Hoštické - guano 2,5 kg granulátum
![Hoštické - guano 2,5 kg granulátum](/_nuxt/img/adult-content-small.9cae128.956.png)
Hoštické - guano 2,5 kg granulátum
Partnerünk által szállítva
Termékek partnerünktől: TvFit.cz
Leírás
Összetétel: N 8 %, P 4 %, K 7 %.
Leírás:
A guanó tisztán természetes nyersanyag, amely a madárürülék ásványi anyagként való felhasználásával keletkezik Dél-Amerika partjainál. Összetételének köszönhetően a helyi lakosság évszázadok óta kiváló természetes trágyaként használja a mezőgazdaságban. A granulált forma előnye a hosszabb fokozatos hatékonyság, a pontos és egyenletes adagolás. A guanó a növényeket a vegetációs időszak alatt olyan formában látja el a szükséges tápanyagokkal, hogy a tápanyagokat a gyökérzet jól felveszi. Mivel természetes nyersanyagról van szó, megfelelő adagolás esetén nem károsítja a növényeket, és nem okozza a talaj szikesedését. A talaj így megőrzi légiességét és termékenységét.
A műtrágya tulajdonságait az is javítja, hogy melaszt és kakaóbabhéjat tartalmaz, amelyek különösen jótékony hatással vannak a vízgazdálkodásra.
Használat:
A granulált guanót a kertben és a beltérben egyaránt sokféleképpen lehet felhasználni. Alkalmas a talaj tavaszi vagy őszi alaptrágyázására, de a növények trágyázására is a teljes növekedési ciklus alatt. Balkon- és szobavirágok termesztésekor az aljzathoz is keverhető. A műtrágyát az ajánlott dózisban (a termesztett fajtól függően) az ágyásokba szórjuk, és megfelelő eszközökkel a talajba dolgozzuk. Konténeres növénytermesztés esetén az ajánlott mennyiségű műtrágyát az ültetés előtt az aljzathoz lehet keverni, vagy a termesztési folyamat során az aljzat felületére lehet kijuttatni.
Adagolás:
- Alaptrágyázás: 1 – 1,5 kg/10 m2 ültetés előtt.
- Üvegházi műtrágya: 1,5–2 kg/10 m2 -re, ültetés előtt.
- Erkélynövények: 10–20 g 50 cm-es dobozonként.
- Rózsák és sövények: 30–40 g növényenként.
- Évelők: 15–30 g növényenként.
- Cserjék és gyümölcsösök: 30–40 g növényenként.
- Díszcserjék, kis gyümölcsök: 150–200 g/növény.
- Dísz- és gyümölcsfák: növényenként 500–1000 g.