NIKON SpeedLight SB-5000

NIKON SpeedLight SB-5000

Száma: 862345
Gyors, megbízható és sokoldalú vaku. Irányítószám 34,5. Rádióvezérlés. Beépített hűtő rendszer. További információ
258 990 Ft
Piaci ár ÁFA-val
Ingyen szállítás
Forgalmazó: MALL

Beszállítónál készleten

2021.10.26 személyes átvétel Budapesten várhatóan
Átvevőhelyek
 
2021.10.27 prémium szállítással várhatóan
 
2021.10.27 standard szállítással várhatóan

Száma: 862345

Leírás

A gyors, megbízható és sokoldalú vaku SB-5000 utolérhetetlen fény teljesítmény kínál terepen és a stúdióban egyaránt. A rádiójelek 30 m működési távolságot tesznek lehetővé és összetett világítási rendszereket engednek meg a vaku elhelyezésével a fényképezőgépen és azon kívül: most bármilyen környezetben dolgozhat akkor is, ha a közvetlen kilátást az egyes készülékek között akadályok gátolják vagy az optikai jeleket gyengíthetné a ragyogó napfény. Az újonnan beépített hűtőrendszer lehetővé teszi több mint 100 expozíció rögzítését gyorsan egymás után a vaku teljes teljesítményével. Azoknak a fényképészeknek, akik nem engedhetik meg hogy időt veszítsenek a folyamatban levő akció során, a könnyű és kompakt SB-5000 vaku áttekinthető és intuitív kezelő elemeket kínál.

Professzionális vaku páratlan világítási teljesítménnyel


SB-5000 vaku, i-TTL vaku vezérléssel, kompatibilis digitális tükörreflexes FX és DX formátumú fényképezőgépekkel és megfelel a professzionális fotósok igényeinek, a szabad téren és a stúdióban egyaránt. A vaku a fényképezőgépen a tartozékok rögzítésére szolgáló sínekbe csatlakoztatva használható, be lehet állítani mint vezeték nélküli vezérlő egységet, vagy használni mint Remote vakut, a Nikon kreatív világítás rendszerben. Ez a Nikon Speedlight első vakuja, amely vezeték nélküli rádió vezérlést kínál, amellyel már nem szükséges a közvetlen rálátás a Master vaku és a Remote vaku között, továbbá az éles napfényben történő fotózás megbízhatósága is megnő. Ha gyorsan kell sok képet készíteni, akkor a Nikon beépített új hűtőrendszernek köszönhetően megnő a folyamatosan leadható villantások száma, és megszűnnek a kényszerű leállások. A vaku kínálata többek között a 34,5 irányítószám és széles 24–200 mm gyújtótávolság tartomány (14 mm a beépített nagy látószögű előtét használatánál) FX formátumnál. Az áttekinthető vezérlők és menü könnyű kezelést biztosítanak, a kompakt könnyű konstrukció lehetővé teszi a kényelmes munkát a vakuval a fényképezőgépen. Három fényeloszlási üzemmód teljes ellenőrzést kínál a helyszín világítása felett különleges felvételi feltételek esetében. A beépített nagy látószögű előtét és fényvisszaverő kártya, plusz a mellékelt diffúziós adapter, kombinálva a Nikon opcionális színes szűrőivel tovább fokozzák a kreatív lehetőségeit.

Teljes ellenőrzés az igényes helyzetekben: rádiós fejlett vezeték nélküli világítás


Az SB-5000 vaku úgy lett tervezve, hogy ellássa a nehéz felvételi szituációkat, és teljes mértékben támogatja a Nikon kreatív világítási rendszer új rádió vezérlésű funkcióját. Az SB-5000 vakuval és a WR-R10 vezeték nélküli távvezérlővel egy vagy több vaku világítási terv beállítását is meg lehet adni. Az SB-5000 vaku képessége rugalmasan reagálni a távolról vezérelt világítás követelményeire, ami lehetővé teszi létrehozni és vezérelni bármilyen vaku összeállítást, akár összetett beállításokat is. A WR-R10 vezeték nélküli távirányító használata esetén az SB-5000 vakuk akár hat csoportban vannak támogatva. Az optikai vezérlést is teljes mértékben támogatva van, ami azt jelenti, hogy a több vakuból aló egységnél a régi Speedlight vakuk is használhatók.

