Márka
Ár
Címke
Elérhetőség
Forgalmazó
Programok száma
Az aszalógép kedvelt segítőtárs élelmiszerek egészséges, ízletes és hosszútávú tárolására. Az aszalógépben száríthatunk gyümölcsöt, húst, gombát és rengeteg egyéb élelmiszert is a hasznos összetevők megőrzésével, ráadásul szárított formában az élelmiszer tovább eltartható. Hogyan válasszunk minőségi gyümölcsaszalót?
Hogyan működik a gyümölcsaszaló?
A gyümölcsaszaló egy különálló elektronikus eszköz, mely forró levegő segítségével lassan és alaposan szárítja ki az élelmiszert.
Élelmiszert forró levegő segítségével szárítani akár légkeveréses sütőben vagy beépített sütőben is lehet. Az aszalógép használata azonban sokkal kényelmesebb.
Hogyan válasszunk gyümölcsaszalót?
A gyümölcsaszaló kiválasztásakor tartsa szem előtt az emeletek számát, a berendezés teljesítményét és a kiegészítő funkciókat.
Az aszalógép alakja és a szárító emeletek száma
- Kerek gyümölcsaszaló – általában ez a legolcsóbb típus, előnye, hogy lehetséges hozzá utólag további szárítótálcákat venni, hátránya, hogy a motor az alsó részen található, ezáltal nem szárít egyenletesen, így szárítás során a tálcákat át kell pakolni
- Négyszögletes aszalógép – előnye, hogy egyenletesen szárít és a kihúzható tálcáknak köszönhetően könnyen ellenőrizhető a szárítás folyamata, nem kell szárítás közben a tálcákat átpakolni, hátránya a magasabb ár
→ A tálcák száma a kerek és a szögletes szárítók esetében is 4 – 12 db.
→ A tálcák átmérője általában 23 – 44 cm.
A gyümölcsaszaló anyaga
A gyümölcsaszaló általában az alábbi két kivitelben készül:
- Műanyag gyümölcsaszaló – általában kerek, előnye az alacsony ár és a könnyű karbantartás, hátránya a rövid élettartam
- Rozsdamentes acél gyümölcsaszaló – általában négyszögletes, előnye a fokozott tartósság és a hosszú élettartam, hátránya magasabb beszerzési ára
A gyümölcsaszalók teljesítménye és bemeneti teljesítménye
A gyümölcsaszalók teljesítménye W-ban (Watt) kerül megadásra. A teljesítmény befolyásolja a szárítás idejét. A piacon kapható gyümölcsaszalók teljesítménye általában 250 – 850 W.
→ Az eszköz bemeneti teljesítménye befolyásolja az áramfogyasztást. A piacon általában 220 – 1000 W bemeneti teljesítményű gyümölcsaszalók kaphatók. Normál használatra ajánlott. min. 500 W bemeneti teljesítményű készüléket vásárolni.
→ A gyümölcsaszalók zajszintje általában 20 – 60 dB.
Praktikus funkciók és kiegészítők szárítókhoz
- Forgótálca – a kerek aszalógépek esetében, segíti az egyenletes szárítást
- Programok száma – a piacon kapható gyümölcsaszalók 1 – 8 programmal rendelkeznek, melyek szükség szerint állíthatók
- Időzítő – a szárítás idejének beállítására szolgál
- Hőmérséklet szabályozás – a szárítás hőmérséklete szükség szerint szabályozható
- Automatikus kikapcsolás – a szárítás befejeztével vagy a készülék túlmelegedése után az aszalógép automatikusan kikapcsol
- Infravörös sugárzás – moderní szárítási módszer infravörös sugárzás segítségével, a drágább modellekre jellemző
- Speciális tálca – fűszernövények, lédús élelmiszerek stb. szárítására speciálisan kialakított tálca
- Üvegtégelyek és flakonok – melyek segítségével a gyümölcsaszalóban joghurt is készíthető
Szükség esetén gyümölcsaszaló kiegészítők, póttálcák, üvegtégelyek és egyéb tartozékok gazdag választékából válogathat. Ha kifejezetten joghurtot szeretne készíteni, vessen egy pillantást a joghurtkészítőkre!
Gyümölcsaszaló 500 W teljesítménnyel és 12 rozsdamentes acél szárító szitával. A SENCOR SFD 6600BK Automatic PRO12 Horizontal Air Flow technológiával rendelkezik, melynek köszönhetően a hő egyenletesen oszlik el, és nem kell lemezt váltani. Hőmérséklet-szabályozás forgószabályzóval.
Átvehető akár: 2024.5.2
A Rohnson R-283 Aszaló könnyen és gyorsan szárítja az élelmiszert. Többszintes elrendezésének köszönhetően egyidejűleg száríthat gyömölcsöket, zöldségeket, gyógynövényeket, gombaféléket vagy más növényeket. 9 db állítható magasságú 2,5×32 cm-es tálcával rendelkezik.
Átvehető akár: 2024.5.2
Sencor SFD 2105WH aszaló 5 db szárító szitával rendelkezik, és alkalmas például aszalt gyümölcsök, gyógynövények, gombák, hús vagy hal elkészítéséhez. Az integrált ventillátor gondoskodik az egyenletes szárításról mindegyik szinten, a szárító sziták rácsának kialakítása pedig megakadályozza a penész keletkezését és optimalizálja a légáramlást.
