Automata eszpresszó kávéfőző

Manapság már egyáltalán nem lehetetlen otthonunk melegében minőségi presszókávét főzni. Az automata kávéfőző segítségével egyszerűen és gyorsan készíthet ízletes kávét. Mire fókuszáljunk a presszó kávéfőző kiválasztása során? Adunk néhány tanácsot!

Mutass többet

Hogyan válasszunk automata presszófőzőt vagy kávéfőzőt?

A megfelelő automata kávéfőző kiválasztása során elsősorban a paraméterekre, a minőségre és a funkciókra összpontosítson, ám a dizájn sem elvetendő tényező. Mik az előnyei az automata presszó kávéfőzőnek a karos és a kapszulás kávéfőzővel szemben?

Az automata kávéfőző előnyei és hátrányai

  + könnyű és gyors elkészítés - több helyet foglal a konyhában
  + rendelkezik darálóval és tartállyal víz (esetleg tej) számára - bonyolultabb karbantartás és tisztítás
  + egy gombnyomással elkészíthető a kávé

Léteznek karos és kapszulás kávéfőzők is. A kapszulás kávéfőzőkhöz külön kávékapszulákat is kell vásárolni. A filteres kávéfőzök más kávéfőzési módot tesznek lehetővé. Nem tudja biztosan, hogy milyen típusú kávéfőzőt válasszon? Hogyan válasszunk kávéfőzőt útmutatónkban talál néhány tanácsot.

Az automata eszpresszó kávéfőzők fontos paraméterei

Az automata kávéfőzők nyomása

Ez az egyik kulcsfontosság paraméter a választás során. Jó minőségű kávé elkészítéséhez az automata kávéfőző megfelelő nyomással kell rendelkezzen. Háztartásbeli használatra 15 bar nyomás feletti presszó kávéfőzők ideálisak.

Hőmérséklet - kávékészítés során az ideális vízhőmérséklet 88 – 92 °C.

Az automata kávéfőzők bemeneti teljesítménye és fogyasztása

Ezek a paraméterek bizonyos mértékben befolyásolják az eszköz működését, ám nem meghatározó módon.

 • Bemeneti teljesítmény – befolyásolja a készülék felmelegedésének sebességét, nincs hatással az elkészített kávé minőségére
 • Fogyasztás – egyes kávéfőző típusok rendelkeznek szabályozható takarékos üzemmóddal, mely minimálisra csökkenti az üzemeltetési költségeket

Az automata kávéfőzők szerkezete és dizájnja

Az automata kávéfőzők fontos szerkezeti elemei:

 • Kijelző – megkönnyíti a készülék használatát és karbantartását
 • Víztartály – a kivehető tartály megkönnyíti a víz utántöltését és a tisztítást, a víztartály űrtartalmát a háztartásban élők száma és a készítendő kávé típusa alapján válassza ki

Tájékoztató jellegű táblázat különböző kávétípusok szerint a szükséges víz és kávé mennyiségéről:

Kávé típusa Kávé/víz mennyisége
Espresso 7 g/20 – 30ml
Ristoretto 7 g/20 ml
Lungo 7 g/80 ml
Doppio 14 g/50 ml
Americano 7 g/40 – 80 ml

Az automata kávéfőzők funkciói

A piacon fellelhető automata presszó kávéfőzők elsősorban a funkcióik mennyiségét tekintve különböznek egymástól. Ez közvetlenül befolyásolja a kávéfőző árát, ezért tartsa szem előtt saját szükségleteit és prioritásait.

Az automata kávéfőző beállítási lehetőségei

Egyes kávéfőző típusokon számos funkció állítható:

 • Kávé erőssége
 • Őrlési finomság
 • Víz hőmérséklete
 • Víz keménysége
 • Tejhabosítás
 • Kávé mennyisége
 • Készített adagok száma

Kávédaráló

 • Általában az automata kávéfőző része.
 • Praktikus, ha szükség szerint állítható az őrlési finomság.
 • Egyes kávéfőzőknél előre darált kávé is használható.

Állítható kifolyócső

Ennek köszönhetően különböző kávétípusokhoz eltérő méretű bögre használható. Gondoskodik a készítés során a tisztaságról.

Csészemelegítő

Ennek a funkciónak köszönhetően a kávé tovább meleg marad, jobban tartja a habot és az aromáját. A gyengébb minőségű készülékek esetében ennek a funkciónak nincs túl nagy jelentősége.

