Semo Bazsalikommag - Siam Queen 0,3g
Partnerünk által szállítva
Termékek partnerünktől: TvFit.cz
Leírás
Bazsalikom / Ocimum basilicum L.
Leírás:
Egynyári bokros, erősen aromás virágokkal rendelkező növény. Régóta termesztik fűszer-, gyógy- és méztermő növényként. A magokat március-áprilisban vetik az aljzat felszínére, és enyhén megművelik. A bazsalikom szereti a termékeny, humuszos talajt, amelyet bomlott trágyával kevernek. Vigyázat – a fiatal növények elrohadnak, ha túl sűrűn vetik őket. Májusban ültessük védett helyre, teljes napfényre. Rendszeresen
naponta trágyázzon és öntözze. A virágzó hajtásokat célszerű kiszorítani, hogy tömör, dús lombozatú és elágazó növényt hozzunk létre. A friss bazsalikomot az egész vegetációs időszak alatt lehet szedni, szárításhoz a virágzás kezdetén szedjük le a bazsalikomot, és legfeljebb 35°C-on szárítsuk, de a jellegzetes aroma és íz megőrzése érdekében javasoljuk a friss, apróra vágott bazsalikomlevelek olívaolajban való pácolását. A konyhában salátákhoz, darált húsokhoz és halételekhez, valamint aromás ecetekhez használják. A tea serkenti az emésztést és segít a felső légutak gyulladásán.
1 g-ban: 900 mag
Vetés: május
Betakarítás: június-szeptember
Fajta:
SIAM QUEEN – balkon, kompakt – aromás, kompakt, nagyon vonzó bazsalikom, cserépbe való. Csípés nélkül is megtartja az alakját. A növénynek sötétzöld levelei, jellegzetes, íves virágzata van, sötétlila fellevelekkel, rózsaszín virágokkal.
Basil: SIAM QUEEN (Ocimum basilicum L./Jobb bazsalikom)
Leírás:
Aromás, kompakt, nagyon vonzó bazsalikom, cserépbe való. Csípés nélkül is megtartja az alakját. A növénynek sötétzöld levelei, jellegzetes, íves virágzata van, sötétlila fellevelekkel, rózsaszín virágokkal.
Egynyári bokros, erősen aromás lombozatú növény. Régóta termesztik gyökér-, gyógy- és méztermő növényként. A tömör, dús lombozatú és elágazó növény létrehozása érdekében célszerű a virágzó hajtásokat lecsípni. A friss bazsalikomlevelek a vegetációs időszak alatt szedhetők, szárításhoz a virágzás kezdetén szedjük le őket, és legfeljebb 35 °C-os hőmérsékleten szárítsuk meg. A jellegzetes aroma és íz megőrzése érdekében azonban ajánlott a friss, finomra vágott bazsalikomleveleket olívaolajban pácolni. A konyhában salátákhoz, darált húsokhoz és halételekhez, valamint aromás ecetekhez használják. A tea serkenti az emésztést és segít a felső légutak gyulladásán.