A párásító főként a fűtési szezon beköszöntével remek segítség, amikor a helyiségben nehezen belélegezhető, száraz a levegő. Növeli a levegő páratartalmát a szobában, ezáltal könnyebbé és egészségesebbé válik a levegővétel.

Mutass többet

Mire fókuszáljunk a párásító kiválasztása során:

 • Kivitelezés típusa
 • Paraméterek
 • Kiegészítő funkciók

Párásító fajták

A párásító készülékek a termelt nedvesség - pára típusát illetően valamint rendeltetési helyük tekintetében különböznek egymástól. A párásító készülékeknek 3 alapfajtáját különböztetjük meg :

Ultrahangos párásító

Működésének alapelve, hogy az apró vízrészecskéket párává alakítja, és ezt engedi ki a környező térbe.

 • Az ultrahangos párásító előnyei és hátrányai

  + gyors hatás - túlzott használat során benedvesedhetnek a közeli tárgyak
  + egyszerű használat - keményebb víz használata során vízkő képződhet
  + magas páratartalom
  + a páratartalom szükség szerint szabályozható

Gőz párásító

Vízbe merülő fűtőelem segítségével termelődik a pára. Hasonló elven működik, mint a vízforraló.

 • A gőz párásító előnyei és hátrányai

  + hatékony légnedvesítés - nagyobb áramfogyasztás
  + megöli a baktériumokat - magasabb zajszint
  - növeli a hőmérsékletet a helyiségben

Természetes párologtató

Ezen belül két típus különböztethető meg:

 • Tárcsás párásítók – alapja egy vízben forgó tárcsa, melynek segítségével a folyadék természetes úton elpárolog a levegőbe
 • Párásítók szűrőkazettákkal – a páratermelés a víz szűrőkazettákba szívásával, majd azt követően történő elpárologtatásával történik

A természetes párologtató előnyei és hátrányai

+ természetes folyamat - kevesebb párásítás
+ aromaterápiához használható - magasabb ár
Információ:

A párásító ideális helye a helyiség közepén a földön van. Ne helyezze fa felületre. További hasznos információkat talál a Hogyan válasszunk légtisztítót, párásítót és párátlanítót útmutatónkban.

A párásítók fontos paraméterei

A párásító kiválasztása során azokra a paraméterekre fókuszáljon, melyek befolyásolják a készülék használatát és teljesítményét.

A kezelésük szerint 2 alaptípust különböztetünk meg:

 • Kézi párásító – kézzel kapcsolhatók be, nincsenek ellátva érzékelőkkel, magunk szabályozzuk a páratartalom mértékét a helyiségben, alacsonyabb ár
 • Automatikus párásító – egy kapcsolóval rendelkezik, amely méri a páratartalom pontos értékét, és az előre beállított paraméterek szerint a készülék automatikusan be- és kikapcsol, magasabb ár

A párásító teljesítménye

A párásító teljesítménye kulcsfontosságú paraméter a választás során, mely azért felel, hogy hány milliliter párává alakított víz kerül a levegőbe egy óra leforgása alatt. A teljesítmény a helyiség méretével is összefüggésben áll. Minél nagyobb a helyiség, annál nagyobb teljesítmény szükséges.

Tájékoztató jellegű táblázat a párásító maximális teljesítményről a helyiség méretének vonatkozásában:

Párásító teljesítmény Helyiség mérete
100 – 200 ml/óra 15 m2-ig
200 – 300 ml/óra 15 -30 m2
300 – 400 ml/óra 25 - 45 m2
400 – 600 ml/óra 40 - 70 m2

A tartály űrtartalma

A tartály űrtartalma általában a párásító teljesítményétől függ. Minél nagyobb a tartály űrtartalma, annál hosszabb ideig működik a párásító víz hozzáadása nélkül. A víztartály mérete általában 3–9 liter .

Zajszint

Érdemes figyelni a termékek eltérő zajszintjére is:

 • A párásító ajánlott zajszintje hálószobába max. 30 dB .
 • Forgalmasabb és nagyobb helyiségekbe akár 60 dB zajszintű párásító is helyezhető .

Fogyasztás

A készülék fogyasztása a bemeneti teljesítménytől függ, mely Wattban (W) kerül megadásra. A párásító fogyasztását a teljesítmény is befolyásolja. Általában 30 – 300 W .

TIPP!

Vagy épphogy a magas páratartalom okoz önnek problémát? Lepje meg magát egy párátlanítóval. Tisztább levegőre vágyik? Nézze meg a légtisztítókat. Szeretné egy kicsit megmozgatni a levegőt a szobában? Vessen egy pillantást széles ventilátor választékunkra!