Átvehető akár: 2024.5.2
A Sencor SFD 790WH gyümölcsaszaló kiválóan alkalmas gyümölcsök, zöldségek, gombák aszalására. 5 db 23 cm átmérőjű szárítótálcából áll, így egyszerre akár nagyobb mennyiségű és többféle gyümölcsöt, zöldséget tudunk hely-, idő- és energiatakarékosan aszalni. Kóstolja meg saját készítésű házi gyógyteáját az ön által szárított alapanyagokból! Használata és tiszítása egyszerű. A szabályozható hőmérsékletnek köszönhetően minden élelmiszert a megfeleő hőfokon száríthat.
Átvehető akár: 2024.5.2
Gyümölcsaszaló 400 W teljesítménnyel és 8 rozsdamentes acél szárító szitával. A Philco PHFD 5080 időzítővel rendelkezik 1–48 óráig, és hőmérséklet-beállítással 35–70 °C között. Az aszaló alkalmas gyümölcsök, zöldségek, gombák, virágok, péksütemények és hús vagy hal feldolgozására
Átvehető akár: 2024.5.2
A Sencor SFD 750WH aszaló fehér színben nagyszerűen illeszkedik minden konyhába. Az aszaló 5 szárító alátéttel felszerelt, melyeken szinte bármit megszáríthatunk. Ugyanakkor egy szitával is száríthatunk, így helyet takaríthatunk meg. A beépített ventillátornak köszönhetően mindegyik élelmiszer egyenletesen aszalódik.
Átvehető akár: 2024.5.2
Ipari szárítógép fűszernövényekhez gombához 1 kamrás 6 rács 30–90 C 500 W
Átvehető akár: 2024.5.6 - 2024.5.8
Élelmiszer szárító a gyümölcsök és zöldségek természetes tartósításához a magas vitamin és ásványi anyagtartalom megőrzéséért. A Vigan Mamooth ESP1N rozsdamentes acél kivitelben szabályozóval rendelkezik a 35 – 70 °C hőmérséklet folyamatos beállítása érdekében és 32 × 24,5 cm méretű 5 darab magasságra állítható emelettel, amely lehetővé teszi a nagyobb méretű élelmiszerek szárítását.
Átvehető akár: 2024.5.2
A Concept SO 1060 Aszalógéppel egészséges és finom aszalt, szárított élelmiszereket készíthet otthonában. Gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények, húsok és tészta is szárítható a több tálcával és egyszerű irányítással ellátott készülékben. A szárítás a tartósítás egyik legegészségesebb formája, a szárított élelmiszerek könnyebben tárolhatóak, sokáig elállnak, mégsem veszítenek ízükből és jótékony hatásaikból. A Concept aszalógépe egyszerűen kezelhető, könnyedén és hatékonyan szárít beállításainak köszönhetően szinte bármilyen élelmiszert.
Átvehető akár: 2024.5.2
Gyümölcsaszaló nagy szárítófelülettel. A Concept SO1090 hőmérséklet szabályozással rendelkezik 35 és 70 °C között és beépített ventilátorral. 9 tálca szárításra állítható távolsággal.
Átvehető akár: 2024.5.2
A Rohnson R 291 Aszaló 5 aszalótálcájának köszönhetően egyidejűleg alkalmas gyümölcsök, zöldségek, gombák, gyógynövények és hús szárítására, miközben megőrzi az ízeket és aromákat. Átlátszó tálcái és fedele segítségével folyamatosan nyomon követheti a folyamatot. A túlmelegedés elleni védelmet ventillátor biztosítja.
Átvehető akár: 2024.5.2
Elegáns kialakítású, 400 W teljesítményű gyümölcs aszaló. A Vigan Mammoth ESP4DG LED kijelzővel és kényelmes érintőképernyős vezérlővel rendelkezik a fedélen. Hőmérséklet -beállítások 35 és 70 °C között, időzítő akár 24 órára, és 6 fém polc a gyors és hatékony szárításhoz.
Átvehető akár: 2024.5.2
Gyümölcsaszalók
Minőségi és praktikus gyümölcsaszalót keres? Hogyan szárítsunk helyesen élelmiszert? Adunk néhány tanácsot!
Hogyan szárítsunk gyümölcsöt?
- A szárítandó gyümölcs nem lehet rohadt vagy penészes, a penész később akár tovább is terjedhet.
- A gyümölcsöt ajánlott vékonyan felszeletelni, hogy a darabok ne essenek le a szárítótálcák lyukain át.
- Fontos továbbá a szárítási hőmérséklet helyes beállítása (általában 42 ° C), hogy a gyümölcsben megmaradjanak a hasznos tápanyagok.
- Szárítás után a gyümölcsöt száraz, légmentesen lezárt edényben tároljuk, hogy elkerüljük a nedvesedést és a bepenészedést.
Kerek és négyszögletes gyümölcsaszalókkal szárítótálcák és minőségi kiegészítők széles választékával várjuk olyan márkáktól, mint a Concept, a SENCOR, a G21, az ETA, a ROHNSON, a GUZZANTI stb.