Gyerek medence és játék

Úgy döntött, hogy meglepi egy medencével gyermekét? Számolhat azzal, hogy nagy lesz a hancúrozás! A gyerekek imádják a vizet, a medencében akár órákig is eljátszanak. Rengeteg formájú, dizájnú és színű medence közül választhat.

Mutass többet

Mire figyeljünk a gyerek medence kiválasztása során:

 • Kivitelezés típusa
 • Konstrukció, biztonság
 • Ár

A gyerek medencék típusai

Különböző dizájnú gyerek medencék léteznek. Ezek néhány alap típusba csoportosíthatók:

Klasszikus felfújható medence

Egyszerű felfújható gyerekmedence felfújható vagy nem felfújható aljjal. Általában kerek vagy négyszögletes alakú. A legapróbbaknak, 0,5 - 1,5 éves gyerekeknek alkalmas.

A klasszikus medence előnyei és hátrányai

  + jól tárolható - nem árnyékol
  + gyorsan felfújható, könnyen cserélhető a víz - egyéb játék-kiegészítők nélkül
  + alacsonyabb ár - nagyobb gyermekek számára nem elegendő

Felfújható medence napellenzővel

Kerek vagy négyszögletes alakú medence kis tetővel, ami véd a napsugárzástól. A napellenzők formája sokféle lehet, a medence általános megjelenésétől függ. A legapróbbaknak, 0,5 - 1,5 éves gyerekeknek alkalmas, míg a magasabb oldalú medencékben jól eljátszanak a 1,5 - 3 éves gyerekek is.

A napellenzős medence előnyei és hátrányai

  + praktikus, árnyékol - magasabb az ára, mint a klasszikus medencének
  + viszonylag gyorsan felfújható, jól tárolható - nagyobb a károsodás kockázata
  - a napellenző kissé korlátozza a medencében való mozgást
TIPP!

Ha a vízben játszunk a gyermekekkel, jól jöhet az úszógumi vagy az úszómellény is. A gyerekek a felfújható vízi játékokat is imádják.

Felfújható medence játékokkal

Ezekhez a medencékhez felfújható játékok, míg egyes típusokhoz csúszda is tartozik.

A játékokkal kiegészített medence előnyei és hátrányai

  + nagyobb kreativitást tesznek lehetővé játék során - magasabb ár
  + könnyű üzembe helyezés és vízcsere - nagyobb a kiegészítők károsodásának kockázata
  + a csúszda kedvelt szórakozási lehetőség

Felfújható vízi játszótér

Általában sekély medence számos kiegészítővel, például csúszdával, játékokkal, medence szökőkúttal stb.

A vízi játszótér előnyei és hátrányai

  + számos szórakozási lehetőség - nagyobb a károsodás kockázata
  + több gyermek számára is alkalmas - több helyet igényel
  + a sekély víz gyorsan felmelegszik - a szökőkutat slaghoz kell erősíteni
  - magasabb ár

A gyerek medencék konstrukciója és biztonsága

Az aljat tekintve két alap típusú gyerek medence létezik:

 • Felfújható aljú medence – kisebb gyerekeknek, akik többnyire csak ülnek a medencében, a puha alj csillapítja az ütéseket, egyben szigetel is, így a víz gyorsabban felmelegszik
 • Nem felfújható aljú medence – nagyobb gyerekeknek, akik könnyebben járnak a kemény aljrészen, kevésbé szigetel, így a víz lassabban melegszik fel
TIPP!

Érdemes a medencét szilárd, puha alátétre helyezni, hogy megóvjuk a kiszakadástól. A szennyeződésektől ponyvával védheti.

Mekkora medencét vegyünk a gyereknek?

A gyerekmedence kiválasztása során az is fontos, hogy mekkora gyerek fogja használni, ehhez mérten lehet megfelelő oldalmagasságú és típusú medencét választani.