Párásító kiegészítők

A piacon kapható párásítók a hasznos kiegészítők tekintetében jelentősen eltérhetnek egymástól:

 • Időzítő – lehetővé teszi a készülék előre megadott időben történő automatikus ki- bekapcsolását
 • Automatikus kikapcsolás – a készülék automatikusan kikapcsol, ha nincs elég víz a tartályban
 • Kijelző – mutatja a szükséges információkat, léteznek digitális és érintőképernyős kijelzők is
 • Sebesség fokozatok – befolyásolja a párát szétszóró ventilátor sebességét
 • LED világítás – áttetsző víztartály mutatós háttérvilágítással, különböző színekben
 • Páratartalom mérő – méri a helyiségben az aktuális páratartalmat
 • Távirányítás – távolból is kényelmesen kezelhető
 • Légtisztító – külön megvásárolható a készülékhez, az ionizáló nagyon népszerű, megtisztítja a levegőt a baktériumoktól
TIPP!

Egyes párásító típusokhoz illatos illóolajak is és egyéb kiegészítők is vásárolhatók.

-18%
CONCEPT ZV2000 Perfect Air légpárásító
31x

CONCEPT ZV2000 Perfect Air légpárásító

36 990 Ft
29 990 Ft
Ingyen szállítás

Légpárásító valamint hideg és meleg pára beállításának lehetőségével. A Concept ZV2000 Perfect Air rendelkezik a víz előmelegítésének lehetőségével, amely eltávolítja a baktériumokat és vírusokat a pára kibocsájtása során, valamint megtalálható benne a 3 párásítási fokozat beállításának lehetősége, a pára áramlásának 3 sebességi fokozata, világítás és egy japán szűrő, amely kiszűri a vízben lévő szennyeződések 90%-t.

Forgalmazó: MALL
-10%
GUZZANTI GZ 985 Párásító
101x

GUZZANTI GZ 985 Párásító

11 990 Ft
10 790 Ft
Ingyen szállítás
Akció

Guzzanti GZ 985 Párásító rendkívül energiatakarékos. Hangulatos kék háttérvilágításának köszönhetően egy gyermek szobájának is tökéletes tartozéka lehet. Víhiány esetében pedig automatikusan kikapcsol.

Forgalmazó: MALL
-17%
PHILIPS HU4801/01 Párásító
18x

PHILIPS HU4801/01 Párásító

38 990 Ft
31 990 Ft
Ingyen szállítás

Philips HU4801/01 Párásító maximális hatékonysággal és higiénával küzd a száraz levegővel. Egyenletesen elosztja a nedvesített, párásított levegőt a helyiségben, miközben azzal tér el más ultraszonikus modellektől, hogy 99 % -al kevesebb baktériumot továbbít. Nincs többé fehér por vagy nedves padló. Ha a víztartály üres és fel kell tölteni az egészséges levegő védelmére szolgáló zár a párásítót kikapcsolja.

Forgalmazó: MALL
Duux Tag
24x

Duux Tag

27 990 Ft
Ingyen szállítás

Duux Tag kompakt és hatékony párásító hideg párát bocsát ki a levegőbe, így segít a nedvesség visszaállításában. Élvezd a maximális minőségi levegőt még akkor is, amikor a fűtés be van kapcsolva. A Tag nagyon csendes, mivel a pára ultrahang rezgések segítségével képződik, amelyek az ember számára hallhatatlanok. Az ultrahangos technológia további előnye az energiatakarékosság. A vízre alkalmas nagy tartály 2,5 liter űrtartalmú, így 10 órán át képes megszakítás nélkül működni.

Forgalmazó: MALL
HYUNDAI HUM282 Párásító
191x

HYUNDAI HUM282 Párásító

8 990 Ft
8 690 Ft
Ingyen szállítás

Hyundai HUM 282 párásító nagyon csendes és elegáns dizájnnal bír. Víztartályának kapacitása 2,2 l, a készülék üresjárat elleni védelemmel felszerelt. Víztöltés nélküli működési ideje akár 7 – 22 óra. Alacsony a teljesítmény felvétele – 35 W és a zajszintje sem lépi túl a 35 dB-t.

