Szabadságra ítélve - Életrajzi beszélgetések Meszerics Tamással és Mink Andrással

Szabadságra ítélve - Életrajzi beszélgetések Meszerics Tamással és Mink Andrással

Száma: 38178000
Szerző: Kis János
Közvetlenül partnerünktől
Kis János Szabadságra ítélve címet viselő mélyinterjú-sorozatában egy filozófus gondolkodásának hátterét követhetjük végig. További információ
5 391 Ft
Partnerünktől: Mall Partner

Partnerünk által szállítva

2024.7.22 - 2024.7.24 Standard szállítással várhatóan
 

Termékek partnerünktől: Mall Partner

Az értékesítés a MALL.HU-n keresztül történik, beleértve a panaszkezelést és a termék visszaküldését.
A partner külön csomagban fogja küldeni a terméket.
Partnerünk határozza meg a szállítási módot és ennek költségét.
Száma: 38178000

Leírás

Kis János Szabadságra ítélve címet viselő mélyinterjú-sorozatában egy filozófus gondolkodásának hátterét követhetjük végig. A filozófus családtörténetén, pályájának fejlődésén, megtorpanásain keresztül láthatóvá válik egy korszak bölcseleti életének lenyomata, betekintést nyerhetünk a szerző szellemi műhelyének titkaiba.
„Soha nem voltam kalandkereső, világéletemben könyvek között időztem a legszívesebben. Pályám kezdetén ezt meg is engedhettem magamnak. A tudományos kutatók szokványos életét éltem, míg 1973-ban be nem válogattak az utóbb filozófuspernek elnevezett tisztogatási eljárás vádlottai közé. Igaz, nem véletlenül helyeztek vád alá: társszerzője voltam egy Marx-kritikának, mely a vád első számú bizonyítéka lett. De az, hogy kizártak a hivatalos tudományosságból, mégis fordulatot hozott az életemben. Választásra elé állított, és én azt választottam, hogy nem emigrálok, ám a tudomány hivatalos intézményeibe sem próbálok visszaszivárogni, hanem berendezkedem az intézményeken kívüli létezésre. Így jutottam oda, hogy részt vegyek a demokratikus ellenzék létrehozásában, majd ott legyek a harmadik köztársaság megalapításánál. És így történt, hogy az ifjúság és a férfikor határán mégiscsak kalandos életút nyílt meg előttem, ez a könyv pedig kalandregény lett.“


Kis János (1943) – filozófus. 1973-ban politikai okokból elbocsátják, foglalkoztatási
és publikációs tilalom alá helyezik. Részt vesz a demokratikus ellenzékmegszervezésében. Az illegális Beszélő vezető szerkesztője. 1990–991-ben az SZDSZ elnöke. 1992-ben visszatér a tudományos életbe, a CEU-n tanít.
Meszerics Tamás – történész, politikatudós, a CEU-n tanít. 2014–2019 között az LMP képviselője az Európai Parlamentben.
Mink András – történész, a Beszélő munkatársa, kutató a Blinken OSA Archívumban kutató.

A könyv részletes adatai: 
  • Szerző neve: Kis János
  • Cím: Szabadságra ítélve – Életrajzi beszélgetések Meszerics Tamással és Mink Andrással
  • Kiadó: Kalligram Könyvkiadó
  • Kiadés éve: 2021
  • Oldalszám: 766 oldal
  • Méretek: 200×148 cm
  • ISBN: 9789634682608
*Törekszünk arra, hogy termékeink elérhetőségére és a várható szállítási időre vonatkozóan mindig a legfrissebb és legbiztosabb információkat közöljük, de ezen információk az ÁSZF 4.7. pontja alapján csak tájékoztató jellegűek. A rendelés véglegesítését követően e-mailben és sms-ben tájékoztatjuk a termék várható átvételi idejéről.