A párásító főként a fűtési szezon beköszöntével remek segítség, amikor a helyiségben nehezen belélegezhető, száraz a levegő. Növeli a levegő páratartalmát a szobában, ezáltal könnyebbé és egészségesebbé válik a levegővétel.

Mutass többet

Mire fókuszáljunk a párásító kiválasztása során:

 • Kivitelezés típusa
 • Paraméterek
 • Kiegészítő funkciók

Párásító fajták

A párásító készülékek a termelt nedvesség - pára típusát illetően valamint rendeltetési helyük tekintetében különböznek egymástól. A párásító készülékeknek 3 alapfajtáját különböztetjük meg :

Ultrahangos párásító

Működésének alapelve, hogy az apró vízrészecskéket párává alakítja, és ezt engedi ki a környező térbe.

 • Az ultrahangos párásító előnyei és hátrányai

  + gyors hatás - túlzott használat során benedvesedhetnek a közeli tárgyak
  + egyszerű használat - keményebb víz használata során vízkő képződhet
  + magas páratartalom
  + a páratartalom szükség szerint szabályozható

Gőz párásító

Vízbe merülő fűtőelem segítségével termelődik a pára. Hasonló elven működik, mint a vízforraló.

 • A gőz párásító előnyei és hátrányai

  + hatékony légnedvesítés - nagyobb áramfogyasztás
  + megöli a baktériumokat - magasabb zajszint
  - növeli a hőmérsékletet a helyiségben

Természetes párologtató

Ezen belül két típus különböztethető meg:

 • Tárcsás párásítók – alapja egy vízben forgó tárcsa, melynek segítségével a folyadék természetes úton elpárolog a levegőbe
 • Párásítók szűrőkazettákkal – a páratermelés a víz szűrőkazettákba szívásával, majd azt követően történő elpárologtatásával történik

A természetes párologtató előnyei és hátrányai

+ természetes folyamat - kevesebb párásítás
+ aromaterápiához használható - magasabb ár
Információ:

A párásító ideális helye a helyiség közepén a földön van. Ne helyezze fa felületre. További hasznos információkat talál a Hogyan válasszunk légtisztítót, párásítót és párátlanítót útmutatónkban.

A párásítók fontos paraméterei

A párásító kiválasztása során azokra a paraméterekre fókuszáljon, melyek befolyásolják a készülék használatát és teljesítményét.

A kezelésük szerint 2 alaptípust különböztetünk meg:

 • Kézi párásító – kézzel kapcsolhatók be, nincsenek ellátva érzékelőkkel, magunk szabályozzuk a páratartalom mértékét a helyiségben, alacsonyabb ár
 • Automatikus párásító – egy kapcsolóval rendelkezik, amely méri a páratartalom pontos értékét, és az előre beállított paraméterek szerint a készülék automatikusan be- és kikapcsol, magasabb ár

A párásító teljesítménye

A párásító teljesítménye kulcsfontosságú paraméter a választás során, mely azért felel, hogy hány milliliter párává alakított víz kerül a levegőbe egy óra leforgása alatt. A teljesítmény a helyiség méretével is összefüggésben áll. Minél nagyobb a helyiség, annál nagyobb teljesítmény szükséges.

Tájékoztató jellegű táblázat a párásító maximális teljesítményről a helyiség méretének vonatkozásában:

Párásító teljesítmény Helyiség mérete
100 – 200 ml/óra 15 m2-ig
200 – 300 ml/óra 15 -30 m2
300 – 400 ml/óra 25 - 45 m2
400 – 600 ml/óra 40 - 70 m2

A tartály űrtartalma

A tartály űrtartalma általában a párásító teljesítményétől függ. Minél nagyobb a tartály űrtartalma, annál hosszabb ideig működik a párásító víz hozzáadása nélkül. A víztartály mérete általában 3–9 liter .

Zajszint

Érdemes figyelni a termékek eltérő zajszintjére is:

 • A párásító ajánlott zajszintje hálószobába max. 30 dB .
 • Forgalmasabb és nagyobb helyiségekbe akár 60 dB zajszintű párásító is helyezhető .

Fogyasztás

A készülék fogyasztása a bemeneti teljesítménytől függ, mely Wattban (W) kerül megadásra. A párásító fogyasztását a teljesítmény is befolyásolja. Általában 30 – 300 W .

TIPP!

Vagy épphogy a magas páratartalom okoz önnek problémát? Lepje meg magát egy párátlanítóval. Tisztább levegőre vágyik? Nézze meg a légtisztítókat. Szeretné egy kicsit megmozgatni a levegőt a szobában? Vessen egy pillantást széles ventilátor választékunkra!


Párásító kiegészítők

A piacon kapható párásítók a hasznos kiegészítők tekintetében jelentősen eltérhetnek egymástól:

 • Időzítő – lehetővé teszi a készülék előre megadott időben történő automatikus ki- bekapcsolását
 • Automatikus kikapcsolás – a készülék automatikusan kikapcsol, ha nincs elég víz a tartályban
 • Kijelző – mutatja a szükséges információkat, léteznek digitális és érintőképernyős kijelzők is
 • Sebesség fokozatok – befolyásolja a párát szétszóró ventilátor sebességét
 • LED világítás – áttetsző víztartály mutatós háttérvilágítással, különböző színekben
 • Páratartalom mérő – méri a helyiségben az aktuális páratartalmat
 • Távirányítás – távolból is kényelmesen kezelhető
 • Légtisztító – külön megvásárolható a készülékhez, az ionizáló nagyon népszerű, megtisztítja a levegőt a baktériumoktól
TIPP!

