A lassú főzőedény legnagyobb előnye, hogy a benne készített étel megőrzi vitamin és tápanyag tartalmát. Kíméletesen főz, az edényben készült ételek ízletesek és ropogósak. A lassúfőzőkben való főzés kiemeli a természetes ízeket. Mire figyeljünk oda a lassú főzőedény kiválasztása során?

Mutass többet

Miért jó otthonra egy lassú főzőedény?

+ egészségesen készíti el az ételeket
+ megőrzi a vitaminokat és egészséges tápanyagokat
+ egyszerűen és gyorsan kezelhető
+ saját tápegységgel rendelkezik
+ főzés közben nem szükséges az ételt folyamatosan ellenőrizni
TIPP!

Ha érdekli az egészséges életmód és a változatos táplálkozás, kiváló minőségű, egészséges ételek készíthetők párolóedény segítségével is. Rizst pedig legfinomabban rizsfőzőben csinálhat.


Hogyan válasszunk elektromos lassú főzőedényt?

Rengeteg féle lassúfőző létezik a piacon. A lassú főzőedény kiválasztása során érdemes figyelni néhány alap paraméterre, amik jelentősen megkönnyítik a döntést.

A lassúfőző űrtartalma

A lassú főzőedény űrtartalma az egyik legfontosabb paraméter. Az edények űrtartalma általában 3-7 liter között mozog.

Az edény űrtartalmát a háztartásban élő személyek száma alapján válasszuk ki:

Edény űrtartalma Személyek száma
4 l-ig 1 – 2 személy számára
4 l,felett 3 vagy több személy számára

Az elektromos lassú főzőedény teljesítménye és bemeneti teljesítménye

 • Bemeneti teljesítmény – befolyásolja a készülék fogyasztását és teljesítményét, a teljesítmény az edény űrtartalmától és funkcióitól függően 200 – 800 W (watt) között mozog
 • Teljesítmény – általában elmondható, hogy minél nagyobb a készülék bemeneti teljesítménye, annál nagyobb a teljesítménye

Anyag

A felhasznált anyag minősége befolyásolja a készülék árát.

A piacon többnyire 3 féle anyagból készült lassúfőzők léteznek:

 • Lassúfőző kerámiaedény – ez a legolcsóbb, lassú párolásra alkalmas
 • Teflon lassúfőző – fokozottan tapadásmentes; nem használható fém eszközökkel, mert megkarcolódhat; magasabb ár
 • Agyagedényes lassú főzőedény – nagyon magas hőmérsékletet is kibír; tökéletesen tartja a meleget; magasabb ár

A lassúfőzők praktikus funkciói és kiegészítői

A lassú főzőedény elsődleges funkciója, hogy egészségesen és kíméletesen készíti el az élelmiszereket. Némelyik edény azonban további érdekes funckióval és praktikus kiegészítővel rendelkezik:

 • Párolás – az alapanyagok fokozatos elkészítés saját lében
 • Sütés – sült ételek elkészítését lehetővé tevő funkció
 • Főzés – az edényben leveseket és egyéb ételeket is főzhetünk kíméletesen
 • Hőmérséklet szabályozás – lehetővé teszi a hőmérséklet szükség szerinti szabályozását
 • Hőtárolás – végig melegen tartja az ételt
 • Automatikus kikapcsolás – biztonsági funkció, szükség esetén a készülék automatikusan kikapcsol
 • Kijelző – megkönnyíti a kezelés, átláthatóvá teszi a főzési folyamatot
TIPP!

Ha szélesebb működési spektrummal rendelkező készüléket keres, összpontosítson a multifunkciós edényekre, esetleg nézze át a teljes elektromos főzőedény kínálatunkat.

CrockPot SCCPBPP 605 Gyorsfőző kerámiaedény
226x

CrockPot SCCPBPP 605 Gyorsfőző kerámiaedény

44 990 Ft
Ingyen szállítás

Bionaire CrockPot SCCPBPP 605 egy gyorsfőző kerámiaedény. Segítségével akár 7 adag ételt is főzhetünk egyszerre. Két főző- és egy melegítőfunkcióval rendelkezik.

Forgalmazó: MALL
CrockPot CSC046X DNA
9x

CrockPot CSC046X DNA

25 990 Ft
Ingyen szállítás

lassú főzőben az étel az elejétől a végéig egy helyen készül el, így nem kell használni semmilyen más edényt. A Bionaire CrockPot CSC046X DNA 3 fokozatú teljesítménnyel, kivehető kerámia edénnyel és üvegfedéllel rendelkezik. A kerámia edény alkalmas a klasszikus és mikrohullámú sütőben való sütéshez.

Forgalmazó: MALL
Russell Hobbs 22750-56 MAXICOOK 6l-es lassú főzőedény
73x

Russell Hobbs 22750-56 MAXICOOK 6l-es lassú főzőedény

20 990 Ft
Ingyen szállítás

A 6 literes elektromos edény megőrzi a tápanyagokat az élelmiszerekben a lassú főzési képességének köszönhetően. A Russel Hobbs 22750–56 MAXICOOK digitális időzítővel és késleltetett indítással van felszerelve.

Forgalmazó: MALL
ECG PH 6520
15x

ECG PH 6520

19 490 Ft
Ingyen szállítás

Lassú főző edény, teljes térfogata 6,5 liter, maximum 7 adag étel készítésére. Az ECG PH 6520 cserélhető kerámiaedényt tartalmaz az összes alkotóelem egyenletes melegítéséhez. Amikor a főzési mód befejeződött, automatikusan átkapcsol hőmegtartó üzemmódba.

