mamacoffee Espresso mix Dejavu 250g - sárgadinnye és nádcukor, tejcsokoládé
Partnerünk által szállítva
Termékek partnerünktől: INTERKONTAKT.store
Leírás
Eredeti kávékeverék, amelyet kifejezetten eszpresszókészítéshez kevertek. Brazíliából és Nicaraguából származó kávék kiegyensúlyozott kombinációja, amely lehetővé teszi, hogy minden érzékszervével élvezze a kávé gazdag ízét.
Javasolt előkészítés
A 100%-os Arabica Dejavu keverékét gondosan összeállították az ideális eszpresszóhoz. Moka edényben és dzezvában való elkészítésre is alkalmas.
Miért iszunk ilyen kávét?
A Dejavu presszókeverék 100%-ban Brazíliából és Nicaraguából származó Arabica babot tartalmaz, melyeket külön pörkölnek és a megadott arányban kevernek össze a pörkölés utánig.
A 100% Arabica Brazil Bananal kedvenc brazil farmerünk és barátunk, Paulo Toledo Campos családi gazdaságáról származik. Ez már a harmadik kávé, amit közvetlenül Paultól szedtünk a farmján. Ezen kívül tavaly személyesen is részt vettünk ennek a kávénak a feldolgozásában és begyűjtésében. A Fazenda Bananal az első farm, amelyet Paulo nagyapja birtokolt, és ahol Paulo felnőtt. A gazdaság több mint 5 hektárját őserdő foglalja el, amely támogatja a környék faji változatosságát. A kávé teljes testével lenyűgözött minket a sárga dinnye édes jegyeivel.
Keverékünk második kávéja, a Nicaragua Carmela Lopéz egy mindössze egyhektáros kis családi gazdaságból származik, amelyet a most 80 éves Carmela vezet fiával, Rodrigoval. Az 1400 méteres tengerszint feletti magasságban található farmon a kávé mellett virágok és fák is találhatók. Mindezt citrusfélék és banánfák árnyékában. Carmela úgy gondolja, hogy a kávé olyan növény, amely képes megosztani a talajt más növényekkel, ezáltal növeli a hozamát. Azt is hiszi, hogy egy kis farm vezetése a legjobb módja a minőségi válogatott kávé előállításának, mert minden részletet áttekinthet.
Részletes információk
Brasil fazenda banán
- Származási ország : Brazília
- Régió : Franciaország, Alta Mogiana
- Producer : Paul Toledo Campos családja
- Tengerszint feletti magasság : 980 m
- Fajta : Yellow Bourbon
- Feldolgozás : természetes
- Pörkölés foka : közepes
- Íz : sárgadinnye és nádcukor, tejcsokoládé után édeskés, tökéletesen kiegyensúlyozott és telt
- Test : telt, kerek
- Savasság : alacsony, édes
- Közvetlen kereskedelem
Nicaragua Carmela Lopez
- Származási ország : Nicaragua
- Régió : El Porvenir, Aranjuez, Matagalpa
- Gyártó : El Pino farm, Carmela Lopez család
- Tengerszint feletti magasság : 1400 m
- Fajták : vörös katurra
- Gyűjtemény : kézikönyv
- Feldolgozás : mosva
- Pörkölés foka : közepesen sötét
- Ízprofil : édes csokoládé, mandula, nádcukor
- Utóíz : édes, cukros
- Illat : édes csokoládé, mandula, enyhén citrusos
- Test : krémes
- Közvetlen kereskedelem
Tárolás: Száraz helyen, szobahőmérsékleten tárolandó.
Termelő: mamacoffee s.r.o., Osmého listopadu 436/48, Praha 6, 169 00