Gyerek medence és játék

Úgy döntött, hogy meglepi egy medencével gyermekét? Számolhat azzal, hogy nagy lesz a hancúrozás! A gyerekek imádják a vizet, a medencében akár órákig is eljátszanak. Rengeteg formájú, dizájnú és színű medence közül választhat.

Mutass többet

Mire figyeljünk a gyerek medence kiválasztása során:

 • Kivitelezés típusa
 • Konstrukció, biztonság
 • Ár

A gyerek medencék típusai

Különböző dizájnú gyerek medencék léteznek. Ezek néhány alap típusba csoportosíthatók:

Klasszikus felfújható medence

Egyszerű felfújható gyerekmedence felfújható vagy nem felfújható aljjal. Általában kerek vagy négyszögletes alakú. A legapróbbaknak, 0,5 - 1,5 éves gyerekeknek alkalmas.

A klasszikus medence előnyei és hátrányai

  + jól tárolható - nem árnyékol
  + gyorsan felfújható, könnyen cserélhető a víz - egyéb játék-kiegészítők nélkül
  + alacsonyabb ár - nagyobb gyermekek számára nem elegendő

Felfújható medence napellenzővel

Kerek vagy négyszögletes alakú medence kis tetővel, ami véd a napsugárzástól. A napellenzők formája sokféle lehet, a medence általános megjelenésétől függ. A legapróbbaknak, 0,5 - 1,5 éves gyerekeknek alkalmas, míg a magasabb oldalú medencékben jól eljátszanak a 1,5 - 3 éves gyerekek is.

A napellenzős medence előnyei és hátrányai

  + praktikus, árnyékol - magasabb az ára, mint a klasszikus medencének
  + viszonylag gyorsan felfújható, jól tárolható - nagyobb a károsodás kockázata
  - a napellenző kissé korlátozza a medencében való mozgást
TIPP!

Ha a vízben játszunk a gyermekekkel, jól jöhet az úszógumi vagy az úszómellény is. A gyerekek a felfújható vízi játékokat is imádják.

Felfújható medence játékokkal

Ezekhez a medencékhez felfújható játékok, míg egyes típusokhoz csúszda is tartozik.

A játékokkal kiegészített medence előnyei és hátrányai

  + nagyobb kreativitást tesznek lehetővé játék során - magasabb ár
  + könnyű üzembe helyezés és vízcsere - nagyobb a kiegészítők károsodásának kockázata
  + a csúszda kedvelt szórakozási lehetőség

Felfújható vízi játszótér

Általában sekély medence számos kiegészítővel, például csúszdával, játékokkal, medence szökőkúttal stb.

A vízi játszótér előnyei és hátrányai

  + számos szórakozási lehetőség - nagyobb a károsodás kockázata
  + több gyermek számára is alkalmas - több helyet igényel
  + a sekély víz gyorsan felmelegszik - a szökőkutat slaghoz kell erősíteni
  - magasabb ár

A gyerek medencék konstrukciója és biztonsága

Az aljat tekintve két alap típusú gyerek medence létezik:

 • Felfújható aljú medence – kisebb gyerekeknek, akik többnyire csak ülnek a medencében, a puha alj csillapítja az ütéseket, egyben szigetel is, így a víz gyorsabban felmelegszik
 • Nem felfújható aljú medence – nagyobb gyerekeknek, akik könnyebben járnak a kemény aljrészen, kevésbé szigetel, így a víz lassabban melegszik fel
TIPP!

Érdemes a medencét szilárd, puha alátétre helyezni, hogy megóvjuk a kiszakadástól. A szennyeződésektől ponyvával védheti.

Mekkora medencét vegyünk a gyereknek?

A gyerekmedence kiválasztása során az is fontos, hogy mekkora gyerek fogja használni, ehhez mérten lehet megfelelő oldalmagasságú és típusú medencét választani.

 • Felfújható medence a legkisebbeknek, 0,5 -1,5 éves gyerekeknek – a medence oldalának ajánlott magassága 15 – 17 cm, ajánlott a klasszikus medence felfújható aljjal, ideális esetben napellenzővel
 • Felfújható medence 1,5 -3 éves gyerekeknek – a medence oldalának ajánlott magassága kb. 50 cm, felfújható aljjal és napellenzővel
 • Felfújható medence 3-7 éves gyerekeknek – a medence oldalának ajánlott magassága 50 – 70 cm, ebbe több víz fér, és nem lesz problematikus a medencébe való bemenetel, jobb a nem felfújható alj, ezen jobban járnak a nagyobb gyerekek

→ A medence anyagának a minősége bizonyos mértékben kihat a termék élettartamára. A leggyakrabban használt anyagok a tartós PVC, a kaucsuk vagy a vinil. Nem tartalmazhatnak káros vagy mérgező anyagokat.

