Semo Bazsalikommag - Salátalevél 1g

Semo Bazsalikommag - Salátalevél 1g

Száma: 21579573
Közvetlenül partnerünktől
A „Toscana“ típusú, 40–50 cm magas, erőteljes növekedésű fajta, levelei világoszöldek, nagyok, széles oválisak, buborékos felületűek. További információ
690 Ft
Partnerünktől: TvFit.cz

Partnerünk által szállítva

2024.5.09 személyes átvétellel várhatóan
 
2024.5.09 - 2024.5.13 Standard szállítással várhatóan
 

Termékek partnerünktől: TvFit.cz

Az értékesítés a MALL.HU-n keresztül történik, beleértve a panaszkezelést és a termék visszaküldését.
A partner külön csomagban fogja küldeni a terméket.
Partnerünk határozza meg a szállítási módot és ennek költségét.
Száma: 21579573

Leírás

Bazsalikom / Ocimum basilicum L.


Leírás:

Egynyári bokros, erősen aromás virágokkal rendelkező növény. Régóta termesztik fűszer-, gyógy- és méztermő növényként. A magokat március-áprilisban vetik az aljzat felszínére, és enyhén megművelik. A bazsalikom szereti a termékeny, humuszos talajt, amelyet bomlott trágyával kevernek. Vigyázat – a fiatal növények elrohadnak, ha túl sűrűn vetik őket. Májusban ültessük védett helyre, teljes napfényre. Rendszeresen

naponta trágyázzon és öntözze. A virágzó hajtásokat célszerű visszaszorítani, hogy kompakt, dús lombozatú és elágazó növényt hozzunk létre. A friss bazsalikomot az egész vegetációs időszak alatt lehet szedni, szárításhoz a virágzás kezdetén szedjük le a bazsalikomot, és legfeljebb 35°C-on szárítsuk, de a jellegzetes aroma és íz megőrzése érdekében javasoljuk a friss, finomra vágott bazsalikomlevelek olívaolajban való pácolását. A konyhában salátákhoz, darált húsokhoz és halételekhez, valamint aromás ecetekhez használják. A tea serkenti az emésztést és segít a felső légutak gyulladásán.


1 g-ban: 900 mag

Vetés: május

Betakarítás: június-szeptember


Fajta:

LETTUCE LEAF – saláta – a „Toscana“ típusú, erőteljes növekedésű fajta, 40–50 cm magas, levelei világoszöldek, nagyok, széles oválisak, buborékos felületűek. Jellegzetes aroma, hasonló a DARK GREEN-hez, de finomabb. A bazsalikom tésztaételekhez és zöldsalátákhoz alkalmas.



Bazsalikom: LETTUCE LEAF (Ocimum basilicum L./Bazsalikom)

Leírás:
Toscanai típusú, erőteljes növekedésű fajta, 40–50 cm magas, levelei világoszöldek, nagyok, széles oválisak, buborékos felületűek. Jellegzetes aroma, hasonló a DARK GREEN-hez, de finomabb. Tésztaételekhez alkalmas bazsalikom.

Egynyári bokros, erősen aromás virágokkal rendelkező növény. Régóta termesztik fűszer-, gyógy- és méztermő növényként. A tömör, dús lombozatú és elágazó növény létrehozása érdekében célszerű a virágzó hajtásokat lecsípni. A friss bazsalikomleveleket a vegetációs időszak alatt lehet szedni, a szárításhoz a virágzás kezdetén szedjük le, és legfeljebb 35 °C-on szárítsuk meg. A jellegzetes aroma és íz megőrzése érdekében azonban ajánlott a friss, apróra vágott bazsalikomleveleket olívaolajban pácolni. A konyhában salátákhoz, darált húsokhoz és halételekhez, valamint aromás ecetekhez használják. A tea serkenti az emésztést és segít a felső légutak gyulladásán.
* Törekszünk arra, hogy termékeink elérhetőségére és a várható szállítási időre vonatkozóan mindig a legfrissebb és legbiztosabb információkat közöljük, de ezen információk az ÁSZF 4.9. pontja alapján csak tájékoztató jellegűek. A rendelés véglegesítését követően e-mailben és sms-ben tájékoztatjuk a termék várható átvételi idejéről.