Forgalmazó: MALL
Babymoov HYGRO+ párásító
18x

Babymoov HYGRO+ párásító

36 590 Ft
Ingyen szállítás

Programozható és nagyon csendes ultrahangos párásító. Az eszköz használata segít a a köhögés, a kötőhártya gyulladás, a hörgők gyulladásának, az orrfertőzések és a nyálkahártya-irritációk korlátozásában. A víztartály űrtartalma: 2,5l. Üzemidő: akár 22 óra. A kimenő hideg gőz 360°-ban állítható. A páratartalom szintje állítható. A páratartalom szintje a kívánt órára programozható. Éjjeli megvilágítás (7 szín). Csendes működés (csupán ** 25 dB). Illóolaj-diffúzor. A megvilágított **érintőképernyős kijelző segítségével vezérelhető.

Forgalmazó: MALL
-10%
CONCEPT ZV1000 Perfect Air párásító
111x

CONCEPT ZV1000 Perfect Air párásító

8 690 Ft
7 790 Ft
Ingyen szállítás
Akció

gőz intenzitásának beállításával ellátott levegő párásító. A Concept ZV1000 Perfect Air az ultrahang elve alapján működik. A párásító kezelése nagyon egyszerű, elég feltölteni a 0,7l űrtartalmú tartályt, és a párásító akár 10 órán át képes működni. Éjszakai fényként is használható.

Forgalmazó: MALL
Vicks SWEETDREAMS COOL MIST Ultrahangos párásító kivetítővel

Vicks SWEETDREAMS COOL MIST Ultrahangos párásító kivetítővel

17 340 Ft
Ingyen szállítás

Ultrahangos párásító VICKS SWEETDREAMS gyerekeknek megfelelő kivetítővel. 3 évre kiterjesztett garancia. Arompárnákkal is használható. A projektornak köszönhetően a gyerekszobát mesevilává alakítja. INGYENES! Aromás betét, amely megkönnyíti a légzést. VICKS VapoPads Menthol (1db).

Partnerünktől: MLongauer, s.r.o.
BLAUPUNKT AHS601 Ultrahangos hideg levegőpárásító, aromaterápiás, távirányító

BLAUPUNKT AHS601 Ultrahangos hideg levegőpárásító, aromaterápiás, távirányító

22 990 Ft
Ingyen szállítás

LED kijelző érintő képernyővel, Az aromaterápiás funkció, Beépített negatív iongenerátor, Távirányító, Állítható nedvességtartalom: 40–80%, 10 órás időzítő, Hideg párásító hatékonyság: > 350ml / óra, Csendes működés (35dB alatt), Víztartály kapacitása: 4.5 l, Éjszakai mód, Teljesítmény: 25 W

Partnerünktől: Mall Partner HU
-17%
Deerma F600 Ultrasonic levegő párásító 5l, fehér

Deerma F600 Ultrasonic levegő párásító 5l, fehér

19 270 Ft
15 890 Ft
Ingyen szállítás
Akció

Párásító – 5l térfogat, alkalmas száraz levegővel rendelkező otthonokhoz és munkahelyekhez, kiszűri a káros anyagokat, érintőképernyős digitális kijelző, állítható működési módok, működési idő 12 óra.

Partnerünktől: MOBILEGO
-8%
SENCOR SHF GR2001 Párásító
58x

SENCOR SHF GR2001 Párásító

16 990 Ft
15 490 Ft
Ingyen szállítás

Sencor SHF 2001GR Párásító a magas frekvenciájú ultrahangos oszcillátor elvén működik. A légzés megkönnyítése érdekében hideg párát termel, ám ezzel nem befolyásolja a helyiség hőmérsékletét. Rendkívül csendes, ezért hálószobákba is különösen alkalmas. Teljesítménye fokozatosan szabályozható, szállítása és feltöltése egyszerű. A kettős védelmet fényjelzés biztosítja. Automatikusan kikapcsol a víz kiürülése és a víztartály kivétele esetén is.

Forgalmazó: MALL
-10%
CONCEPT ZV1010 Perfect Air 2 az 1-ben
122x

CONCEPT ZV1010 Perfect Air 2 az 1-ben

12 990 Ft
11 590 Ft
Ingyen szállítás
Akció

Illatosító állítható gőzintenzitással. A ZV1010 Concept Perfect Air 2 az 1-ben az ultrahang elvén működik. Az illatosító működése nagyon egyszerű, csak töltsd fel az 1,2 l literes tartályt, és a párásító akár 60 órán át is működik. Éjjeli fényként is használható.

Forgalmazó: MALL

Párásítók

Tudja már, hogy milyen típusú párásítót szeretne?

A Mall.hu-n párásítók széles választékával várjuk! Olcsón is talál nálunk párásítót!

Olyan megbízható márkák termékei közül választhat, mint a ROHNSON, a Philips, a Sencor, az ETA és a Concept. Minőségi és nagy teljesítményű párásítókat forgalmaz a Steba, a Gorenje és a Lanaform is.