Professzionális vaku, ami mindig hideg marad – egy kép a másik után


Az SB-5000 vakut úgy tervezték, hogy ne melegedjen bármilyen nehéz körülmények között – a hírességek fényképezésétől a vörös szőnyegen egészen a kifutóig. Annak érdekében, hogy megbirkózzanak a helyzettel, ami megköveteli a gyors villogásokat, az SB-5000 tartalmaz egy új Nikon hűtési rendszert – az első beépített hűtőrendszert a világon* kompakt vakuknál, melyek a tartozékok rögzítésére szolgáló sínekhez vannak csatlakozva a fényképezőgépeken. A vaku gyors és megbízható, képes120 villantás sorozatra 5 másodpercenként, illetve 84 villantás sorozatra 3 másodpercenként. Több mint 100 képet készíthet egymás után teljes teljesítményen. A rendszer elnyomja a hőtermelődést a vakufejben, hogy megakadályozza a túlmelegedést: a hő elleni védelem még sosem volt jobb.

Tökéletesen együttműködik a bevált Nikon kreatív világítási rendszerrel.


Az SB-5000 vaku szíve az i-TTL villanás vezérlése (a villanási expozíció intelligens belső mérése), amely révén a Nikon Speedlight vakuk megoszthatják a kritikus expozíció információkat a CLS rendszerrel kompatibilis digitális tükörreflexes fényképezőgépekkel. Az SB-5000 vaku, mint egy fejlett vezeték nélküli világítási rendszer része, vezérelhető rádióhullámokkal vagy hagyományosan optikai jelekkel. A működési finomítások közé tartozik az egységes vaku beállítás, amely egy további szintet ad a rendszer ellenőrzésnek. Az SB-5000 vaku a fényképezőgép menüjéből kezelhető és módosíthatók a beállításai, vagy egy számítógépről Camera Control Pro 2 programmal, azokban az esetekben, ha a vaku fel van helyezve a fényképezőgépvázra.

Kompakt kivitelezés, áttekinthető kezelés


Az SB-5000 vaku a nagyobb kényelem gondolatával van szerkesztve, könnyebb mint az előző modell, és intuitíven kezelhető. Azonnal érezheti a különbséget, amint a SB-5000 vakut a fényképezőgéphez csatlakoztatja, vagy azt fotó táskába teszi: a kompakt vakuegység súlya mindössze 420 gramm. A letisztult vezérlő tábla lehetővé teszi megjeleníteni egy nagy és jól olvasható információs képernyőt. A forgatható választógombbal és az „i” gombbal gyorsan el lehet érni a gyakran használt vagy személyre szabott funkciókat: az „i” gomb például azonnal megjeleníti a legfontosabb vakubeállításokat a fényképezéshez egyetlen vaku felhasználásával vagy lista formájában a fejlett vezeték nélküli világításhoz. Az elődjéhez hasonlóan az SB-5000 vaku feje lefelé 7°, felfelé 90° szögben hajtható, illetve vízszintesen balra és jobbra pedig 180° szögben elforgatható.

A csomagolás tartalma:


  • vaku
  • vaku állvány AS-22
  • diffúziós adapter Nikon SW-15H
  • fénycső szűrő SZ-4FL
  • izzó lámpa szűrő SZ-4TN
  • puha tok SS-5000
  • tok tartozékoknak
* Törekszünk arra, hogy termékeink elérhetőségére és a várható szállítási időre vonatkozóan mindig a legfrissebb és legbiztosabb információkat közöljük, de ezen információk az ÁSZF 4.9. pontja alapján csak tájékoztató jellegűek. A rendelés véglegesítését követően e-mailben és sms-ben tájékoztatjuk a termék várható átvételi idejéről.