Hinta és libikóka

A gyerekek kiskoruktól kezdve imádnak hintázni. Egy hinta vagy egy libikóka rengeteg szórakozásról gondoskodhat. Óriási választékban kaphatók hinták és mérleghinták kertbe valamint lakásba is. Hogyan válasszuk ki gyermekünk számára a megfelelőt?

Mutass többet

Mire figyeljünk hinta vagy libikóka vásárlása során:

 • Kivitelezés típusa
 • Kor szerinti besorolás, biztonság
 • Ár

A gyerekhinták és libikókák alaptípusai

Funkciójuk, elhelyezésük ill. a gyermek kora alapján különböző kivitelben gyártanak hintákat és libikókákat.

Libikóka

Földön való billegésre szolgál, általában valamilyen állatot vagy autót formáz. Anyaga többnyire műanyag vagy fa. 1 - 3 éves gyermekeknek alkalmas.

A libikókák előnyei és hátrányai

+ biztonságos, nem lehet magasról leesni - nehezebben tárolható
+ egyszerű összeszerelés
+ bel- és kültérbe egyaránt alkalmas
+ léteznek libikókák egyszerre 2 gyerek számára is

Kerti hinta állvánnyal

Az állvánnyal rendelkező hinták stabil szerkezetek hintázáshoz esetenként több gyerek számára. Anyaga általában műanyag, fém, fa vagy ezek kombinációja. Kültéri használatra alkalmas.

Az állványos hinták előnyei és hátrányai

+ stabil - nagyobb méret, több helyet igényel
+ ellenáll az időjárás viszontagságainak - magasabb ár
+ általában több gyerek számára
TIPP!

A gyerekhintához hasznos beszerezni játszóházat is. A gyerekek bunkernek használják, meghúzzák magukat benne. A kerti játszótérről homokozó vagy kerti medence sem hiányozhat.

Felfüggeszthető hinták lakásba és kertbe

Ez a legismertebb hintafajta. A felfüggeszthető hinta közvetlenül a fára, gerendára ill. fémszerkezet segítségével a mennyezethez erősíthető. 9 hónapostól 3 éves korú gyerekek számára a hinták háttámlával és kerettel rendelkeznek, hogy megakadályozzák a kiesést.

A felfüggeszthető hinták előnyei és hátrányai

+ jól tárolható - ügyelni kell a biztonságra
+ viszonylag egyszerű felszerelés - használatához elegendő helyre van szükség
+ beltéri és kültéri használatra is
+ ár

A legkedveltebb felfüggeszthető hinta-típusok:

Csecsemő hinta

 • Felfüggeszthető hinta a legkisebbeknek 6 hónapos korig. Többnyire műanyag vagy fa szerkezet, biztonsági kiegészítőkkel, mint például a magasított háttámla és a kiesésgátló biztonsági rúd. Max. teherbírás kb. 20 kg.

Hagyományos hinta

 • Egyszerű laphinta. Anyaga műanyag vagy fa. Biztonsági kiegészítők nélkül. Max. teherbírás kb. 80 kg.

Hálós fészekhinta

 • Modern felfüggeszthető hinta hálós ülőfelülettel, három éves kor felett alkalmas. Max. teherbírás kb. 100 kg. elsősorban kültéri használatra.

Függőhinta

 • Kedvelt textil hinta, mely privát szférát és kényelmet biztosít a gyerekek számára. Beltéri használatra alkalmas, 3 év feletti gyerekek számára. Max. teherbírás kb. 80 kg.

Hintatányér

 • Kedvelt hinta-típus egyszerű műanyag vagy fa tányér alappal., melynek közepén vezet át a kötél. A kötél egyszerűen felerősíthető ágra vagy gerendára. Max. teherbírás kb. 100 kg.

Hogyan válasszunk hintát a gyerek életkora alapján?

