Semo Bazsalikommag - Salátalevél 1g
Partnerünk által szállítva
Termékek partnerünktől: TvFit.cz
Leírás
Bazsalikom / Ocimum basilicum L.
Leírás:
Egynyári bokros, erősen aromás virágokkal rendelkező növény. Régóta termesztik fűszer-, gyógy- és méztermő növényként. A magokat március-áprilisban vetik az aljzat felszínére, és enyhén megművelik. A bazsalikom szereti a termékeny, humuszos talajt, amelyet bomlott trágyával kevernek. Vigyázat – a fiatal növények elrohadnak, ha túl sűrűn vetik őket. Májusban ültessük védett helyre, teljes napfényre. Rendszeresen
naponta trágyázzon és öntözze. A virágzó hajtásokat célszerű visszaszorítani, hogy kompakt, dús lombozatú és elágazó növényt hozzunk létre. A friss bazsalikomot az egész vegetációs időszak alatt lehet szedni, szárításhoz a virágzás kezdetén szedjük le a bazsalikomot, és legfeljebb 35°C-on szárítsuk, de a jellegzetes aroma és íz megőrzése érdekében javasoljuk a friss, finomra vágott bazsalikomlevelek olívaolajban való pácolását. A konyhában salátákhoz, darált húsokhoz és halételekhez, valamint aromás ecetekhez használják. A tea serkenti az emésztést és segít a felső légutak gyulladásán.
1 g-ban: 900 mag
Vetés: május
Betakarítás: június-szeptember
Fajta:
LETTUCE LEAF – saláta – a „Toscana“ típusú, erőteljes növekedésű fajta, 40–50 cm magas, levelei világoszöldek, nagyok, széles oválisak, buborékos felületűek. Jellegzetes aroma, hasonló a DARK GREEN-hez, de finomabb. A bazsalikom tésztaételekhez és zöldsalátákhoz alkalmas.
Bazsalikom: LETTUCE LEAF (Ocimum basilicum L./Bazsalikom)
Leírás:
Toscanai típusú, erőteljes növekedésű fajta, 40–50 cm magas, levelei világoszöldek, nagyok, széles oválisak, buborékos felületűek. Jellegzetes aroma, hasonló a DARK GREEN-hez, de finomabb. Tésztaételekhez alkalmas bazsalikom.
Egynyári bokros, erősen aromás virágokkal rendelkező növény. Régóta termesztik fűszer-, gyógy- és méztermő növényként. A tömör, dús lombozatú és elágazó növény létrehozása érdekében célszerű a virágzó hajtásokat lecsípni. A friss bazsalikomleveleket a vegetációs időszak alatt lehet szedni, a szárításhoz a virágzás kezdetén szedjük le, és legfeljebb 35 °C-on szárítsuk meg. A jellegzetes aroma és íz megőrzése érdekében azonban ajánlott a friss, apróra vágott bazsalikomleveleket olívaolajban pácolni. A konyhában salátákhoz, darált húsokhoz és halételekhez, valamint aromás ecetekhez használják. A tea serkenti az emésztést és segít a felső légutak gyulladásán.