Tejhabosítás

 • Manuális tejhabosító – a tejhabosítás a kifolyócső segítségével forró gőzzel történik manuálisan
 • Félautomata tejhabosító – a fúvókához cső csatlakoztatható, ami felszívja a tejet a dobozból, és felhabosítja azt
 • Automata tejhabosító – a kávéfőző saját tejtartállyal rendelkezik, egy gombnyomásra felhabosítja a tejet.

Az automata kávéfőzők további praktikus funkciói:

 • Forró víz – a legtöbb automata kávéfőző tud vizet forralni, ami a fúvókán át egyszerűen kiengedhető, praktikus más forró italok készítéséhez
 • Tisztítás – a kávéfőzőkön általában van egy kontroll-lámpa, ami jelez, amikor ki kell tisztítani a készüléket vagy üríteni kell a zacctartályt
 • Vízkőtelenítés - a vízkőtelenítéshez általában elég csak egy gombot megnyomni, ám szükséges hozzá vízkőoldót venni
 • Időzítő – lehetővé teszi, hogy egy adott időre készítse el a kávét
 • Aroma funkció – a kávéfőző enyhén leforrázza a frissen darált kávét, ezáltal még aromásabb lesz az íze
 • Távirányítás – a kávéfőző mobiltelefon vagy táblagép segítségével távolról is vezérelhető
 • Csésze megvilágítása – praktikus kiegészítő, hogy jobban lássunk a kávéfőzés során
TIPP!

Szükség esetén a kávéfőzőkhöz, presszófőzőkhöz további kiegészítőket is vehet, például vízkőtelenítő tablettát, kávés poharakat és bögréket vagy egyebek mellett tejhabosító edényt is.

Legnépszerűbb termékek

-16%
MELITTA Solo Ryze fekete
25x

MELITTA Solo Ryze fekete

124 990 Ft
104 990 Ft
Ingyen szállítás
Akció

Automatikus kávégép fekete színben. A kiemelkedő íz érdekében aroma kinyerő rendszerrel van felszerelve. A Melitta Solo Ryze kávégépen kiválasztható a kávé erőssége és az őrlés finomsága 3 fokozatban. Az irányítása nagyon egyszerű az innovatív LED kijelzőnek köszönhetően.

Forgalmazó: MALL
-13%
DeLonghi ECAM 370.95 T
180x

DeLonghi ECAM 370.95 T

329 990 Ft
284 990 Ft
Ingyen szállítás

Automata kávéfőzőgép acél darálóval. A De´Longhi ECAM 370.95 T kávéfőző meleg italok széles skáláját kínálja, beleértve az örök klasszikust, az eszpresszót és a tejes latte macchiatót. A forró víz funkcióval, könnyen készíthetsz akár teát is. A kávéfőzőgép továbbá képes két kávét készíteni egyszerre. Kedvenc italodat egy nagy átlátható kijelzőn egy érintéssel elkészítheted. A telefonos alkalmazás segítségével új italokat is készíthetsz.

Forgalmazó: MALL
-6%
KRUPS EA891110 Evidence fehér
82x

KRUPS EA891110 Evidence fehér

224 990 Ft
209 990 Ft
Ingyen szállítás
Újdonság
Vásárold meg a megjelölt Krups teljesen automata kávéfőzők valamelyikét és ajándékba kapsz egy Tefal termoszt! A promóció 2021. március 8 – december 31. között, vagy az akciós készlet erejéig érvényes. Bővebb információért és regisztrációért kattints ide!
Értékeld a megjelölt Krups teljesen automata kávéfőzők egyikét, írj róla értékelést és ajándékba kapsz egy Tefal palacsintasütőt, vagy egy Krups tisztító szettet! A promóció 2021. július 1 – december 31. között, vagy az akciós készlet erejéig érvényes. Bővebb információért és regisztrációért kattints ide!
Automatikus kávéfőzőgép eszpresszóra, megújult Quattro Force rendszerrel, amely a tökéletes eszpresszó elkészítésének minden lépést optimalizálja. Krups EA891110 Evidence fehér 2,3literes víztartállyal, automatikus ciklussal gőzölő fej átöblítésével az egyszerű karbantartásért és a hosszantartó teljesítményért, intuitív OLED kijelzővel érintős távirányítóval rendelkezik.
Forgalmazó: MALL
ETA Espresso Nero 5180 90000 kávéfőző
23x

ETA Espresso Nero 5180 90000 kávéfőző

120 990 Ft
118 990 Ft
Ingyen szállítás
Utolsó darab ezen az áron!