Biztonság

A gyerekmedence használata során elsősorban a biztonságra ügyeljen. Kisgyerekek csak szülői felügyelet mellett használhatják, az ideális vízhőmérséklet 22 – 24 ° C. Ha a medencéhez nem tartozik napellenző, ajánlott beárnyékolni, például napernyővel, hogy megelőzzük a napszúrást.

Ár

A gyerekmedencék ára a medence típusától, konstrukciójától és anyaga tartósságától függ.

 • 6500 Ft-ig – rengeteg féle felfújható medence közül válogathat a legkisebbeknek, napellenzővel vagy anélkül, felfújható vagy nem felfújható aljjal
 • 6500 – 10 000 Ft között – nagyobb méretű medencék közül válogathat, melyek több gyerek számára is alkalmasak, játékokkal vagy anélkül, napellenzővel vagy anélkül
 • 10 000 Ft felett – nagyobb gyerekek számára talál medencét, amit felnőttek is használhatnak, különböző modellek, felfújható vízi játszóterek kiegészítőkkel
Intex 57444 Dinoszaurusz II játszó központ 249x191x109 cm
75x

Intex 57444 Dinoszaurusz II játszó központ 249x191x109 cm

19 840 Ft
18 990 Ft

Felfújható dinoszaurusz centrum. Csúszás a vulkáni csúszdán egyenesen a vízi dzsungelba? Dinoszauruszok etetése vagy trópusi eső? Eredeti és szórakoztató játszó központ, mely egyenesen a paradicsomba vezeti a gyerekeket. Éljétek át együtt a felfrissülő szórakozást.

Forgalmazó: MALL
Intex 57183 Családi medence 257 x 188 x 130 cm
26x

Intex 57183 Családi medence 257 x 188 x 130 cm

24 990 Ft
Ingyen szállítás

Felfújható medence kosárlabda gyűrűvel és labdával, amit mindenkinek tetszeni fog, aki szereti a vízben való játékok és a sportolást! Fújd fel és élvezd ki a nyár minden pillanatát. Ideális kiegészítő pihenéshez és szórakozáshoz a forró nyári napokra.

Forgalmazó: MALL
Intex 57154 Gyermekmedence játszótér My Garden

Intex 57154 Gyermekmedence játszótér My Garden

25 090 Ft

Szórakoztató gyermekmedence játszótér virágmotívummal, csúszdával és szivárvánnyal ellátott kert biztosan elbűvöl minden gyermeket. A forró nyári napokon a gyerekek rendkívül jól szórakozhatnak ebben a játékközpontban. Víztömlő csatlakozás a szórakozás érdekében.

Forgalmazó: MALL
Intex DINOLAND Vízi játszótér
137x

Intex DINOLAND Vízi játszótér

23 690 Ft

A nagy nyári hőségben a dinoszauruszok is vágynak egy kis felfrissülésre, de nem kell aggódni, nagyon barátságosak, így bátran csobbanhatsz velük ebben a nagyszerű Intex DINOLAND vízi játszótérben. Felfújható gyűrűk és labdák fokozzák a játék örömét, amelyek szintén megtalálhatóak a csomagban. A zuhanyhoz kerti locsolócső csatlakoztatható, így a fentről hulló vízpermet is enyhít a forróságot.

Forgalmazó: MALL
Freds swim academy Swimtrainer classic Piros 6-18 kg
367x

Freds swim academy Swimtrainer classic Piros 6-18 kg

7 390 Ft

Freds Swim Academy Swimtrainer Classic Piros 6–18 kg 3 hónapostól 4 éves korig a vízhez szoktatáshoz és a megfelelő lábmunka elsajátításához használjuk. Rendkívül fontos, hogy a megfelelő úszástechnika elsajátítása érdekében a gyermekének már csecsemő korában kialakuljon egy életre szóló pozitív kapcsolat a vízzel. Ebben segít a Freds Swim Academy Swimtrainer Classic amely teljes biztonságot nyújt gyermekének így nyugodtan engedheti be a vizbe!

