHILIPS Légtisztító Series 2000i Combi 2v1 AC2729/10
Dyson Légtisztító Purifier Cool Formaldehyde (TP09)

A 2 az 1-ben légtisztító és ventilátor eltávolítja a gázokat és a szennyező anyagokat, ezen felül az allergének, pollenek, allergének, penészgombák, porszemcsék 99,95%-át. A Dyson Purifier Cool Formaldehyde (TP09) egy három részes szűrőegységgel, egy katalitikus szűrővel rendelkezik a formaldehidek tartós lebontására H2O + CO2-re, és valós idejű szennyező anyagok kimutatására. Dyson Link alkalmazás segítségével vezérelhető.

Átvehető akár: 2023.12.13

Partnerünktől: MALL
Skyshowtime ingyen
Dyson Purifier Big+Quiet Formaldehyde BP03 PHILIPS Légtisztító Series 2000i Combi 2v1 AC2729/10
Dyson Purifier Big+Quiet Formaldehyde BP03

A légtisztító kúpos aerodinamikát használ, hogy erős, nagy hatótávolságú vetítést biztosítson a nagy terek tisztításához is. A Dyson Purifier Big+Quiet Formaldehid BP03 csendes működést kínál még teljes teljesítményen is, állítható légáramlási szöget és automatikus üzemmód funkciót. A MyDyson alkalmazással függetlenítheti levegőminőségét.

Átvehető akár: 2023.12.13

Partnerünktől: MALL
Skyshowtime ingyen
PHILIPS Légtisztító Series 2000i Combi 2v1 AC2729/10 PHILIPS Légtisztító Series 2000i Combi 2v1 AC2729/10
PHILIPS Légtisztító Series 2000i Combi 2v1 AC2729/10

Kombinált légtisztító és párásító, mely a 3 nm nagyságú részecskék akár 99,9 %-t eltávolítja. A PhilipsSeries 2000i Combi 2v1 AC2729/10 megszabadít a száraz levegőtől. Remek választás 30 m² nagyságú helységekhez és emellett felismeri a belső allergéneket a levegőben. 3 automatikus mód és 4 előre beállított nedvesség-szint áll rendelkezésünkre.

Átvehető akár: 2023.12.13

Partnerünktől: MALL

Légtisztítók

Nagy teljesítményű és hatékony légtisztítóra van szüksége?

Válasszon a Mall.hu gazdag légtisztító kínálatából! Olyan gyártók termékeit forgalmazzuk, mint a Philips, a Stadler Form, a Dyson, a ROHNSON, és az Ionic-CARE stb.

Ez is érdekelheti

Legolcsóbb termékeinket áruk alapján rendezve itt találja: Olcsó Légtisztítók.