Espresso 1470 W teljesítménnyel és 19 bar nyomással. Az Eta Espresso Nero 5180 90000 3 működési móddal ellátott, képes előgőzölni a kávét és automatikusan kikapcsol. Egy rozsdamentes darálóval is ellátott, amely szemes kávéra megfelelő, valamint amely őrlési durvasága szabályozható.

Forgalmazó: MALL
-16%
KRUPS EA819N10 Arabica Latte fekete
31x

KRUPS EA819N10 Arabica Latte fekete

161 990 Ft
135 990 Ft
Ingyen szállítás
Értékeld a megjelölt Krups teljesen automata kávéfőzők egyikét, írj róla értékelést és ajándékba kapsz egy Tefal palacsintasütőt, vagy egy Krups tisztító szettet! A promóció 2021. július 1 – december 31. között, vagy az akciós készlet erejéig érvényes. Bővebb információért és regisztrációért kattints ide!
Teljesen automatikus kávéfőző 1450 W teljesítménnyel és 1,7 literes űrtartalmú víztartállyal. A fekete színű Krups EA819N10 Arabica Latte LCD kijelzővel rendelkezik, ami felhasználóbarát irányítást tesz lehetővé. A rozsdamentes acél kúpos daráló optimális vízfolyást biztosít a maximális íz és aroma elérése érdekében.
Forgalmazó: MALL
-34%
DeLonghi ETAM29660SB Autentica Kávéfőző
87x

DeLonghi ETAM29660SB Autentica Kávéfőző

285 690 Ft
186 990 Ft
Ingyen szállítás

DeLonghi ETAM29660SB Autentica egy innovatív kávéfőző. A Doppio+ kávéfőző funkciónak köszönhetően, extra aromával teli eszpresszót készíthet. Kávéspecialitások széles választékát kínálja, mint a Caffe latte, Latte machiato, Flat White vagy egyszerűen csak tej, ami lehetővé teszi hogy személyre szabja a tejes italokat ízlésének megfelelően.

Forgalmazó: MALL
-7%
DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B Automata kávéfőző
268x

DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B Automata kávéfőző

116 990 Ft
107 990 Ft
Ingyen szállítás

Az elegáns megjelenésű De'Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B automata eszpresszó kávéfőző használata kényelmes és egyszerű. A felhasználóbarát nyomógombos vezérlőpanel segítségével minden kávéfajtát elkészíthetünk egyetlen gombnyomással. Tekerőjén ízlésünk szerint állíthatjuk be kávénk aromájának intenzitását, termoblokk funkciója pedig megtartja italunk hőmérsékletét. A készülékben csendes működésű beépített kávédaráló van állítható fokozatokkal, így nem csak őrölt, de szemes kávét is tölthetünk bele. A cappuccino rendszerrel krémes tejhabot készíthetünk. Készenléti- és programozható kikapcsolási funkciójával sok energiát takaríthatunk meg. Egyszerre akár két csésze italt is elkészíthetünk.

Forgalmazó: MALL
DeLonghi ECAM 22.110 W Magnifica S
346x

DeLonghi ECAM 22.110 W Magnifica S

122 990 Ft
117 990 Ft
Ingyen szállítás

ECAM 22.110 W Magnifica S kompakt kávébabos gép. Nyomja meg a gombot és csavarja el a fogantyút hogy személyre szabja kedvenc kávéját. Manuális tejhabosító berendezéssel ellátva, mely ideális az igazán gazdag cappuccino készítéséhez. További tartozékok: csészetartó és vízszűrő.

Forgalmazó: MALL
-31%
Tchibo Esperto Caffé, antracit
68x

Tchibo Esperto Caffé, antracit

122 990 Ft
83 990 Ft
Ingyen szállítás

Kompakt és csendes kávéfőző elegáns kialakítással. A Tchibo Esperto Caffé, antracit lehetővé teszi a kávé erősségének beállítását a tökéletes espresso és caffe cremo elkészítését. A kompakt dizájnjának köszönhetően könnyedén elfér a kisebb konyhákban is, emellett meglepően csendes működésű.