Forgalmazó: MALL
Intex Felfújható Háttámlás Strandmatrac
171x

Intex Felfújható Háttámlás Strandmatrac

5 890 Ft

Az Intex Felfújható Háttámlás Strandmatrac tökéletes választás a forró nyári napokra a medencében való hűsöléshez. A matrac két légkamrás kialakítású, valamint egy háttámlával és egy pohártartóval lett ellátva a maximális kényelem érdekében. A termékhez egy öntapadós javítófolt is tartozik.

Forgalmazó: MALL
Intex Gyerekmedence tetővel
116x

Intex Gyerekmedence tetővel

12 490 Ft
11 890 Ft
Ingyen szállítás

Óceán mintás gyerekmedence felfújható tetővel, mely segít megvédeni gyermekeit az erős napfénytől és az UV sugárzástól. Minőségi, bevizsgált anyagból készül. Ajánlott: 3 éves kortól.

Forgalmazó: MALL
Intex 58859 Vízi fotel - sárga
24x

Intex 58859 Vízi fotel - sárga

5 890 Ft
Utolsó darab ezen az áron!

Intex felfújható vízi fotel, amelynek hossza 152 cm. A színes alsó részből álló tiszta vinil szép nyugodt mintázatot hoz létre. A szekrény két pohártartóval és két fogantyúval rendelkezik a könnyű hordozáshoz.

Forgalmazó: MALL
Intex Felfújható vizilabda kapu Vizijáték
11x

Intex Felfújható vizilabda kapu Vizijáték

7 990 Ft

Intex felfújható vizilabda kapu, melynek használata sekély vízben ajánlott. Ideális kiegészítője lehet a nyári strandolásnak, hiszen könnyedén felfújható és kellemes szórakozást nyújt az egész családnak. Adott esetben a gyepen is lehet használni foci kapuként, ezáltal biztosítva a harmonikus kikapcsolódást.

Forgalmazó: MALL
-28%
Intex Felfújható trambulin Vizijáték, 174 cm
48x

Intex Felfújható trambulin Vizijáték, 174 cm

28 690 Ft
20 590 Ft
Ingyen szállítás

112 cm magas Intex Felfújható trambulin vidám színekkel. A puha felfújható padló, falak és tépőzáras ajtó megfelelő biztonságot nyújt a játék használatához. Tartós, jó minőségű vinil anyagból készül.

Forgalmazó: MALL
Intex Felfújható röplabdaháló és labda
88x

Intex Felfújható röplabdaháló és labda

4 490 Ft

A gyerekek biztosan imádni fogják a nagyszerű Intex felfújható röplabdahálót, mely még élvezetesebbé teszi a nyári pancsolást a medencében. De nem csak gyerekek számára készült, a felnőttek is garantáltan jól fognak vele szórakozni. Egyszerűen felfújható és könnyen rögzíthető. A csomag egy röplabdát is tartalmaz.

Forgalmazó: MALL
-21%
Intex Jégvarázs Felfújható Gyerekmedence
15x

Intex Jégvarázs Felfújható Gyerekmedence

23 690 Ft
18 490 Ft
Ingyen szállítás

Az Intex felfújható gyerekmedence remek választás gyermekének a meleg, nyári hónapokban. A Jégvarázs mintával ellátott medence kiváló minőségű, tartós anyagból készült, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak. Nagy, 260 × 175 × 55 centiméteres méretével gyermeke egész nyáron jól érezheti magát benne. Kényelmes használata 6 éves kortól ajánlott.

Forgalmazó: MALL

Gyerek medencék és vízi játékok

Nagyobb gyerekek számára is talál gyerek medencéket és vízi játékokat. Kisbabáknak és kisebb gyerekeknek ideálisak a fürdőjátékok.

Vízi játékok nagyobb gyerekeknek

Nagyobb gyerekek számára úgy válasszon vízi játékokat, hogy azok elősegítsék a sportolási lehetőségeket. Remekül használhatók ilyen célra különböző tárgyak, amikért le kell merülni vagy egy kapu esetleg kosár a medencébe, ami lehetőséget nyújt vízi sportokra.

Fürdőjátékok kádba

A különböző hajók, vízimalmok remek játékok fürdőkádba. Népszerűek a szappanbuborékot fújó kádba való buborékfújók is.

A gyerek medence szűrése

A gyerek medencében általában nincs szükség szűrőberendezésre, mert többnyire nagyon kevés víz van benne, ami könnyen cserélhető.