Lavazza Gran Crema Barista kávészemek, 1 kg

Lavazza Gran Crema Barista kávészemek, 1 kg

Száma: 557130
A Lavazza Espresso Barista keverékeket kifejezetten a teljes professzionális élmény érdekében készítettük, így úgy készítheted el eszpresszóját, mint az olasz bartenderek, eszpresszógép vagy teljesen automata kávéfőző segítségével. Az Espresso Barista Gran Crema gazdag, kerek ízű, aszalt gyümölcsök és virágok jegyeivel, hosszan tartó/kiegyensúlyozott diós utóízzel. További információ
6 790 Ft
6,79 Ft/g
Forgalmazó: MALL
13 867 Ft -tól

Raktáron 5 db

2024.5.06 személyes átvétellel várhatóan
 
2024.5.06 házhoz szállítással várhatóan
 
Száma: 557130

Leírás

Gran Crema Barista

A csomagolás tartalma: 1 kg kávébab.

  • 70% arabica és 30% robusta kávébab keveréke.
  • Közepes pörkölésű kávé, erős és testes ízzel.
  • Alkalmas minden típusú kávé elkészítéséhez.
A kávé jellemzői:

Kávéaroma a kávé illata forró vízzel keverve. Az optimális érettségű és jól feldolgozott kávék gyakran édes aromájúak. Általánosságban elmondható, hogy az illat lehet tiszta, kellemes, enyhe, enyhe vagy semmilyen.

A kávé testessége a szájban lévő teltségérzet, amelyet az infúzióban lévő (a csészében kioldódó) oldható részecskék mennyisége okoz. Lehet teljes, szegényes, testetlen.

A kávé savassága vagy gerince lehet jó, jelenlévő, alacsony vagy semmilyen savasságú. A finom savakat ragyogónak, élénknek, kifinomultnak írják le. Ha túl sok a savasság, akkor kellemetlen, és élesnek, fanyarnak, keserűnek mondják.

A kávé fő jellemzője az íz. A kávé összes (kémiai) összetevőjének kombinációja és reakciója fejezi ki az ital minőségét. Lehet tiszta, finom, jó, hétköznapi. A maradék aroma a pozitív ízjellemzők időtartama, amely lehet rövid vagy hosszú ideig tartó.

A kávéról:
  • A kávéfa (Coffea nemzetség) egy örökzöld, féltrópusi cserje, amely Etiópia hegyvidéki erdeiben honos, de ma már a trópusok minden régiójában elterjedt.
  • A kávéfa fehér, illatos, jázminra emlékeztető virágokat hoz.
  • A kávéfa tényleges termése, a kávécseresznye, egy bogyó, két lapos maggal, amelyeket pörköltek és kávébabként ismertek.
kava1
  • Kétféle kávénövény létezik – arabica és robusta, amelyek termesztés, minőség, koffeintartalom és íz tekintetében különböznek egymástól.
  • Az Arabica a jobb minőségűek közé tartozik, és a világ termelésének 75%-át teszi ki. Nagyobb magasságban nő, és nehezebb termeszteni. Az első szüret 4–5 évig tart. Alacsonyabb százalékban tartalmaz koffeint, és íze inkább savanykás és gyümölcsös jegyeket tartalmaz. Minden fajtának sajátos íze van.
  • a Robusta alacsonyabb tengerszint feletti magasságban terem, nem igényel annyi gondozást a termesztés során, és az első termés 2–3 év múlva terem. De kétszer annyi koffeint tartalmaz, és az íze kesernyés-földes.
kava2
  • A kávéfa ideálisan érett termésének betakarítása után következik a kávé termésének feldolgozása, amely magában foglalja a kávébabok szárítását és hámozását. A feldolgozás lehet száraz, nedves vagy félnedves, és a feldolgozás módja befolyásolja a kávé végső ízét és árát.
  • Száraz feldolgozással a kávé íze telt, diós és csokoládés jegyekkel.
  • nedves feldolgozás eredménye egy könnyű testű kávé, gyümölcsök és virágok jegyeivel.
  • Félnedves feldolgozással egy kifejezettebb édes és karamellás ízű kávét kapunk.
  • A kávébabok pörkölése adja meg a kávénak az általunk ismert ízét és megjelenését. Az ízt és az aromát elsősorban a pörkölési idő és a hőmérséklet befolyásolja. A kevésbé pörkölt kávé íze savanykásabb, míg az erősen pörkölt kávé sötét és keserű, csokoládés jegyekkel.
* Törekszünk arra, hogy termékeink elérhetőségére és a várható szállítási időre vonatkozóan mindig a legfrissebb és legbiztosabb információkat közöljük, de ezen információk az ÁSZF 4.9. pontja alapján csak tájékoztató jellegűek. A rendelés véglegesítését követően e-mailben és sms-ben tájékoztatjuk a termék várható átvételi idejéről.