World's Best Lavender 3,18 kg csomósodó macskaalom levendula illattal
3 890 Ft 3 690 Ft

Macskaalom szervesen előállított, toxikus anyag mentes Gyorsan csomósodó, így felfogja a folyadékokat és gátolja a szagok terjedését. World's Best Lavender 3,18 kg macskaalom levendula illattal minimális szinten porzik, és a kellemes illatának köszönhetően megfelelő érzékeny macskák számára is. Sokáig kitart és gazdaságos.

World's Best Lavender 12,7 kg csomósodó alom levendula illattal
12 490 Ft

Kukoricacsutkából készült macsakalom. 100 %-ban ökológiai, vegyi anyagok hozzáadása nélkül készült. A Lavender 12,7 kg csomósodó alom levendula illattal pormentes, és alig érezhető a levegőben. Rendkívül gazdaságos. Gyorsan csomósodik, és azáltal megakadályozza a szagot terjedését.

World's Best Lavender 6,35 kg csomósodó alom levendula illattal
7 990 Ft

Csomósodó macskaalom, amely magába zárja a folyadékot és megakadályozza a szagok terjedését. Kukoricacsutkából készült. 100%-ban ökológiai anyag. A World's Best Lavender 6,35 kg csomósodó alom levendula illattal rendkívül gazdaságos, ennek megfelelően sokáig kitart. Kiváló nedvszívó képességű.

World's Best Original 12,7 kg csomósodó alom természetes
11 990 Ft

Kukoricából készült alom. 100% -ban ökológiai anyagból készült, vegyi anyagok hozzáadása nélkül. Pormentességének hála érzékeny macskák számára is alkalmas. World's Best Original 12,7 kg csomósodó alom természetes rendkívüli nedvszívő képességgel rendelkezik és megakadályozza a szagok terjedését. Könnyen karbantartható.

World's Best Original 3,18 kg természetes összetapadó alom
3 790 Ft 3 490 Ft

Szerves eredetű kukoricás alom. A csomók azonnal felszívják a folyadékot, és megakadályozzák a szagok terjedését. World's Best Original 3,18 kg, természetes összetapadó alomból nem szükséges sok, és könnyű karbantartás jellemzi. Minimálisan porozódik és szinte szagtalan, így megfelelő érzékeny cicák számára is.

World's Best Original 6,35 kg csomósodó természetes alom
8 490 Ft

Csomósodó alom természetes kukoricacsutkából, ami hatékonyan akadályozza meg a szagok terjedését. 100 % ökologikus. Köszönhetően annak, hogy nem tartalmaz illatosítás és kémiai adalékanyagokat, érzékeny macskák számára is alkalmas. A World's Best Original 6,35 kg csomósodó természetes alom minimálisan porol és nem terheli a lakás levegőjét.

Macskaalom

A macskaalom a macska-WC része. A macskák számára természetes, hogy ömlesztett anyagba végzik a dolgukat, majd el tudják ásni az ürüléket. A macskák ugyanis nagyon tiszta, eredendően Afrikából származó állatok, ahol szükségleteik elvégzéséhez mindenütt találnak homokot. A macskaalom gyártók számolnak a macskák ösztöneivel. Vessen egy pillantást, hogy milyen alomfajták léteznek.

Macskaalom fajták:

  • Fapelletek – ökológikus alom jó nedvszívó képességgel, előnye, hogy nagyobb méretének köszönhetően a macska nem hordja szét a talpán a lakásban, egyes macskáknak (kölyökcicáknak, idős macskáknak) azonban nyomhatja a tappancsát, gyakrabban kell tisztítani a szag miatt
  • Bentonit csomósodó alom – előnye, hogy egyszerűen karbantartható és jó nedvszívó, többféle durvasági fok létezik (a finom homoktól a nagyobb szemcsékig), melyek ideálisak a macskák számára, elnyeli a szagokat, vizelés során az alom összecsomósodik, a csomókat könnyen ki lehet dobni, hátránya, hogy nagyon porszerű, a kaparás során a macska belélegezheti, nem önthető a vécébe
  • Szilikon alom – ez a legkeresettebb, tovább tart, mint a többi fajta alom, remekül elnyeli a szagokat, a vizeletet teljesen magába szívja, elég az ürüléket eltakarítani, hátránya, hogy gyakran a macska talpára ragadva széthordódik a lakásban, egyes macskákat zavar a más almokat meghaladó keménysége
  • Újrahasznosított anyagokból készült alom – többnyire újrahasznosított pelenkából készülnek, előnye magas nedvszívó képessége és alacsony ára, hátránya, hogy nem nyeli el kellőképpen a szagokat, ezért gyakrabban kell tisztítani és cserélni

Speciális macskaalom fajták:

  • Alom öntisztító macska wc-hez – a macska wc-be speciális alom kell, a tisztítás úgy történik, hogy wc-t csatlakoztatjuk a vízvezetékhez, ami a hulladékot valamint a használt almot maga fertőtleníti és átmossa, előnye, hogy karbantartásmentes, hátránya, hogy mind az alom, mind maga a vécé drágább
  • Alom beteg macskáknak – ha beteg a macskája, és vizeletmintára van szüksége, létezik egy speciális műanyag alom, amin átfolyik a vizelet, majd azt követően elkülöníthető, kizárólag ilyen esetekben használatos, normál alomnak alkalmatlan

Milyen gyakran kell a macska wc-ben az almot tisztítani?

A macskák számára természetes tisztaság szint megőrzése érdekében naponta távolítsuk el az ürüléket és ellenőrizzük a wc-t, hogy a macska egészségileg rendben van-e. A teljes alomcsere gyakorisága az adott alomfajtától függ, általában 2-4 hét. Alomcsere során a wc-t mossuk át meleg vízzel és egy kevés tisztítószerrel (ne vigyük túlzásba, a macskákat taszíthatja a tisztítószer szaga).

A Mall.hu-n gazdag macskaalom választékkal várjuk! Olyan minőségi és megbízható márkák közül választhat, mint a JRS, a Huhubamboo, a Magic, a Pet Chef, a Tommi, a Gimpet, a Cat’s Best és az Akinu stb.

Cicája hálás lesz a gondoskodásért!