 • 9 hónapos korig – ideális a felfüggeszthető hinta vagy az állványos hinta, műanyagból vagy fából, jó minőségű biztonsági kiegészítőkkel, mint a magasított háttámla vagy a biztonsági záras rúd, a hinta max. teherbírása kb. 20 kg
 • 1 – 3 éves korig – ajánlott a műanyag vagy fa libikóka, egy vagy két gyerek számára, max. teherbírás kb. 50 kg
 • 3 éves kor felett – használhatók már az egyszerű alakú fefüggeszthető hinták, fészekhinták vagy többszemélyes állványos hinták, max. teherbírás kb. 80 kg

Hova helyezzük a hintát?

A hinta biztonságos helyet igényel elég térrel (min. 2 méter minden irányban), és a talajfogást csillapító stabil felülettel. Nem ajánlott a kemény felület, mint például a beton vagy a kövezet. A hintázás szülői felügyelet mellett ajánlott.

TIPP!

Ha kertbe keres gyerekhintát és elegendő hellyel rendelkezik, fontolja meg, hogy nem érdemes-e játéktornyot venni, ami egy komplex játszótér csúszdával és mászókával.

Paraméterek meghatározása
Akció
Woody Négyzet alakú textil hinta, 100 cm PLUM Gyermek hinta fémszerkezettel és fúvókával a ködképzéshez
Woody Négyzet alakú textil hinta, 100 cm

Négyzet alakú hinta fa szerkezettel. A belső rész gumírozott textilből készült, ami csak növeli az ellenállóképességet az időjárás viszontagságaival szemben. Az egyszerű, kifinomult kialakítás biztosítja, hogy a hinta ne legyen zavaró elem a kertben és a belső térben.

Átvehető akár: 2024.5.24

Partnerünktől: MALL
Woody Fészekhinta szivárvány mintás (100 cm átmérő) PLUM Gyermek hinta fémszerkezettel és fúvókával a ködképzéshez
Woody Fészekhinta szivárvány mintás (100 cm átmérő)

A legjobb választás a kertedbe! A hinta meg fog lepni a kényelmével és méretével. A ponyva a szerkezeten belül kényelmes ülést biztosít anélkül, hogy nyomna.

Átvehető akár: 2024.5.24

Partnerünktől: MALL
PLUM Gyermek hinta fémszerkezettel és fúvókával a ködképzéshez PLUM Gyermek hinta fémszerkezettel és fúvókával a ködképzéshez
PLUM Gyermek hinta fémszerkezettel és fúvókával a ködképzéshez

Csatlakoztasd a Plum® gyermek hintát fémszerkezettel és ködfúvókával a kerti tömlőhöz, és élvezd a frissítő szórakozást a forró nyári napokon. A rendkívül magas, 2,18 m acél váz nagy stabilitást garantál, és kívül-belül horganyzott szórt acélból készül, amely állandó védelmet nyújt a rozsda ellen.

Átvehető akár: 2024.5.24

Partnerünktől: MALL
Woody Madárfészek, zöld, felakasztható sátor Woody Madárfészek, zöld, felakasztható sátor
Woody Madárfészek, zöld, felakasztható sátor

A felakasztható madárfészek hinta és sátor egyben. Kiváló választás a kertbe és a gyerekszobába egyaránt. Kényelmességével, méretével és 100 kg-os teherbírásával emelkedik ki.

Átvehető akár: 2024.5.24

Partnerünktől: MALL
Akció
PLUM Dupla hinta szett fém szerkezettel Woody Madárfészek, zöld, felakasztható sátor
PLUM Dupla hinta szett fém szerkezettel

A Plum® Dupla hinta szett fém szerkezettel kiváló a egész éves kinti szórakozásra. A keret acélból készül, amely porszórt bevonattal rendelkezik a további rozsdavédelem érdekében. Az állítható köteleken felfüggesztett műanyag ülések a gyermek magasságának megfelelően állíthatók. Ideális hinta a saját kertedbe!

Átvehető akár: 2024.5.24

Partnerünktől: MALL
PLUM Libikóka 171 x 55 x 47 cm. Woody Madárfészek, zöld, felakasztható sátor
PLUM Libikóka 171 x 55 x 47 cm.