Forgalmazó: MALL
-27%
KRUPS EA 8108 Roma
188x

KRUPS EA 8108 Roma

126 990 Ft
91 990 Ft
Ingyen szállítás
Értékeld a megjelölt Krups teljesen automata kávéfőzők egyikét, írj róla értékelést és ajándékba kapsz egy Tefal palacsintasütőt, vagy egy Krups tisztító szettet! A promóció 2021. július 1 – december 31. között, vagy az akciós készlet erejéig érvényes. Bővebb információért és regisztrációért kattints ide!
Teljes mértékben automatikus espresso Krups EA 8108 Roma kényelmes vezérléssel és könnyű használattal. A kávé elkészítésekor három hőmérsékletet szint közül választhatsz. A Krups automatában elkészítheted a kedvenc Caffé Latté-t vagy csak forralj benne vizet. Nagyon praktikus a csésze előmelegítési felület. Az automata egyedül figyelmeztet a tisztítás és a vízkőtlenítés szükségességére.
Forgalmazó: MALL
-8%
DeLonghi ESAM 3200 Magnifica Kávéfőző
142x

DeLonghi ESAM 3200 Magnifica Kávéfőző

123 990 Ft
113 990 Ft
Ingyen szállítás

DeLonghi ESAM 3200 Magnifica automata, kávébabos kávéfőző géppel személyre szabottan készítheti el kedvenc kávéját. Egyetlen gombnyomással két adag aromadús kávét készíthet, őrölt vagy szemes kávéból. Manuális cappuccino berendezéssel, és számos extra funkcióval és kiegészítőkkel van ellátva a tökéletes kávézási élményért.

Forgalmazó: MALL
KRUPS EA 815E Espresseria Auto Pisa S line
425x

KRUPS EA 815E Espresseria Auto Pisa S line

130 990 Ft
Ingyen szállítás
Értékeld a megjelölt Krups teljesen automata kávéfőzők egyikét, írj róla értékelést és ajándékba kapsz egy Tefal palacsintasütőt, vagy egy Krups tisztító szettet! A promóció 2021. július 1 – december 31. között, vagy az akciós készlet erejéig érvényes. Bővebb információért és regisztrációért kattints ide!

Kizárólag a MALL.HU-n! A legkisebb automata LCD kijelzővel espresso és tejes italok elkészítéséhez – Krups EA 815E Espresseria Auto Pisa S line. Teljes ízű espresso a KRUPS automata kávéfőzőből. A 15 bar nyomás és a hidraulikus préselés a legjobb ízt és aromát biztosítja 7 g kávéból. Könnyedén készíthetsz ristrettot, espressot, kávét vagy cappuccino és latté kávés tejes italokat. Nyugalomban élvezheted az olyan minőségű kávét, mint amilyet egy kávézóban kapnál.

Forgalmazó: MALL

Automata presszófőzők és kávéfőzők

Otthonában is szeretne könnyen és gyorsan igazán jó kávét főzni?

A Mall.hu automata presszófőzők és kávéfőzők gazdag választékával várja!

Ismert márkák automata kávéfőzőit kínáljuk minden árkategóriában. Olcsó kávéfőzőt is talál nálunk! Olyan cégek minőségi termékei közül válogathat, mint a De‘longhi, a Krups, a Philips, a SENCOR, a Nivona, az ETA, a MELITTA vagy a Siemens és a Tchibo stb.

A kézzel készített kávét szereti jobban? Vegyen minőségi és stílusos kotyogós vagy french press kávéfőzőt, nagy teljesítményű kávédarálót és tejhabosítót!

Nem tud lemondani a jó kávéról akkor sem, ha úton van? Úti kávéfőzőt is talál kínálatunkban!

Hogyan tisztítsuk a kávéfőzőt?

Hogy mindig kiváló minőségű kávét ihassunk, a kávéfőzőt rendszeresen tisztítani és vízkőteleníteni kell. Az automata kávéfőző karbantartása nem bonyolult, de ügyelni kell a rendszerességre. Automata presszófőzőkhöz és kávéfőzőkhöz vízkőoldót a kiegészítők között talál.

 • A kávéfőző napi karbantartása – a csepegtető tálca, a zacctartály és a víztartály kiürítése, a tejhabosító kitisztítása
 • A kávéfőző heti karbantartása – szűrőtisztítás, a kávéfőző letörlése ronggyal
 • A kávéfőző havi karbantartása -– a forrázó egység kitisztítása és bekenése az adott készülék használati utasítása alapján, a tejtartály és a kávétartály tisztítása
 • 1× 2 – 3 havonta – vízkőtelenítés