Indukciós

Az indukciós technika a legélenjáróbb főzési mód, amivel a legszélesebb körű használatot, a legrövidebb főzési időt és a legtakarékosabb energiafelhasználást érhetjük el. Vagyis sokoldalú, gyors és energiatakarékos.

Az alumínium edény aljára egy acéllemezt helyeznek el. Működési elve egy egyszerű és hatékony fizikai törvényre alapozza, az elektromágneses indukcióra.

Amikor az edényeket ráteszik a tűzhelyre, az acéllemezben lévő ferrit részecskék energikusan működésbe lépnek hőátadást létrehozva, ami azonnal szétterjed a felület minden részére. Ez jelentősen lerövidíti a főzés idejét és figyelemreméltó megtakarítást jelent a hónap végi számlákon. A hagyományos főzési módokhoz viszonyítva az indukciós technológia sokkal biztonságosabb is. Mivel az indukciós főzőlap csak fémmel érintkezve melegszik, a levesszük róla az edényt, akkor a hő átvitel megszűnik, a főzőlap azonnal kihűl.