Ez a hinta nem hiányozhat egyetlen kertből sem! A klasszikus felfelé és lefelé mozgás, körbefordulásra is képes. A hinta kiegyensúlyozásának köszönhetően különböző súlyú gyermekek is együtt hintázhatnak rajta.

Átvehető akár: 2024.5.24

Partnerünktől: MALL
Buddy Toys BOT 4210 Hintázás KEYNU 2 Woody Fészekhinta zöldes piros (83 cm átmérő)
Buddy Toys BOT 4210 Hintázás KEYNU 2

A KEYNU 2 hinta kiváló minőségű fémszerkezetű, hosszú élettartamú. A hintaelemek karabineres rögzítése a gyorsabb és egyszerűbb csere érdekében. A műanyag ülések állítható köteleken függenek, a gyermek magasságának megfelelően állíthatóak. Gyerekek számára 3 éves kortól alkalmas.

Átvehető akár: 2024.5.24

Partnerünktől: MALL
PLUM Három hinta fémszerkezettel Woody Fészekhinta zöldes piros (83 cm átmérő)
PLUM Három hinta fémszerkezettel

Három hinta fémszerkezettel A Plum® Jupiter ideális a szabadtéri szórakozáshoz egész évben. A váz acélból készül, amely szórt bevonattal rendelkezik a további rozsdavédelem érdekében. Az állítható köteleken felfüggesztett műanyag ülések a gyermek magasságának megfelelően állíthatók. Ideális hinta a saját kertedbe!

Átvehető akár: 2024.5.24

Partnerünktől: MALL
Woody Fészekhinta zöldes piros (83 cm átmérő) Woody Fészekhinta zöldes piros (83 cm átmérő)
Woody Fészekhinta zöldes piros (83 cm átmérő)

nem mindennapi hinta új dizájnja függő gyűrű formájában. A gyűrű átmérője 83 cm és 80 kg teherbírással rendelkezik. Egyidejűleg akár két gyermek is hintázhat rajta. A gyerekek is és a felnőttek is egész nap kint szeretnének rajta maradni!

Átvehető akár: 2024.5.24

Partnerünktől: MALL
PLUM 2 az 1-ben fém hinta készlet PLUM 2 az 1-ben fém hinta készlet
PLUM 2 az 1-ben fém hinta készlet

A fém hinták együtt nőnek a kicsivel. A fém hinta két szárnyas üléssel rendelkezik, amik cserélhetők a gyerekek növekedésének megfelelően. Ideális hinta a saját kertedbe!

Átvehető akár: 2024.5.24

Partnerünktől: MALL
Woody Szögletes kötéllétra PLUM 2 az 1-ben fém hinta készlet
Woody Szögletes kötéllétra

négyzet alakú kötéllétra remek aktív játék nyugtalan gyermekek számára. Kifejezetten a kertbe tervezték, hogy például egy fán lógjon, de minden bizonnyal örömet okoz a gyerekeknek otthon a szobában is.

Átvehető akár: 2024.5.24

Partnerünktől: MALL
Paradiso Libikóka hernyó PLUM 2 az 1-ben fém hinta készlet
Paradiso Libikóka hernyó

Paradiso egy spanyol cég, ami műanyag termékek és kültéri játékok gyártására szakosodott. A Paradiso libikóka egy élénk színű hernyó formájú gyermeklibikóka. A kicsik játszhatnak vele a lakásban és kertben egyaránt. A gyerekek egyik kedvence, ez a klasszikus és biztonságos játék, amit önfeledten használhatnak.

Átvehető akár: 2024.5.24

Partnerünktől: MALL

Hinták és libikókák

Tudja már, hogy milyen típusú libikókát vagy hintát szeretne venni gyermekének?

A Mall.hu-n gyerekhinták és libikókák széles választékából válogathat.

A Woody felfüggeszthető hinták gazdag választékával várja. Állványos kerti hintákat a TRIGANO kínál. Az Utukutu termékei szokatlan dizájnjukról híresek. Ezen kívül további a Teddies és a DOLU stb. termékei közül is válogathat.