Hatékony munka
otthonról is

Szerezd be a hiányzó felszereléseket!

Hogyan dolgozz hatékonyan otthonról?

1. Tégy úgy, mintha munkába indulnál

Ne aludj fél órával tovább azért, mert megpsóroltad az utat a munkába. Tartsd meg a rutint, amihez szervezeted már hozzászokott. Mindenképp öltözz át a pizsamából, az nem lehet kifogás, hogy úgysem lát senki. Könnyebb fejben szétválasztanod a munkaidőt, ha minél több kialakított szokást megtartasz.

2. Határozd meg a munkaterületed

Nem mindenki engedhet meg magának egy különálló dolgozószobát. Viszont ez nem is probléma, hiszen elég egy sarkot kialakítanod, amit gondolatban a munkahelyeddé nyilvánítasz. Fordíts figyelmet arra, hogy otthonos legyen. Például helyezz el egy növényt, vagy képet egy kedves emlékről.

3. Gondolj a hátadra

A kanapé kiválóan alkalmas arra, hogy gyorsan ellenőrizd az emaileket a tableteden, vagy olvass egy órát a szünetben. De ha napi 8 órát töltesz a kanapén ülve, a hátad nem fogja megköszönni. Keress egy olyan helyet, ahol a megfelelő pozícióban tudsz ülni egyenes testtartással.

4. Válaszd szét a munkát a magánélettől

Ne azzal kezdd a napot, hogy az ágyban végigolvasod az emaileket, vagy ellenőrzöd a rendelések státuszát lefekvés előtt. Tájékozódj, olvasd el a híreket munkaidőben, ideálisan két feladat között, így később nem terelődik el szükségtelenül a figyelmed.

A képek illusztrációk. Az ajánlat 2021. március 29 - április 18. között, vagy az akciós készlet erejéig érvényes.