Semo Bazsalikommag - Lila opálos 1g
Partnerünk által szállítva
Termékek partnerünktől: TvFit.cz
Leírás
Bazsalikom / Ocimum basilicum L.
Leírás:
Egynyári bokros, erősen aromás virágokkal rendelkező növény. Régóta termesztik fűszer-, gyógy- és méztermő növényként. A magokat március-áprilisban vetik az aljzat felszínére, és enyhén megművelik. A bazsalikom szereti a termékeny, humuszos talajt, amelyet bomlott trágyával kevernek. Vigyázat – a fiatal növények elrohadnak, ha túl sűrűn vetik őket. Májusban ültessük védett, napos helyre. Rendszeresen
naponta trágyázzon és öntözze. A virágzó hajtásokat célszerű kiszorítani, hogy tömör, dús lombozatú és elágazó növényt hozzunk létre. A friss bazsalikomot az egész vegetációs időszak alatt lehet szedni, szárításhoz a virágzás kezdetén szedjük le a bazsalikomot, és legfeljebb 35°C-on szárítsuk, de a jellegzetes aroma és íz megőrzése érdekében javasoljuk a friss, apróra vágott bazsalikomlevelek olívaolajban való pácolását. A konyhában salátákhoz, darált húsokhoz és halételekhez, valamint aromás ecetekhez használják. A tea serkenti az emésztést és segít a felső légutak gyulladásán.
1 g-ban: 900 mag
Vetés: május
Szüret: június – szeptember
Fajta:
PURPLE OPAAL – piros levelű – rózsaszín virágú bazsalikom, a levél mélylila színű, enyhén buborékos felületű, erős aromájú. Rizsételek ízesítésére használják, és színe miatt a gyógynövényes ecetek kedvelt összetevője.
Basil: LILA OPAAL (Ocimum basilicum L./Jobb bazsalikom)
Leírás:
Rózsaszín virágzó bazsalikom, sötétlila levél, enyhén buborékos felület, erős illat. Rizsételek ízesítésére használják, és színe miatt a gyógynövényes ecetek kedvelt összetevője.
Egynyári bokros növény, erősen aromás virágokkal. Régóta termesztik fűszer-, gyógy- és méztermő növényként. Ha kompakt, dús lombozatú és elágazó növényt szeretnénk létrehozni, célszerű a virágzó hajtásokat oltani. A friss bazsalikomleveleket a vegetációs időszak alatt lehet szedni, a szárításhoz a virágzás kezdetén szedjük le, és legfeljebb 35 °C-on szárítsuk meg. A jellegzetes aroma és íz megőrzése érdekében azonban ajánlott a friss, apróra vágott bazsalikomleveleket olívaolajban pácolni. A konyhában salátákhoz, darált húsokhoz és halételekhez, valamint aromás ecetekhez használják. A tea serkenti az emésztést és segít a felső légutak gyulladásán.