 • Felfújható medence a legkisebbeknek, 0,5 -1,5 éves gyerekeknek – a medence oldalának ajánlott magassága 15 – 17 cm, ajánlott a klasszikus medence felfújható aljjal, ideális esetben napellenzővel
 • Felfújható medence 1,5 -3 éves gyerekeknek – a medence oldalának ajánlott magassága kb. 50 cm, felfújható aljjal és napellenzővel
 • Felfújható medence 3-7 éves gyerekeknek – a medence oldalának ajánlott magassága 50 – 70 cm, ebbe több víz fér, és nem lesz problematikus a medencébe való bemenetel, jobb a nem felfújható alj, ezen jobban járnak a nagyobb gyerekek

→ A medence anyagának a minősége bizonyos mértékben kihat a termék élettartamára. A leggyakrabban használt anyagok a tartós PVC, a kaucsuk vagy a vinil. Nem tartalmazhatnak káros vagy mérgező anyagokat.

Biztonság

A gyerekmedence használata során elsősorban a biztonságra ügyeljen. Kisgyerekek csak szülői felügyelet mellett használhatják, az ideális vízhőmérséklet 22 – 24 ° C. Ha a medencéhez nem tartozik napellenző, ajánlott beárnyékolni, például napernyővel, hogy megelőzzük a napszúrást.

Ár

A gyerekmedencék ára a medence típusától, konstrukciójától és anyaga tartósságától függ.

 • 6500 Ft-ig – rengeteg féle felfújható medence közül válogathat a legkisebbeknek, napellenzővel vagy anélkül, felfújható vagy nem felfújható aljjal
 • 6500 – 10 000 Ft között – nagyobb méretű medencék közül válogathat, melyek több gyerek számára is alkalmasak, játékokkal vagy anélkül, napellenzővel vagy anélkül
 • 10 000 Ft felett – nagyobb gyerekek számára talál medencét, amit felnőttek is használhatnak, különböző modellek, felfújható vízi játszóterek kiegészítőkkel
286 termék
Intex 57154 Gyermekmedence játszótér My Garden
8x

Intex 57154 Gyermekmedence játszótér My Garden

21 490 Ft

Szórakoztató gyermekmedence játszótér virágmotívummal, csúszdával és szivárvánnyal ellátott kert biztosan elbűvöl minden gyermeket. A forró nyári napokon a gyerekek rendkívül jól szórakozhatnak ebben a játékközpontban. Víztömlő csatlakozás a szórakozás érdekében.

Forgalmazó: MALL
Intex Szivárvány vízi játszótér
69x

Intex Szivárvány vízi játszótér

18 990 Ft

Szivárvány vízi játszótér a szivárvány színeiben pompázó, felfújható játékközpont gyerekeknek. Két különálló medencével, csúszdával, felfújható játékokkal rendelkezik. A medencéhez a kerti tömlő csatlakoztatható, így a szivárvány boltív alakban vizet spriccel. Kiváló nyári szórakozás gyerekeknek.

Forgalmazó: MALL
Intex 58856 Felfújható fotel
146x

Intex 58856 Felfújható fotel

9 090 Ft

Az Intex felfújható fotel kiváló minőségű előre tesztelt, tömör vinylből készült. Nagy méretének köszönhetően igazán kényelmes, így tökéletes kikapcsolódást biztosít a strandon vagy akár a medencében. A fotel továbbá pohártartóval is rendelkezik, hogy kényelmesen magunk mellé tehessük a hűsítőt.

Forgalmazó: MALL
Intex 57161 Játékcentrum Jungle Adventure
298x

Intex 57161 Játékcentrum Jungle Adventure

25 490 Ft

Jungle Adventure gyerekmedencét a kertbéli vízi játékokra tervezték. A kertben való felüdülés még soha nem volt egyszerűbb. Elég csak felfújni, megtölteni és már kezdődhet is a nyári móka. Élvezd ki a nyarat stílusosan.

Forgalmazó: MALL
Freds swim academy Swimtrainer classic Piros 6-18 kg
650x

Freds swim academy Swimtrainer classic Piros 6-18 kg

9 490 Ft

Freds Swim Academy Swimtrainer Classic Piros 6–18 kg 3 hónapostól 4 éves korig a vízhez szoktatáshoz és a megfelelő lábmunka elsajátításához használjuk. Rendkívül fontos, hogy a megfelelő úszástechnika elsajátítása érdekében a gyermekének már csecsemő korában kialakuljon egy életre szóló pozitív kapcsolat a vízzel. Ebben segít a Freds Swim Academy Swimtrainer Classic amely teljes biztonságot nyújt gyermekének így nyugodtan engedheti be a vizbe!

