MALL külföldön

A magyarországi cégen túl a Mall Group Lengyelországban, Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Csehországban is üzemel. Ügyfeleink számára előny, hogy egy megbízható, tapasztalt, a régió legnagyobb online kiskereskedelemmel foglalkozó cégcsoportjáról vásárol.

MALL külföldön

Csehország az első

A cseh Internet Mallnak az évek során – a 2000-es alapítás óta – sikerült a kezdetleges internetes kereskedelmi modellt átalakítania, profi, jól működő és legfőképpen a vásárlókért működő modellé. A cég vezetése folyamatosan figyeli a fogyasztói igényeket és ahhoz igazította az weboldala tartalmát, küllemét és az oldal által kínált szolgáltatásokat. A cseh anyavállalat létszáma meghaladja az 500 főt.

www.mall.cz


Szlovákia és Magyarország az első külföldi vállalkozás

2005-ben a csoport belépett a szlovák és a magyar piacra, ahol az anyacéghez küllemével és strukturájával megegyező weboldalakat, illetve helyi cégeket hoztak létre. Mindkét országban raktárak és termákátadó pontok várják a vásárlókat a nagyobb városokban. Szlovákiában és Magyarországon jelenleg már 150 kolléga dolgozik, ez a szám évről évre nő.

www.mall.sk és www.mall.hu


Lengyelország és Németország

A Lengyel ág 2006-ban csatlakozott, ezzel Kelet-Európa egyik legnagyobb piacára is belépett a cégcsoport. A 2007-es év hozott egy újabb belépőt egy másik országban, ezúttal Németországban, mely utóbbi cég rövid idő elteltével bezárásra került, a cégcsoport fokozottabb CEE régióra koncentrálásának jegyében.

www.mall.pl


Szlovénia

2011-ben a cégcsoport tulajdonába került Szlovénia piacvezető webáruháza a mimovrste.com.

www.mimovrste.com


Horvátország

2015 második felére datálható a Mall Group legfiatalabb leányvállalatának, a Internet Mall d. o. o-nak indulása.

www.mall.hr


Rockaway Capital

2015 októberében több mint 62 milliárd forintnak megfelelő valutáért vette meg a prágai székhelyű Rockaway Capital nemzetközi befektetői társaság a Mall Group-ot magába foglaló holland Netretail Holding B.V.-t mely tranzakciót a cseh versenyhivatal 2016 júniusában hagyott jóvá. Az így létrejövő Rockaway Capital e-kereskedelmi vállalkozásaiból származó bevételei a várakozások szerint középtávon az 1 milliárd eurós árbevételt is túlléphetik, amivel a vállalat egyértelműen a közép- és kelet-európai régió vezető e-kereskedelmi szereplőjévé válik. A vállalat érdekeltségében jelenleg food és non-food termékkategóriákra specializálódott online boltok, átfogó termékkínálattal rendelkező kisebb webáruházak, árösszehasonlító oldalak és Közép- és Kelet-Európa szerte operáló házhoz szállítási hálózatok találhatóak.