Forgalmazó: MALL
-13%
TESLA SlowCook S300
15x

TESLA SlowCook S300

17 990 Ft
15 490 Ft
Ingyen szállítás

Lassú főzőedény 3,8 liter térfogattal, 190 W teljesítménnyel. A Tesla SlowCook S300 3 teljesítményszintet, melegen tartó funkciót és kettős tapadásmentes réteget kínál.

Forgalmazó: MALL
-26%
SENCOR SRV 7200SS
29x

SENCOR SRV 7200SS

70 190 Ft
51 490 Ft
Ingyen szállítás

Lassú főzőedény 6 liter űrtartalommal, elegáns designban, rozsdamentes acélból. A SENCOR SPR 7200SS 8 automatikus programot, a főzési idő és hőmréséklet beállításának lehetőségét, valamint időzítőt kínál a maximális komfort érdekében. Lehetővé teszi az ételek egészségesebb elkészítését gőz használatával, valamint a sous vide főzést.

Forgalmazó: MALL
-21%
CrockPot CSC027X Saute DuraCeramic + INGYENES szakácskönyv!
36x

CrockPot CSC027X Saute DuraCeramic + INGYENES szakácskönyv!

62 990 Ft
49 490 Ft
Ingyen szállítás

Lassú fazék CrockPot Saute DuraCeramic CSC027X egy elektromos fazék, belső kerámia tállal, amelyben különböző ételeket lehet készíteni. Az edény térfogata 6 liter. A fazekat a hűtőszekrényben tárolhatod, a főző edény és a fedél alkalmas a klasszikus sütőben való sütésre is, és ráadásul az összes tűzhelyen használható, beleértve az indukciót is.

Forgalmazó: MALL
-9%
SENCOR SRV 5500SS
55x

SENCOR SRV 5500SS

41 990 Ft
37 990 Ft
Ingyen szállítás

Lassú főzőedény 6 literes űrtartalommal és 1350 W teljesítménnyel. SENCOR SPR 5500SS 5 beállítással kisütéshez és 4 főzési funkcióhoz. Set&Forget időzítő maximális kényelmet szolgáltat a főzés során. Hőálló markolata kényelmes manipulációt tes lehetővé.

Forgalmazó: MALL
-41%
Rohnson R-2845
2x

Rohnson R-2845

44 990 Ft
26 490 Ft
Ingyen szállítás

Multifunkcionális lassúfőző 1500 W teljesítmény, 5,5 literes térfogattal. A Rohnson R-2845 5 előre beállított intelligens programot, digitális LED kezelőpanelt és 4 állítható módot kínál a normál főzéshez és 3 választható módot a lassú főzéshez. A tapadásmentes felületű edény mosogatógépben mosható.

Forgalmazó: MALL
-26%
SENCOR SPR 6100BK
10x

SENCOR SPR 6100BK

52 990 Ft
38 990 Ft
Ingyen szállítás

Lassú főző 5,5 l űrtartalommal és tapadásmentes felülettel. SENCOR SPR 6100BK 3 móddal rendelkezik, hagyományos főzéshez és 2 mód a lassú főzéshez. A Keeep Warm funkció megőrzi a tálalóhőmérsékletet akár 6 órán át. Az alumínium tartály mosogatógépben mosható.

Forgalmazó: MALL
-29%
CrockPot CSC026X Saute DuraCeramic
48x

CrockPot CSC026X Saute DuraCeramic

57 990 Ft
40 990 Ft
Ingyen szállítás

CrockPot Saute DuraCeramic CSC026X lassúfazék egy elektromos fazék, belső kerámia tállal, amelyben különböző ételeket lehet készíteni. Az edény térfogata 5 liter. A fazekat hűtőszekrényben is tárolhatod, a levehető tartály és a fedél is megfelel a hagyományos sütőben sütésre.

Forgalmazó: MALL
-7%
CrockPot 400 RD Elektromos főzőedény
69x

CrockPot 400 RD Elektromos főzőedény

20 490 Ft
18 990 Ft
Ingyen szállítás

A multifunkciós Bionaire CrockPot SCV 400 RD elektromos főzőedény segítségével 4 fő számára készíthetünk ételt. Két főző- és egy melegítőfunkcióval rendelkezik. A kerámia edényt hagyományos és mikrohullámú sütőben is használhatjuk, és hűtőben tárolhatjuk benne a kész ételt.

Forgalmazó: MALL

Lassú főzőedény

Egészséges ételeket szeretne készíteni ízletesen és kíméletesen? Lepje meg magát egy jó minőségű lassú főzőedénnyel! A Mall.hu-n mindenféle méretű és anyagú lassúfazekak közül válogathat!

CrockPot lassú főzőedények

A CrockPot lassúfazekak kivehető kerámiaedénnyel rendelkeznek, ami sütőben és mikrohullámú sütőben való sütéshez is használható.

Russell Hobbs lassúfőzők

A Russel Hobbs elfogadható áron kínál minőségi lassú főzőedényeket. Ajánlatukban speciális felületű lassúfőző is található, amire írni lehet, így személyes üzenetet is hagyhat az ételen.

Tesla lassú főzőedények

A Tesla lassúfazekak automatikus melegentartó funkcióval is rendelkeznek, így a főzés után 4 órán át melegen tartják az ételt

További márkák, például a Sencor, az ECG, stb. termékei közül is válogathat. Ha az egészséges táplálkozás híve, nézze meg a sous vide edényeket is, melyekben vákuumtasakokban készül az étel.