Forgalmazó: MALL
Bestway 51116 felfújható utazó kád
208x

Bestway 51116 felfújható utazó kád

4 190 Ft

További ajánlat 4 700 Ft

A felfújható utazó kád evező medenceként is szolgálhat a forró nyári napokon. A tálca két külön felfújható gyűrűből áll, mindegyik biztonsági szeleppel rendelkezik. A medence formázott aljzata megakadályozza a baba ellenőrizetlen elcsúszását.

Forgalmazó: MALL
Freds swim academy Swimtrainer Classic Narancssárga 15-30 kg
78x

Freds swim academy Swimtrainer Classic Narancssárga 15-30 kg

7 290 Ft

Freds Swim Academy Swimtrainer Classic Narancssárga 15–30 kg 2–6 éves korig ajánlott. Kevésbé marad fenn a vízen, így segíti a gyermeket a láb és kar mozgásának összehangolásában. Ezt a Swimtrainer darabot a 15–30 kg közötti súlyú gyerekeknek tervezték. Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott. A Freds Swim Academy Swimtrainer Classic teljes biztonságot nyújt gyermekének így nyugodtan engedheti be a vízbe!

Forgalmazó: MALL
Intex DINOLAND Vízi játszótér
239x

Intex DINOLAND Vízi játszótér

22 290 Ft

A nagy nyári hőségben a dinoszauruszok is vágynak egy kis felfrissülésre, de nem kell aggódni, nagyon barátságosak, így bátran csobbanhatsz velük ebben a nagyszerű Intex DINOLAND vízi játszótérben. Felfújható gyűrűk és labdák fokozzák a játék örömét, amelyek szintén megtalálhatóak a csomagban. A zuhanyhoz kerti locsolócső csatlakoztatható, így a fentről hulló vízpermet is enyhít a forróságot.

Forgalmazó: MALL
Bestway Felfújható Családi medence, Kék
47x

Bestway Felfújható Családi medence, Kék

9 890 Ft

További ajánlat 10 414 Ft

Bestway Felfújható Családi medence, Kék ideális választás a család számára a forró nyári napokra. A medence több kamrás kialakítású és biztonsági szeleppel ellátva. Könnyen felfújható és leerszthető. A medence kiváló minőségű PVC-ből készült, tartós és elláll az időjárásnak.

Forgalmazó: MALL
Intex 57149 Játékközpont Cukrászda
48x

Intex 57149 Játékközpont Cukrászda

22 090 Ft

Cukrászda gyerekmedence készen áll a kertben folytatott vízi játékra. Erős és előtesztelt bakelitből készül. A még több szórakozás érdekében felfújható nyalókák, labdák és egy csúszda is a medence tartozékát képezik. Élvezd a nyarat édesen és stílusosan.

Forgalmazó: MALL

Gyerek medencék és vízi játékok

Nagyobb gyerekek számára is talál gyerek medencéket és vízi játékokat. Kisbabáknak és kisebb gyerekeknek ideálisak a fürdőjátékok.

Vízi játékok nagyobb gyerekeknek

Nagyobb gyerekek számára úgy válasszon vízi játékokat, hogy azok elősegítsék a sportolási lehetőségeket. Remekül használhatók ilyen célra különböző tárgyak, amikért le kell merülni vagy egy kapu esetleg kosár a medencébe, ami lehetőséget nyújt vízi sportokra.

Fürdőjátékok kádba

A különböző hajók, vízimalmok remek játékok fürdőkádba. Népszerűek a szappanbuborékot fújó kádba való buborékfújók is.

A gyerek medence szűrése

A gyerek medencében általában nincs szükség szűrőberendezésre, mert többnyire nagyon kevés víz van benne, ami könnyen cserélhető.