Egyes párásító típusokhoz illatos illóolajak is és egyéb kiegészítők is vásárolhatók.

Duux Tag
27x

Duux Tag

31 990 Ft

Duux Tag kompakt és hatékony párásító hideg párát bocsát ki a levegőbe, így segít a nedvesség visszaállításában. Élvezd a maximális minőségi levegőt még akkor is, amikor a fűtés be van kapcsolva. A Tag nagyon csendes, mivel a pára ultrahang rezgések segítségével képződik, amelyek az ember számára hallhatatlanok. Az ultrahangos technológia további előnye az energiatakarékosság. A vízre alkalmas nagy tartály 2,5 liter űrtartalmú, így 10 órán át képes megszakítás nélkül működni.

Forgalmazó: MALL
ETA 162990000
36x

ETA 162990000

17 999 Ft

További ajánlat 26 950 Ft

Az ETA Airco 162990000 ultrahangos levegő párásító a porlasztás olyan technológiáját hozza el, amely hatékony párásítást és halk működést biztosít. Háztartások számára ajánlott. Illatolajokkal is használható. Egyszerű érintőképernyős vezérlés.

Forgalmazó: MALL
ETA 062990000
72x

ETA 062990000

14 990 Ft

További ajánlat 21 560 Ft

Az ETA Airco 062990000 ultrahangos levegő párásító a porlasztás olyan technológiáját hozza el, amely hatékony párásítást és halk működést biztosít. Háztartások számára ajánlott. Illatolajokkal is használható. Egyszerű mechanikus vezérlés.

Forgalmazó: MALL
ETA Airo 0628 90000
59x

ETA Airo 0628 90000

11 999 Ft

További ajánlat 17 960 Ft

Ultrahangos párásító eltávolítható aromacsészével. Az ETA Airo 0628 90000 hatékony nedvesítést nagyon csendes működéssel biztosít. A párásító maximális kapacitása akár 13 óra folyamatos üzemeltetést biztosít.

Forgalmazó: MALL
SENCOR SHF 2051GR Párásító
24x

SENCOR SHF 2051GR Párásító

13 990 Ft

Sencor SHF 2051GR párásító készülékkel a hálószobában, gyerekszobában, nappaliban vagy akár irodában is beállíthatja az optimális páraszintet, amely fontos a megfelelő komfortérzet és egészség szempontjából. Maximum 35 m²-es helyiségekbe ideális választás, újratöltés nélkül akár 16 órán át működik, a víz kifogyásakor pedig automatikusan kikapcsol. A készülék működése ultrahangos oszcillátor elven alapszik, amely hideg párát termel, így nem befolyásolja a helyiség hőmérsékletét.

Forgalmazó: MALL
SENCOR SHF 950WH Párátlanító

SENCOR SHF 950WH Párátlanító

10 990 Ft
Akció

A párásító ideális megoldás a nagyon száraz és irritáló levegőjű helyiségek számára. A SENCOR SHF 950WH lehetőséget nyújt az illóolajok aromaterápiás használatára. A készülék egy nagyfrekvenciás ultrahangos oszcillátor elvén működik, és hideg gőzt termel.

Forgalmazó: MALL
SENCOR SHF 920BL
63x

SENCOR SHF 920BL

11 490 Ft

Stílusos párásító átlátszó víztárolóval A Sencor SHF 920BL nagyfrekvenciás ultrahang oszcillátor elven működik, hideg gőzt képez, így nem befolyásolja a helység hőmérsékletét. Egy töltéssel akár 6 órán keresztül is képes párát képezni. Noiseless technológiának köszönhetően a páraképzés nagyon csendes.

Forgalmazó: MALL
SENCOR SHF 901WH párásító
1x

SENCOR SHF 901WH párásító

10 490 Ft

A párásító ideális megoldás a nagyon száraz és irritáló levegőjű helyiségekben. A SENCOR SHF 901WH lehetőséget kínál illóolajok használatára aromaterápiához. A nagyfrekvenciás ultrahangos oszcillátor elvén működik, és hideg gőzt állít elő.

Forgalmazó: MALL
HYUNDAI HUM 770 Párásító
148x

HYUNDAI HUM 770 Párásító

23 990 Ft

Hyundai HUM 770 ultrahangos párásító ideális száraz, észrevehetően irritáló levegőjű helységekbe, hiszen a gép intelligens funkcióinak köszönhetően testreszabottan egyenlíti ki a szoba légterét a megfelelő páramennyiséggel. A csendes és energiatakarékos készüléket akár éjszaka is használhatjuk, emellett könnyedén változtathatjuk helyzetét is. A tartály térfogata 5.2 liter, amellyel hosszú ideig tarthatjuk fent a kívánt páratartalmat.

Forgalmazó: MALL
SENCOR SHF 2080WH párásító

SENCOR SHF 2080WH párásító

15 990 Ft

A párásító ideális megoldás a nagyon száraz és irritáló levegőjű helyiségek számára. A SENCOR SHF 2080WH lehetőséget nyújt az illóolajok aromaterápiás használatára. A készülék egy nagyfrekvenciás ultrahangos oszcillátor elvén működik, és hideg gőzt termel. 7 AtmosphereLights éjszakai fény.

Forgalmazó: MALL

Párásítók

Tudja már, hogy milyen típusú párásítót szeretne?

A Mall.hu-n párásítók széles választékával várjuk! Olcsón is talál nálunk párásítót!

Olyan megbízható márkák termékei közül választhat, mint a ROHNSON, a Philips, a Sencor, az ETA és a Concept. Minőségi és nagy teljesítményű párásítókat forgalmaz a Steba, a Gorenje és a Lanaform is.